Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Escapar-se del drama

Nàstic. El conjunt grana, molt minvat per les baixes, rep el Valladolid amb l'obligació d'aconseguir la primera victòria del curs si no es vol encallar al pou

Ja n'hi ha prou. Els empats han de ser victòries. De la crisi a la depressió hi ha un sol pas i més val no fer-lo. El Nàstic, doncs, està obligat a reaccionar. L'equip de Vicente Moreno no exhibeix pas una imatge dolenta, sobretot quan juga a casa, però, a l'hora de traduir les sensacions a resultats, alguna cosa falla. El bloc s'ha abonat als empats i això és un negoci nefast. Només cal veure la classificació: el conjunt tarragoní, que encara no ha guanyat, és l'últim i només ha sumat 6 punts de 27 possibles. Això sí, després de classificar-se per als setzens de final de la copa a Vallecas dimecres passat i d'haver protagonitzat un partit boig a Elx en què va empatar 4-4, l'equip rep la visita del Valladolid amb una dosi extra de moral.

La soferta parròquia que cada quinze dies ocupa el seu seient del Nou Estadi ha pagat l'abonament per veure només empats. Almenys, de moment. Els grana n'encadenen quatre com a locals i aquest és el gran fre de l'equip, tal com admetia Vicente Moreno en la prèvia del partit. “Necessitem convertir els empats en victòries”, deia el valencià, que ho rematava parlant de la imatge que ha ofert el seu equip últimament: “La tendència dels darrers partits ha estat la mateixa i hem estat més a prop de guanyar que de no fer-ho.”

El rival que avui visita el vetust Nou Estadi –el club va presentar aquesta setmana el projecte de reforma que es farà coincidint amb els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017– és un dels més exigents que podria torcar: el Valladolid. Això sí, el conjunt de Pucela també ha tingut un inici de lliga molt dubitatiu –té només 4 punts més que el Nàstic–, però encadena dues victòries i s'ha refet moralment. El seu tècnic, Paco Herrera, té molt clar que, si toca parlar de dinàmiques, més li val que avui no canviïn. “El Nàstic encara no ha guanyat a casa i té el repte de canviar aquesta ratxa. El nostre repte, doncs, és que aquest tema el solucionin en el pròxim partit”, va dir el tècnic barceloní, que si vol aconseguir la victòria a Tarragona haurà de trencar amb la tendència dels seus com a visitants. El Valladolid no guanya a camp contrari en lliga des del 12 de març passat, quan va imposar-se a l'Oviedo 2-4. Des de llavors, els números són un drama: vuit derrotes i dos empats.

Per a la cita, Herrera alinearà un onze similar al del cap de setmana passat, si bé els menys habituals estan mostrant un bon rendiment en la copa. La consigna que l'entrenador ha transmès als seus homes és clara: aguantar l'empenta dels grana en el primer tram del partit. “El Nàstic és un equip molt intens en els primers vint o trenta minuts. Haurem d'estar previnguts i moure la pilota ràpid perquè no fixin posicions”, va dir en la prèvia el barceloní. Vicente Moreno també ha advertit els seus pupils de la dificultat de la cita: “El Valladolid és un d'aquells clubs que, quan et diuen el seu nom, ja sents respecte. És un gran equip amb grans jugadors i segur que ens ho posaran difícil.”

L'AVANTMATX

Només sentir el nom del Valladolid ja sents respecte. Ens posaran les coses molt difícils, segur
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
El Nàstic és un equip molt intens en els primers 30 minuts. Ens tocarà estar previnguts
Paco Herrera
entrenador del valladolid

Les baixes, el gran maldecap de Moreno

Vicente Moreno ja va advertir en la prèvia del partit que fer la convocatòria li resultaria, per desgràcia, molt senzill, ja que l'allau de lesions de l'equip farà que el tècnic pugui comptar com a molt amb 19 o 20 homes. Hi ha les baixes segures del sancionat Iago Bouzón i dels lesionats Manolo Reina, Manolo Martínez, Cordero i Lopo. D'altra banda, Jean Luc, Maloku, Tejera, Juan Muñiz i Stephane Emana arrosseguen molèsties i és molt possible que bona part d'aquests jugadors no arribin
a temps per al partit d'aquesta tarda. Vicente Moreno, doncs, no s'ho haurà de rumiar gaire per fer un onze en què el que sembla clar és que repetirà l'aposta amb dos jugadors avançats en punta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)