Nàstic

futbol

Segona divisió A

Garrotada i a la cua

Nàstic. El conjunt tarragoní paga molt car un desajustament defensiu en un córner, cau per la mínima al complicat camp de l'Oviedo i se situa de nou en l'última posició de la taula

oviedo 1 nàstic 0

OVIEDO:José Carlos; Christian, David, Verdés, José Fernández; Jon Erice (Óscar Gil, 93'), Lucas Torró; Susaeta, Michu, Linares (Nando, 83'); i Toché (Rocha, 75').NÀSTIC:Dimitrievski; Gerard Valentín, Suzuki, Djetei, Mossa; Xavi Molina (Madinda, 72'), Tejera; José Carlos (Àlex López, 59'), Juan Muñiz, Lobato (Jean Luc, 59'); i Uche.GOLS:1-0 (19') Toché.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo (col·legi manxec).T.G.:als locals Toché, Susaeta, Verdés i Jon Erice; i als visitants José Carlos, Xavi Molina, Tejera i Cordero.PÚBLIC:13.615 espectadors.

El valor de l'estratègia en categories com la segona A, en què les diferències entre tots els equips són mínimes, és enorme. Estar afinat atacant o defensant accions a pilota aturada marca sovint la diferència. El partit d'ahir al Carlos Tartiere ho demostra. L'Oviedo, molt fi en les jugades de pissarra, en va fer prou amb un córner culminat per Toché (19') per imposar-se al Nàstic i frustrar les aspiracions que tenien els grana. De pensar a sortir de la zona de descens a tornar a l'última plaça de la classificació. Així de dura és la realitat a Tarragona. Per fortuna, les diferències són mínimes i amb una victòria el panorama torna a canviar radicalment. Els de Vicente Moreno tenen un argument per a l'optimisme –plantegen tots els partits de manera ambiciosa–, però també hi ha una raó per continuar preocupant-se: ningú no marca la diferència definint.

L'Oviedo afrontava la cita d'ahir amb certes necessitats després que en la jornada anterior l'Alcorcón li etzibés una maneta. La parròquia asturiana estava neguitosa i el Nàstic ho volia aprofitar. Així, els de Vicente Moreno van ser valents i van ofegar la sortida de pilota dels de Fernando Hierro pressionant a dalt. El partit es jugava al camp de l'Oviedo. Una acció simptomàtica que el Nàstic dominava va ser la rematada de cap de Djetei en el minut 11. El central camerunès va imposar-se en el salt a la defensa de l'Oviedo, però malauradament la pilota va marxar arran del pal, massa creuada.

Quan més control semblava que tenia l'equip tarragoní, va arribar el clatellot. Néstor Susaeta, que treu l'escaire i el cartabó per projectar la trajectòria de la pilota cada cop que ha de servir una acció de pilota aturada, va encarregar-se d'executar un córner. Al segon pal l'esperava, sol com un mussol, Toché, que sense cap oposició va batre Dimitrievski amb una precisa rematada de cap. Era el minut 19 i ja tot es veia negre. I és que, amb aquest resultat, l'Oviedo va agafar les regnes del partit davant un Nàstic amb molts problemes per generar accions ofensives. Els tarragonins, això sí, gairebé empaten cinc minuts després. Malauradament, José Carlos va estar molt atent i va refusar una rematada clara de Djetei. Si el porter de l'Oviedo va estar fi, Dimitrievski encara va tenir una actuació més brillant, ja que les seves aturades en les accions a pilota aturada van ser clau per evitar més gols en contra. Abans del descans, el macedoni va frustrar diverses rematades, de Verdés, Susaeta i Lucas Torró.

No hi ha reacció

Després de la represa el Nàstic va demostrar que no s'estaria de braços plegats i, en els primers cinc minuts, va tenir un parell d'aproximacions d'Uche i Tejera que van acabar en no res. Aquesta, per desgràcia, seria la tònica de tot el segon temps. I és que els tarragonins no van saber trobar recursos per combatre el rigor defensiu de l'Oviedo. En el 59', Vicente Moreno va introduir canvis buscant dotar de dinamisme l'atac, però l'estratègia no va reeixir. Van entrar Álex López i Jean Luc, però amb prou feines els arribaven pilotes i, així, marcar és molt difícil. De fet, les ocasions més clares van ser de nou per als asturians. Dimitrievski, per fortuna, va continuar solucionant les arribades de l'Oviedo, i el marcador ja no es va moure. Ara el Nàstic haurà d'apel·lar a la seva força al Nou Estadi per reprendre el camí de les victòries.

ELS PARTITS LLUNY DE TARRAGONA, UNA LLOSA PER AL NÀSTIC

El Nàstic no va poder consolidar al Carlos Tartiere els indicis de reacció que havia mostrat al novembre. La principal llosa que estan tenint els tarragonins en les últimes jornades és el seu rendiment lluny del Nou Estadi. I és que, fora de Tarragona, tan sols han aconseguit una victòria: la de fa un mes al camp del Mirandés. Després d'aquell triomf, els de Vicente Moreno van enllaçar una nova victòria a casa, contra el Getafe, però després l'ensopegada a Reus, va frenar la reacció. El divendres següent, el triomf a casa contra el Cadis va reactivar la moral dels tarragonins, que ahir volien donar continuïtat a tot plegat. A domicili, però, no hi ha manera, i ho demostren els números: el Nàstic ha sumat a camp contrari tan sols 5 punts de 27 possibles, mentre que a casa n'ha obtingut 11 de 24.
El de sempre: amb molt poc ens han penalitzat i nosaltres no hem rendibilitzat fer més que el rival
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Quan pitjor estava l'Oviedo, sense el domini i amb la gent nerviosa, s'han trobat amb el gol
Xavi Molina
CAPITÀ DEL NÀSTIC
Aquesta setmana havíem remarcat l'estratègia ofensiva, érem conscients que era important
Fernando Hierro
ENTRENADOR DE L'OVIEDO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)