Nàstic

futbol

segona divisió

Acostumats al ser o no ser

Nàstic. Vicente Moreno i bona part de la plantilla grana tenen experiència recent a jugar-se la temporada en eliminatòries, ja que disputaran la tercera fase d'ascens consecutiva

Un dels punts forts del Nàstic en la fase d'ascens serà, malgrat el que es pugui pensar pel fet que la temporada passada va jugar a segona B, l'experiència. L'equip tarragoní està acostumat a jugar-se les temporades en eliminatòries de ser o no ser, ja que serà la tercera fase d'ascens consecutiva que disputarà. El tècnic, Vicente Moreno, i set futbolistes de l'actual plantilla –Reina, Xavi Molina, Xisco Campos, Pablo Marí, Jean Luc, Marcos i Ferran Giner– van viure el play-off frustrat de fa dues temporades i tots ells més Valentín, Mossa, Manolo Martínez, Xisco Muñoz i Rayco, la de fa un any contra l'Osca, que va suposar l'ascens a segona divisió A.

“Encara que sigui en categories diferents, la manera de jugar les fase d'ascens és la mateixa. Ens serà d'ajuda i ens donarà molta tranquil·litat”, assegura Mossa, que recorda que la temporada passada el Nàstic va saber gestionar bé l'eliminatòria decisiva contra l'Osca, amb el qual va empatar sense gols a Aragó i al qual va derrotar a Tarragona (3-1). La fase d'ascens anterior, el juny del 2014, duríssima, la va jugar amb el factor camp en contra en totes les eliminatòries. Va superar les que el van enfrontar amb el Racing de Ferrol i el Sestao, però va caure en la tensa i polèmica contra el Llagostera. D'aquella experiència, el Nàstic en va treure com a aprenentatge, d'una banda la rellevància del factor camp, que ara tindrà a favor fins al final, i, de l'altra, la importància de tenir el cap fred, de no desconcentrar-se per les circumstàncies extraesportives i de mantenir la manera de fer i treballar de la lliga. El Nàstic ha arribat sempre al final de la temporada en progressió, un fet que ha aprofitat en la fase d'ascens.

Vicente Moreno és un tècnic molt metòdic i detallista que sap que, en una fase d'ascens, tots els factors, per intranscendents que semblin, són importants. Els precedents dels partits contra equips de la zona alta en la lliga han estat marcats per la gran igualtat i per les accions puntuals desequilibrants. Així, per exemple, les accions d'estratègia i, sobretot, la solidesa defensiva, seran més que clau.

LES FRASES

A més del tècnic, set jugadors van viure el ‘play-off' de fa dos anys i dotze l'últim
Estem en un gran moment. Hem fet un gran final i contra l'Alavés ja vam deixar bones sensacions
J.M. Angresola ‘Mossa'
DEFENSA DEL NÀSTIC
Encara que sigui en categories diferents, la manera de jugar les fase d'ascens és la mateixa. Ens serà d'ajuda i ens donarà molta tranquil·litat

L'única baixa, la d'Aburjania

El Nàstic no podrà comptar per al partit d'anada de la primera eliminatòria de la fase d'ascens a primera, demà al camp de l'Osasuna (a les 20 h), amb Aburjania. El georgià, titular habitual de Moreno, està concentrat amb la seva selecció, i després del compromís del cap de setmana, que va fer que es perdés el duel contra l'Alavés, avui juga un altre amistós contra Espanya i es perdrà el duel de demà. Serà l'única baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)