Nàstic

Futbol

Segona Divisió A

Un mapamundi al despatx

Nàstic. La direcció esportiva i Promoesport mostren un ampli domini del mercat internacional i fan que l'equip grana sigui el que té més jugadors nascuts fora de l'Estat de la segona A, tretze

Alguna cosa va començar a canviar al Nàstic quan Promoesport, una agència internacional de representació de futbolistes, va entrar el 2013 a l'accionariat de la SAE i va controlar-ne la parcel·la esportiva. Des de llavors, els èxits sobre la gespa, a més de l'ajuda econòmica a una entitat amb l'aigua al coll –tal com subratlla sempre el president, Josep Maria Andreu, quan se li pregunta pel pes de Promoesport–, han tapat els dubtes i el recel de l'entorn, preocupat perquè una agència de jugadors gestioni l'equip, però content amb la seva trajectòria, de segona B a les portes de primera. A Tarragona s'han avesat als moviments constants de futbolistes durant els mercats d'estiu i hivern i al fet que molts siguin de la pròpia agència.

Aquesta temporada, les gestions de la direcció esportiva encapçalada per Emilio Viqueira demostren un domini del mercat internacional, ja que entre els fitxatges d'aquest estiu i alguns del curs passat, el Nàstic és l'equip de segona A amb més jugadors nascuts fora de l'Estat: tretze –nou d'aquest estiu– de dotze nacionalitats. Mai no n'havia tingut tants. A primera només el superen el Real Madrid, l'Atlético, el Sevilla i el Granada, l'únic equip que té més varietat pel que fa a l'origen dels seus jugadors. Els fitxatges de l'estiu, a més de forans, han estat sobretot joves amb projecció. La idea és que, a més de rendiment esportiu, en donin d'econòmic, que és molt benvingut en un club que està eixugant un deute milionari. Aquest ha estat el cas de Naranjo i Aburjania, venuts de seguida que s'han fet un nom. El Nàstic és, més que mai, una empresa, i aquesta és la lògica que segueix ara.

Només dos tarragonins

Un dels problemes de tenir molts forans és que està molt exposat al virus FIFA. De fet, per als dos propers partits, diumenge contra el Llevant en la lliga i dimecres contra el Numància en la copa, Vicente Moreno té les baixes de Madinda, Djetei, Dimitrievski i Kakabadze, concentrats amb les seves seleccions. Un altre problema és que si els resultats no acompanyen, la paciència de l'afició amb un equip amb pocs jugadors de casa sol ser menor. El Nàstic té sis catalans, però només dos de la demarcació de Tarragona, el canongí Xavi Molina i el calafellenc Àlex López. És el risc que el Nàstic va començar a córrer el 2013 i que de moment li funciona.

DE 12 ESTATS

Només el Granada supera el Nàstic a primera i segona en varietat de nacionalitats
PRIMERA DIVISIÓ: 19:
Granada
18:
Sevilla
17:
Atlético
16:
Madrid
13:
Barça, Vila-real, Betis, València i Màlaga
12:
Celta
11:
Deportivo
9:
Espanyol
8:
Las Palmas, Alavés i Leganés
7:
Sporting
5:
Eibar
4:
Osasuna
3:
Real Sociedad
1:
Athletic Club.
SEGONA DIVISIÓ A: 13:
Nàstic
12:
Getafe
10:
Rayo Vallecano
9:
Sevilla Atl.
6:
Còrdova, Mallorca, Osca i Reus
5:
Valladolid, Saragossa i Alcorcón
4:
Llevant, Almeria, Cadis, Numància, Tenerife i UCAM
2:
Girona, Oviedo i Lugo
1:
Elx
0:
Mirandés.

BONS RESULTATS

Els èxits i l'ajuda econòmica tapen el recel envers una agència de representació

PROMOESPORT

Des que hi va entrar el 2013, l'afició s'ha avesat als moviments de futbolistes

Només dos són extracomunitaris

El màxim nombre d'extracomunitaris és de tres. Només ho són els americans i els asiàtics, ja que tots els europeus, siguin o no de la UE, no ocupen plaça d'estrangers, igual que els africans, en virtut de l'acord de Cotonou. Això fa que, dels tretze forans del Nàstic, només dos ocupin plaça d'extracomunitari: el xilè Delgado i el japonès Suzuki. El porter Sebastián Saja és argentí, però també té passaport italià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)