futbol

segona divisió

Desconnexió inoportuna

El Nàstic es va mostrar vulnerable en el pitjor dia i haurà de remuntar per mantenir-se viu en el camí cap a primera

L'Osasuna va tenir més convicció i, sobretot, més efectivitat, i només el gol de Jean Luc dóna esperances als tarragonins

El Nàstic s'havia mostrat fins ara, especialment en l'últim tram de lliga, com un equip fiable, solvent, regular i competitiu. Ahir, però, en el pitjor dia per fer-ho, va ensenyar la versió més vulnerable. Va rebre dos gols en la primera meitat i un altre en la segona, i només la diana de Jean Luc va evitar el desastre i va permetre que la remuntada que haurà de fer dissabte al Nou Estadi no hagi de ser èpica. El 3-1 que li va clavar ahir l'Osasuna s'explica per la major convicció dels locals, però també per la seva major efectivitat. El Nàstic va tenir alguna bona ocasió, com ara una de Naranjo en la primera meitat i sobretot una d'Emana en l'arrencada de la segona, amb 2-0. L'encert, però, el va posar l'Osasuna, més connectat al partit, amb més personalitat i les idees més clares. Al final, sí que resultarà que l'última jornada de lliga, amb desil·lusió del Nàstic per no pujar de manera directa i reactivació moral de l'Osasuna pel 0-5 a Oviedo, va influir en el duel d'ahir, més que no pas la trajectòria dels dos equips en la lliga. La del Nàstic, brillant, és la raó per la qual l'equip i l'afició tarragonina han de creure que la remuntada és possible. El cop d'ahir no fa més que recordar la dificultat i, per tant, el mèrit del que estan fent els grana, que no han dit l'última paraula.

El partit era, d'entrada, més obert del que es podia esperar d'una eliminatòria de 180 minuts en què els dos equips, de potencial igualat i molt estudiats, saben que arriscar i cometre errors es paga car. L'Osasuna va trobar aviat espais entre línies, sobretot perquè Merino, Roberto Torres i De las Cuevas agafaven descompensada la rereguarda grana i connectaven, com una acció entre els dos últims que De las Cuevas va completar amb un xut creuat que va passar arran del pal dret de Manolo Reina (11'). L'Osasuna era intens i el Nàstic mirava de contrarestar-ho tocant la pilota i, quan la feia arribar a la zona perillosa, buscava la connexió Emana-Naranjo. L'andalús va rebre dues bones assistències del camerunès, però va xutar alt en la primera (18') i va fer falta abans de fer entrar la pilota a la porteria en la segona (26'). També Muñiz, la sorpresa el l'onze inicial d'ahir, va tenir una bona ocasió en els millors minuts del Nàstic en la primera meitat, però el seu xut creuat el va treure de l'àrea petita Tano (28'). Però era l'Osasuna el que manava, el que atacava amb més fluïdesa i el que estava més connectat al partit. Així, dues accions a pilota aturada que el Nàstic no hauria d'haver concedit van donar als locals els fruits de la primera meitat. A més, l'Osasuna les va atacar amb convicció i el Nàstic les van defensar amb massa passivitat. En la primera, un córner servit al primer pal, Miguel Flaño va pentinar la pilota, Kodro la va mig controlar i Merino va aparèixer al límit de l'àrea petita per superar la teranyina defensiva grana amb un xut ras i creuat (33'). En la segona, ara una falta, Miguel Flaño va rematar al segon pal, Manolo Reina va rebutjar la pilota i Merino, una altra vegada molt atent, va tornar a marcar (41'). L'Osasuna, més viu que un Nàstic cohibit, marxava al descans amb tot un tresor.

Algun passadís en la rereguarda local havia trobat el Nàstic en la primera meitat, de manera que va buscar persistir en la segona. Emana va rebre de seguida una pilota profunda i el seu xut el va desviar a córner Nauzet (46'), protagonistes tot seguit d'una altra ocasió de gol dels tarragonins, claríssima. Després d'una bona triangulació entre Muñiz i Naranjo, Emana va rebre una pilota immillorable amb Nauzet descol·locat i tota la porteria per al camerunès, per empènyer-la i celebrar el gol, però el porter va reaccionar per salvar miraculosament el gol (50'). A l'altra àrea, Reina i Molina es van empassar una pilota àrea que Kenan Kodro no va aprofitar perquè va fer un mal control. No va perdonar, una vegada més, l'Osasuna en un contraatac molt ben portat per Merino i De las Cuevas i excel·lentment finalitzat per Kodro amb un xut creuat davant Molina (58'). Tercer gol local i l'eliminatòria molt costa amunt per al Nàstic, que no va encaixar bé el cop i, en els minuts següents, va abusar de les pilotes llargues, sense idees. Vicente Moreno va reaccionar amb un doble canvi, especialment oportú. Jean Luc, que va entrar juntament amb Àlex López, va seguir amb la mirada una passada de Naranjo a Mossa, es va situar al límit de l'àrea gran, va aixecar el braç i va rebre la bona passada del valencià. A la primera, va superar Nauzet amb un xut col·locat (67'). El gol era una bombona d'oxigen per al Nàstic, que ja no veia l'eliminatòria perduda i es va reanimar per buscar un altre gol que li donés més arguments per a l'optimisme de cara al partit de dissabte. L'Osasuna, però, va preferir fer una passa enrere i es va oblidar d'atacar més, conscient que no podia veure retallat encara més l'avantatge. En els últims minuts, als tarragonins els va faltar frescor i només dos xuts llunyans i desviats d'Àlex López van inquietar mínimament els locals.

OCASIÓ CLARÍSSIMA

Merino (33' i 41') va situar un dur 2-0 en el descans en dues accions a pilota aturada

ERA EL 3-0

Nauzet va salvar un gol claríssim davant Emana, amb tot a favor per marcar (50')