Girona

Com més aviat millor

El Girona no va encadenar dues victòries en la lliga la temporada passada fins a mitjan gener, coincidint amb el canvi de volta

Després del cop d'autoritat al camp del Getafe, l'equip espera no fer demà, contra el Reus, un altre pas en fals

El 0-2 al camp del Getafe va ser un cop d'autoritat del Girona, que començava a tenir urgències després d'haver acumulat dubtes i mals resultats. Un cop fet un pas que s'entreveia complex, amb tres punts i la primera porteria a zero, el conjunt gironí té la missió d'enllaçar la segona victòria. Perquè un altre pas en fals, per més que el Reus arribi a Montilivi instal·lat a la part alta i com un dels conjunts encara invictes, trencaria la línia dels de Pablo Machín i tornaria a generar maldecaps.

Fer sis punts consecutius no és ni de bon tros cap proesa, però el Girona va ser incapaç d'aconseguir-hi durant els primers mesos de competició de la temporada passada. Encallat especialment a Montilivi, a l'equip li costava obtenir victòries, i cada cop que ho feia no ho combinava després amb una altra alegria –tres derrotes i dos empats–. Els gironins van haver d'esperar al mes de gener per celebrar dues victòries seguides, coincidint amb el canvi de volta, en dos partits consecutius a Montilivi, contra la Ponferradina (4-0) i el Bilbao Athletic (2-1).

Els blanc-i-vermells, que amb la irregularitat del començament d'aquesta temporada començaven a recordar les dificultats que van viure el curs passat, marcat per la depressió després del cop contra el Lugo, aspiren ara a celebrar molt més aviat el segon triomf consecutiu en la lliga. En la primera oportunitat que van tenir, després d'imposar-se amb claredat a l'Elx en la segona jornada (3-1), van fracassar, ja que després van viure amb una derrota al José Zorrilla (2-1) la primera de les quatre jornades seguides sense guanyar.

Amb més confiança

El 0-2 a Getafe ha insuflat confiança al vestidor de Montilivi. “Teníem un partit difícil i vam aconseguir guanyar-lo. Ja estàvem treballant bé, amb alguns partits bons, encara que no arribessin els resultats, i aquesta victòria ens ajudarà”, explica Samuele Longo. “Hem treballat tota la setmana per intentar guanyar el Reus i mantenir la línia ascendent”, afegeix l'italià, que preveu “un partit complicat” contra el Reus. “De moment, la classificació diu que són millors que nosaltres. Haurem d'ensenyar que potser no serà així.”

LES REACCIONS

Vam poder guanyar un partit difícil a Getafe i hem treballat tota la setmana per encadenar la segona victòria
Sabem que demà tenim un partit difícil. El Reus té més punts i la classificació diu que de moment són millors
Samuele Longo
DESPRÉS D'UN TRIOMF (15/16)
Tres derrotes:
1. Bilbao Athletic - Girona
0 - 1 2. Girona - Numància
2 - 3
11. Osasuna - Girona
0 - 1 12. Girona - Lugo
0 - 1
19. Girona - Valladolid
1 - 0 20. Alcorcón - Girona
1 - 0
Dos empats:
5. Oviedo - Girona
1 - 2 6. Girona - Llagostera
2 - 2
14. Girona - Albacete
3 - 0 15. Tenerife - Girona
1 - 1
Una victòria:
21. Girona - Ponferradina
4 - 0 22. Girona - Bilbao Athletic
2 - 1
DESPRÉS D'UN TRIOMF (16/17)
Una derrota:
2. Girona - Elx
3 - 1 3. Valladolid - Girona
2 - 1
No estem per tirar coets, però hem fet dos partits bons i, després de guanyar i deixar la porteria a zero a Getafe, tenim més confiança
Tant de bo l'afició vingui més i ens ajudi. De mica en mica es va creant afició, i amb victòries la gent s'enganxarà
Pere Pons

Longo no es veu amb el lloc assegurat tot i la inspiració

Samuele Longo és una de les sensacions més agradables de l'arrencada de temporada en el Girona. El davanter italià, que havia acumulat males experiències en diversos equips –Hellas Verona, Rayo Vallecano, Cagliari, Frosinone– cedit per l'Inter de Milà, ha aterrat amb força a Montilivi. Autor de tres gols en les quatre primeres jornades de lliga, sempre sortint des de la banqueta, l'exjugador de l'Espanyol va ser l'únic davanter de referència en l'alineació inicial al Coliseum Alfonso Pérez, i va marcar el seu primer gol com a titular. Amb quatre dianes, és el pitxitxi de l'equip blanc-i-vermell, que està aprofitant la seva inspiració, i un dels màxims golejadors de la categoria, superat només per Joselu (Lugo), Manu Lanzarote (Saragossa) i Alfredo Ortuño (Cadis), amb cinc dianes. Tot i això, no creu que la seva presència en l'alineació titular sigui fixa: “No crec que ningú tingui el lloc assegurat. Tots els companys intentem fer la millor feina possible entre setmana, i al final és decisió del mister escollir els que juguen”, va comentar el jugador italià. Longo no es pronuncia sobre les preferències de jugar sol com a referent, com va fer al camp del Getafe, o amb un altre company com a tàndem d'atac: “Són coses de l'entrenador. Nosaltres volem jugar, i ens és igual si és amb un, dos, tres o cinc davanters. Tots lluitem per jugar i ajudar l'equip amb esforç i amb gols.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)