Nàstic

futbol

segona divisió a

Nova meta en l'esprint final

Nàstic. El triomf a La Romareda deixa encarrilada la possibilitat d'acabar entre els sis primers i permet als grana centrar-se en els tres últims partits en l'ascens directe, un objectiu més a l'abast que mai

El Nàstic ha anat canviant d'objectiu aquesta temporada. Va costar canviar el primer, la permanència, ja que, tot i haver passat tota la temporada en la zona alta, la prudència va fer que fins que la salvació no va ser al sac no es parlés de disputar la fase d'ascens a primera. Diumenge, després de guanyar al terreny de joc d'un rival directe com el Saragossa, la meta va tornar a canviar. Encarrilada la possibilitat d'acabar entre els sis primers –el setè, l'Oviedo, té cinc punts menys, amb tres partits per jugar–, l'objectiu per a l'esprint final és l'ascens directe, és a dir, acabar entre els dos primers classificats. El líder, l'Alavés, té quatre punts més, però el segon, el Leganés, només un menys.

La plantilla del Nàstic considera clau en aquesta lluita la jornada intersetmanal que es disputa entre avui i dijous. El Nàstic rebrà demà al vespre l'Osasuna, quart amb tres punts menys que els grana, un duel que l'equip afronta “com una final”, tal com assegurava ahir Sergio Tejera. El mig centre barceloní assenyala també la dificultat del repte del Leganés, que dijous visita un altre rival directe, l'Oviedo. Per tant, en cas de derrotar demà l'Osasuna, l'equip tarragoní es col·locaria de manera provisional en plaça d'ascens directe i pressionaria un Leganés que en les darreres jornades ha mostrat debilitats, amb dos punts dels últims nou i la derrota del cap de setmana a casa contra un equip de la zona baixa, l'Osca (2-3). En la penúltima jornada, diumenge a les sis de la tarda, el Nàstic es desplaçarà al terreny de joc d'un equip allunyat de la zona alta, el Lugo, mentre que el Leganés rebrà un Llagostera que es juga la permanència. En l'última –ahir es va saber que es jugarà el dissabte 4 de juny a les 20.30 h–, el Nàstic rebrà l'actual líder, l'Alavés, mentre que el Leganés visitarà el Mirandés, sense res en joc.

A Tarragona hi ha optimisme, pel fet que dos dels tres partits són al Nou Estadi i per l'estat de forma i d'ànim de l'equip. Agrada, per exemple, que després de jugar diumenge demà hi torni a haver partit. “Ara és millor que els partits vinguin ràpidament, ja que estem bé i tenim molta confiança”, afirma Sergio Tejera, conscient, però, que els duels directes són complicats: “Els equips ens coneixen, vénen al nostre camp amb respecte i, per tant, els partits són complicats. Però tenim confiança en la nostra solidesa en defensa i que en atac puguem aprofitar les oportunitats que tinguem.”

LES FRASES

Afrontem el partit contra l'Osasuna com una final. A més, el Leganés té un duel molt complicat
Sergio Tejera
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
Ja pensàvem que podíem lluitar per l'ascens directe, però amb els resultats encara més. És a les nostre mans
El Nàstic rep demà l'Osasuna, quart, i el Leganés visita dijous l'Oviedo, setè

Un penal amb molta tensió i llàgrimes

L'onzè penal assenyalat contra el Nàstic –lidera aquesta estadística negativa– va estar a punt de costar car a l'equip. En el minut 90, poc després del 0-1, també de penal, Tejera va tocar la pilota amb les mans allargant el braç en un córner –un gest instintiu, admet– i l'àrbitre va assenyalar els onze metres. Abans del xut de Lanzarote, el porter grana, Reina, va provocar-lo perquè es desconcentrés, i l'exjugador de l'Espanyol i el Sabadell va fallar. Després del partit, amb els tres punts a la butxaca, la tensió viscuda per Tejera va fer que esclatés a plorar mentre els seus companys celebraven el triomf. “Estava molt fastiguejat, és un error que no puc cometre, ja que tot el treball se n'hauria pogut anar en orris. Sort que va fallar, no m'ho hauria pogut perdonar”, va dir ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)