2a divisió A

L'hora de fer-se notar

Girona. El Girona vol alçar la veu al camp del Mallorca, que és cuer, amb una primera victòria a fora que el catapulti a la zona noble de la taula

Si hagués derrotat diumenge passat l'Almeria, el Girona hauria acabat la quarta jornada en zona d'ascens directe. El puntet que va sumar el va acabar situant en el desè lloc, on els de Pablo Machín de moment passen mig desapercebuts. Però com que no hi ha temps per perdre, avui és un dia per fer-se notar. La primera victòria del curs a fora, si s'assoleix, aniria acompanyada d'un salt important en la classificació. El partit a l'Iberostar Estadi no serà ni molt menys un camí de roses, malgrat que el Mallorca tanqui la classificació amb només dos punts. Els de Fernando Vázquez han ofert bones sensacions però han obtingut mals resultats. “Tenen dificultats de cara al gol, tot i que són una molt bona plantilla”, avisa el tècnic del Girona. La falta d'efectivitat dels balears (només un gol en quatre partits) contrasta amb la vulnerabilitat dels gironins (nou gols rebuts). L'un o l'altre posarà cura a aquest mal. “És evident que hem d'intentar aturar aquesta sagnia, però també té molt mèrit que hàgim marcat deu gols”, exposa el tècnic.

Amb Pablo Machín, el Girona ha aconseguit canviar la tendència històrica de ser un equip força feble lluny de Montilivi. Tot i que aquest curs encara no ha guanyat a camp contrari, els números com a visitant dels gironins amb el tècnic de Gómara són espectaculars: 24 triomfs en 51 sortides.

El Mallorca, que va intentar repescar Alfredo Ortuño i no se'n va sortir, ha quedat un pèl orfe al davant. El club balear va entendre's amb Dejan Lekic pel traspàs, però el serbi s'ha lesionat. Vázquez ha apostat per situar Óscar Díaz de fals davanter, amb l'esperança que el madrileny s'acosti a versions com la que va oferir a Lugo o a Miranda. Machín va destacar sobretot el pes dels balears al mig del camp, amb homes molt bregats en el futbol professional. És probable que el tècnic de Gómara decideixi reforçar el centre del camp. A Portu i Borja García els agrada molt despenjar-se cap a l'atac, i Machín busca més equilibri. “ El que m'interessa més és no veure un equip partit, que no se'ns trenqui. Però això ho podem aconseguir amb els mateixos homes amb què hem estat jugant”, va explicar.

LA PRÈVIA

Estem jugant bé, però guanya qui marca més gols, i nosaltres no n'estem aconseguint
Fernando Vázquez
ENTRENADOR DEL MALLORCA
Veig el Mallorca molt sòlid. Li agrada dominar i té un centre del camp de molts quirats
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA

Eloi per Alcaraz, únic canvi en la convocatòria

Pablo Machín continua confiant en els del primer dia i ahir no va repetir convocatòria per cinquena vegada a causa de la baixa obligada per lesió de Rubén Alcaraz. Això va provocar que Eloi Amagat hagi entrat per primera vegada en la llista de divuit, de la qual han tornat a caure Felipe Sanchón, Juan Cámara i Pablo Marí. Pel que fa a l'alineació, s'haurà de veure si Machín també confia en l'onze tipus o si decideix fer retocs per buscar més fiabilitat defensiva. La incògnita en la porteria es mantindrà fins a última hora, però seria una sorpresa que Bounou perdés la titularitat. Pel que fa a l'eix central, Ramalho pica a la porta després que l'equip no hagi aconseguit aturar la sagnia de gols. Tampoc no s'ha de descartar que Machín busqui més solidesa al mig del camp i sacrifiqui Borja García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)