Nàstic

Futbol

Segona divisió a

Entrebancs a l'inici

Nàstic. Els grana, amb quatre baixes pels partits de seleccions i diversos dubtes seriosos, reben l'únic equip que, fins ara, ha sumat tots els punts en joc

No es pot dir que al Nàstic tot li vagi a favor a l'inici de la temporada. No ha començat amb la convicció i la fiabilitat amb què va tancar la campanya passada i, a més, topa amb el problema de les baixes. Amb una plantilla multinacional, avui, en la visita del Llevant al Nou Estadi, té quatre absències a causa dels partits de seleccions: el porter Dimitrievski, els defenses Kakabadze i Djetei i el migcentre Madinda, la més sensible de les quatre per la seva condició de titular habitual. A més, i sumats a les baixes de Manolo Reina i Manolo Martínez des d'abans de començar la lliga, hi ha quatre futbolistes que durant la setmana amb prou feines s'han entrenat per culpa de molèsties físiques i que difícilment estaran a punt per al partit d'aquesta tarda: Uche, Tejera, Lobato i Stéphane Emana. Exceptuant l'últim, els altres han començat amb protagonisme i estan cridats a tenir-ne força. Vicente Moreno sol amagar les seves cartes i és complicat saber si finalment entraran a la convocatòria. Si no és així, el tècnic valencià no tindrà gaire on triar.

En els dos partits precedents, el Nàstic s'ha refiat dels últims minuts per esgarrapar un parell de punts que el mantenen, de moment a la zona mitjana. Les sensacions no han estat, a més, excessivament bones, de manera que l'equip grana farà bé de demostrar que pot donar continuïtat al rendiment de la temporada passada, en què es va quedar a les portes de l'ascens a primera. Avui té l'oportunitat idònia per fer-ho, ja que juga com a local i el visita un dels equips que prové de primera divisió i l'únic que en les dues primeres jornades va aconseguir els sis punts en joc, el Llevant. La majoria dels equips acabats de descendir, i més si tenen molt de nom, ho passen malament en el retorn a segona A, però de moment no és el cas del Llevant. Vicente Moreno assegura que és un equip compensat que domina tots els registres i el tècnic de l'equip granota, Juan Ramón López Muñiz, ho corrobora assegurant que saben el que pa que s'hi dóna, a segona A, on es tracta de ser humil i tenir clar que tots els partits són igualment complicats. Que el nom i el currículum no donen cap punt d'entrada. De fet, i si no hi ha l'actitud necessària, poden restar-ne. Roger Martí, que ha marcat dos dels tres gols, i la fiabilitat defensiva d'un equip manté la porteria imbatuda, són els principals arguments dels valencians.

El Nàstic, per tant, té tota una prova de foc, que no afrontarà amb les millors garanties per culpa de les absències. Sense Madinda, amb el dubte de Tejera i Lobato i amb Miguel Ángel Cordero acabat d'aterrar, no serà fàcil dotar el mig del camp de creativitat. Per contra, l'equip podrà aprofitar les bandes, sobretot amb els laterals Valentín i Mossa, i la velocitat i mobilitat de jugadors com Jean Luc, Delgado i Rharsalla. De mica en mica, i malgrat els entrebancs de principi de temporada, l'equip de Vicente Moreno s'ha d'anar acoblant.

LES FRASES

Quan es baixa de primera costa adaptar-se, però el Llevant domina molts registres
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
El lideratge és anecdòtic. Cal madurar els partits i fer que es notin les nostres virtuts
Juan R. López Muñiz
entrenador del llevant

Cordero ja entrarà en la convocatòria

Les baixes i els jugadors tocats faran que Miguel Ángel Cordero, l'últim fitxatge dels tarragonins, arribat aquesta mateixa setmana, hagi d'entrar a la convocatòria i, de fet, no es pot descartar la seva participació en el partit. Fer-lo jugar de titular seria, probablement, prematur, però les absències a la zona de mitjos, sobretot de futbolistes de perfil organitzador, podrien precipitar el seu debut. Les baixes al mig del camp faran que Xavi Molina, el comodí habitual de Vicente Moreno, jugui probablement d'inici al mig del camp, tal com ja va fer al terreny de joc de l'Osca, on va haver-hi la baixa de Sergio Tejera, un dels futbolistes que, molt probablement, també es perdrà l'enfrontament d'avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)