Nàstic

futbol

nàstic

Causa i conseqüència

Nàstic. L'equip grana és el més amonestat de la categoria i un dels dos que ha rebut més expulsions, sis. Algunes han estat decisives en el resultat final i d'altres, fruit de la impotència

Entre les diverses estadístiques negatives que col·lecciona aquesta temporada el Nàstic hi ha les targetes. És l'equip de segona A que n'ha vist més de grogues (47) i, juntament amb el Sevilla Atlético, el que més expulsions ha rebut, sis. Algunes de les cartolines mostrades pels àrbitres als jugadors grana estan entre les causes que ajuden a explicar els resultats negatius –algunes expulsions s'han produït amb el partit encara per decidir– i d'altres, la conseqüència d'aquesta mala dinàmica, ja que han estat fruit de la impotència, en els últims minuts o, fins i tot, ja acabat el partit.

L'última expulsió està entre les decisives. Molina va veure diumenge a Reus la segona groga en el minut 47. Els roig-i-negres no van trigar a marcar i, després, el Nàstic va ser incapaç de generar perill. També va resultar bastant determinant de cara al resultat final la doble groga que Gerard Valentín va veure en l'onzena jornada al camp de l'Almeria. Era el minut 52, amb 1-0 al marcador. En inferioritat numèrica, el Nàstic no només no va poder capgirar el gol dels andalusos, sinó que en va rebre dos més (3-0). A Sòria, Tejera va ser expulsat per una dura entrada a un jugador del Numància en el minut 85, fruit de la impotència i que va dificultar la reacció dels grana, que van acabar perdent (1-0). Bouzón, a Elx (4-4), i Suzuki, al Nou Estadi contra el Valladolid (1-2), van veure la segona groga en els últims minuts. L'altra expulsió del Nàstic es va produir un cop acabat el partit contra el Mallorca (2-2). Lopo va insultar l'àrbitre i li van caure quatre partits.

“Per l'ímpetu d'anar-hi fort a vegades ens revolucionem, tot i que els àrbitres també se n'haurien pogut estalviar alguna”, assegura Sergio Tejera, una opinió que comparteix Mossa, que admet que contra el Reus sabien que la tensió d'un derbi podia donar lloc a expulsions. De fet, el tècnic rival, Natxo González, va dir que el primer objectiu del seu equip contra el Nàstic era acabar amb onze jugadors, conscient de la importància de l'autocontrol en partits molt emocionals i que quedar-se amb deu es paga car en una categoria tan igualada. El Reus ha vist dues vermelles fins ara i l'altre català, el Girona, cap.