Nàstic

futbol

copa

Més autoestima

Copa. El Nàstic, que respira en la lliga gràcies a la reacció de l'últim mes, afronta amb motivació i confiança renovades l'anada dels setzens de final, en què rep un Alavés ben adaptat a primera

Les dues anteriors eliminatòries de la copa, contra el Numància i el Rayo Vallecano, no van arribar en moments gaire oportuns per a un Nàstic que patia molt en la lliga i que estava centrat a aconseguir-hi la primera victòria. Malgrat tot, les va superar i es va classificar per als setzens de final, que també es veien, fa poques setmanes, com una nosa per als grana. Ara, però, gràcies a la reacció de l'últim mes –nou punts de dotze que li han permès respirar en la lliga i veure a prop la zona de permanència–, la possibilitat d'accedir als vuitens de final i el fet de mesurar el seu potencial amb un equip de primera com l'Alavés fan veure la competició amb una motivació renovada. Més confiat, animat i ambiciós, el Nàstic té l'oportunitat de continuar omplint el dipòsit de l'autoestima, que no fa gaire estava gairebé buit i que ara ja presenta una altra cara. El rival és un Alavés que està mostrant un bon nivell en la temporada del retorn a primera, amb victòries de prestigi, com la del Camp Nou o la del cap de setmana passat a Vila-real. L'equip de Pellegrino es manté a la zona mitjana, allunyat de les places de descens.

Vicente Moreno, que té l'única baixa del lesionat Àlex López, assegura que en el partit d'anada d'avui confeccionarà “el millor equip sabent que diumenge hi ha un altre partit importantíssim”. Tot i que afirma que la copa els motiva i que tenen ganes d'avançar en la competició per continuar jugant contra equips de primera, no amaga que també han de pensar en la lliga i en el partit a Oviedo. Moreno elogia el bon paper de l'Alavés a primera divisió, sobretot com a visitant.

LES FRASES

Volem passar, però el que tenim entre mans a la lliga també és important. Ho hem de gestionar
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
No serà una eliminatòria fàcil perquè el Nàstic és un gran equip i, a més, està millorant
Mauricio Pellegrino
entrenador de l'alavés

Rival directe la temporada passada

L'Alavés va ser la temporada passada un dels rivals del Nàstic en la lluita per l'ascens a primera divisió. L'equip de Vitòria, molt regular, el va aconseguir en la penúltima jornada, en derrotar el Numància a Mendizorrotza. En l'última, l'Alavés va visitar precisament el Nàstic, que per acompanyar-lo a primera necessitava una victòria i l'ensopegada del Leganés, que no es va produir. El duel va acabar en empat, que a l'Alavés li va servir per ser proclamat campió. En el partit de la primera volta a Vitòria, el Nàstic es va imposar 1-3. Els dos equips han coincidit sovint a segona A –fins i tot a segona B– i també s'han enfrontat en la copa. La campanya 1979/1980 es van trobar en la quarta eliminatòria i van ser els bascos els que es van classificar per als vuitens de final després d'empatar a Tarragona (0-0) i guanyar a Vitòria (2-1). L'altre precedent també el va guanyar l'Alavés: el setembre del 2007, a partit únic a Mendizorrotza (1-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)