Nàstic

futbol

'play-off' d'ascens a primera

El moment de la fe

Nàstic. El conjunt grana apel·la a la solidesa que va mostrar al Nou Estadi per capgirar el 3-1 d'El Sadar. De tots els resultats aconseguits aquest curs a casa, tan sols n'hi ha tres que servirien

Creure en l'ascens del Nàstic a primera divisió requereix, ara per ara, molta fe. Això és inqüestionable. Fins al gol de Jean Luc a El Sadar, quan el marcador reflectia un 3-0, pensar en la remuntada era pensar en un miracle, però el 3-1 esclareix una mica el panorama i la plantilla confia que el potencial que ha mostrat aquesta temporada al Nou Estadi li serveixi per capgirar l'eliminatòria. No és gens fàcil, sobretot per a un conjunt com el grana, que està acostumat als resultats curts, però tampoc impossible. Un 2-0, per exemple, serviria per continuar endavant.

Més enllà de la puixança dels grana en els partits a Tarragona, el principal argument de la plantilla del Nàstic per mantenir la confiança en la remuntada és el caràcter fort d'un bloc que ja ha rebut altres garrotades. Val a dir, això sí, que tocarà trencar motlles, ja que aquesta temporada el conjunt de Vicente Moreno només ha aconseguit dos resultats a casa que li permetrien passar directament –els 2-0 contra l'Osca i el Llagostera del novembre passat– i un altre que enviaria l'eliminatòria a la pròrroga, el 3-1 del desembre contra el Saragossa. Sigui com sigui, una competició com el play-off és terreny adobat als canvis de tendència. Si dimecres va ser per mal, ja que el Nàstic feia mesos que exhibia solidesa, demà podria ser per bé.

Actitud positiva

Tot i la garrotada a El Sadar, la plantilla del Nàstic va exercitar-se ahir amb consignes positives. Ho va deixar ben palès el capità de l'equip, Xisco Campos, que confia molt en el caràcter del bloc i no creu que el record de l'anada condicioni l'equip demà: “El tema psicològic no ens afectarà perquè hem superat coses molt pitjors que aquesta. Estic convençut que tothom pensa en clau positiva, perquè tenim entre mans una cosa molt important.”

El central grana, de fet, té molt clar que de potencial per remuntar n'hi ha. “Tenim molta confiança i també arguments, ara cal que sortim i ho demostrem”, va dir Xisco, que creu que caldrà tenir seny: “No hem de pensar a marcar ràpidament, hem de tenir clar que potser el partit es farà llarg, però hem d'insistir i persistir en la nostra idea de joc, perquè en futbol pots fer un parell de gols en dos minuts. Hi creurem fins a la darrera jugada.” També serà clau mantenir la tensió, que “en els play-offs els detalls marquen la diferència”.

LES CLAUS

El tema psicològic no ens afectarà, hem superat coses molt pitjors que aquesta
Xisco Campos
defensa i capità del nàstic
Tenim molta confiança en el que fem i arguments suficients. Ara simplement hem de sortir al camp i demostrar-ho
Recuperar la solvència i no precipitar-se són les consignes que hi ha al vestidor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)