Nàstic

L'experiència de l'èxit

Nàstic. Set jugadors grana han aconseguit pujar a primera. En el currículum de Iago Bouzón hi ha tres ascensos i en el de Manolo Martínez, dos, inclòs el de fa deu anys amb l'equip tarragoní

El Nàstic està immers en un repte apassionant: l'ascens a primera divisió. La seva candidatura és inesperada, ja que la temporada passada estava a segona B, però no per això té menys arguments que les altres. El fet de provenir de la categoria de bronze no li resta experiència en la lluita per pujar a l'elit, ja que fins a set futbolistes de l'actual plantilla ho han aconseguit. El més expert és Iago Bouzón, que ha pujat a primera amb el Celta (2004/05), el Recreativo (2005/06) i el Còrdova (2013/14). La pressió era el dominador comú de tres equips amb l'ascens com a objectiu, de manera que Iago Bouzón considera que el Nàstic ha d'aprofitar ara la seva condició de tapat per afrontar el repte amb il·lusió i sense obligacions. Manolo Martínez ha viscut dos ascensos, amb el Tenerife fa set anys i amb el Nàstic en l'històric retorn a l'elit de fa deu anys. Segons l'alacantí, la humilitat d'un equip amb passat recent a segona B i la regularitat són les claus comunes d'un èxit que vol tornar a viure.

Achille Emana era el referent del Betis que va pujar a primera el juny del 2011. L'ascens era un objectiu innegociable per a una entitat amb massa història i afició per continuar a la categoria de plata. Aquell Betis tenia molta pressió, però Emana assegura que el Nàstic actual també en té, i és positiva. El mitjapunta camerunès diu que sempre que salta a la gespa es posa l'obligació de guanyar i que han de ser ambiciosos, ja que és la manera de saber fins on pot arribar un equip. Juan Muñiz veu moltes similituds entre el Nàstic i l'Sporting amb el qual va aconseguir l'ascens fa un any, sobretot pel suport creixent de l'afició, clau segons assegura, i per l'ambient del vestidor. Miquel Palanca, amb l'Elx fa tres anys, i Xisco Muñoz i Manolo Reina, junts en el Llevant 2009/10, també saben què és celebrar un ascens a primera.

ALEGRIA RECENT.

Producte del planter de Mareo, Juan Muñiz va tenir força pes, després d'una cessió al Mirandés, en l'ascens a primera de l'
Sporting 2014/15
, encara no fa un any.

EL RECORD DE FA DEU ANYS.

L'alacantí era un jugador important de l'històric
Nàstic 2005/06
, que va tornar a primera sis dècades després. Manolo Martínez va repetir l'èxit en el
Tenerife 2008/09
, en el tercer any en l'equip canari. De nou a Tarragona, espera repetir la proesa viscuda fa justament deu anys.

UN OBJECTIU OBLIGAT.

Després de baixar a segona A i fracassar el primer any, el
Betis 2010/11
havia de tornar com fos a primera divisió. Ho va aconseguir, amb Emana de referent.

CONSOLIDACIÓ.

Era el porter de l'ascens del
Llevant 2009/10
, que li va permetre viure el millor any a primera.

ESPINA TRETA.

El tarragoní va pujar amb l'
Elx 2012/13
, dos anys després de caure en la fase d'ascens.

UNA FITA MÉS.

En la llarga carrera de l'atacant hi ha l'ascens a primera amb el
Llevant 2009/10
, on era clau.

L'EXPERT.

El gallec ha aconseguit tres ascensos a primera. El primer, amb el
Celta 2004/05
, amb poca participació acabat de pujar del filial. L'any següent, amb el
Recreativo 2005/06
, amb més protagonisme. El tercer ascens va ser amb l'agònic gol del
Còrdova 2013/14
al camp de Las Palmas en la fase d'ascens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)