Reus

Una substitució oportuna

Reus. Jorge Díaz, que acabava d'entrar al camp, provoca un penal que ell mateix transforma (66') i dóna als roig-i-negres una victòria d'alt valor en el duel entre els equips revelació

SEVILLA ATL. 0 REUS 1

SEVILLA ATLÉTICO:Caro, David Carmona, Bernardo, Diego González, Matos, Fede San Emeterio, Cotán (Yan Eteki, 85'), Juanje (Pozo, 76'), Borja Lasso, Aburjania (Curro, 62') i Marc Gual.REUS:Edgar Badia, Alberto Benito, Atienza, Babic, Ángel, López Garai, Ramon Folch, Miramón, David Haro (Albistegui, 88'), Fran Carbia (Jorge Díaz, 62') i Máyor.GOLS:0-1 (66') Jorge Díaz, de penal.ÀRBITRE:Díaz de Mera Escuderos.T.G.:als locals Cotán, Fede San Emeterio, Diego González i Yan Eteki, i als visitants Ramon Folch, Ángel i Máyor.PÚBLIC:3.758 espectadors al Sánchez Pizjuán de Sevilla.

Natxo González va fer entrar al camp Jorge Díaz per Fran Carbia en el minut 62 per mirar de canviar el ritme de l'atac roig-i-negre i desnivellar un partit igualat. La substitució no podia haver estat més oportuna, ja que només quatre minuts després l'extrem uruguaià va fer una cursa per la banda esquerra que va concloure entrant a l'àrea i retallant Diego González, que li va fer penal. Ell mateix va transformar el llançament i va donar al Reus una victòria amb un valor elevat, perquè era al camp d'un rival directe a la zona alta –el Sevilla Atlético, l'altre equip revelació– i perquè reafirma la gran trajectòria dels reusencs, que en les últimes jornades havien perdut gas.

La història de la primera meitat es va escriure a partir de tres errades defensives no aprofitades pels rivals. Dues les va cometre el Sevilla Atlético, que va perdre la pilota en zona perillosíssima dues vegades i va propiciar contraatacs en superioritat del Reus. Els atacants roig-i-negres van gestionar bé els dos atacs, però en tots dos els va faltar contundència en la rematada davant el porter Caro, primer a Máyor (9') i després a Fran Carbia (13'). L'errada del Reus va ser un refús fallit d'Atienza, que va deixar la pilota als peus a Aburjania, sol davant Edgar Badia, que va rebutjar el xut massa centrat del georgià (25'). En aquell moment ja feia estona que el Sevilla Atlético havia incrementat l'atenció defensiva, avisat pels dos ensurts, i només va permetre al Reus un parell d'incursions de Miramón a l'àrea, finalitzades amb centrades massa forçades. Els visitants, ben plantats, tampoc van donar gaires possibilitats als locals en atac, més enllà, per exemple, d'una rematada de cap, tímida i desviada, de Lasso.

Dos jugadors del Reus van caure a l'àrea del Sevilla Atlético en la primera fase de la segona meitat. De la caiguda de Máyor, que havia guanyat la posició en un córner i havia estat empès per Cotán, que ja tenia una targeta groga, l'àrbitre no en va voler saber res (49'), però sí que va xiular penal en la segona, la de Jorge Díaz (66'). Després del gol de l'uruguaià des dels 11 metres, el Reus va mantenir el rigor defensiu, que només es va trencar a causa d'una gran jugada de Marc Gual, que va donar el gol mig fet a Cotán, que va topar amb l'espectacular resposta d'Edgar Badia (73'). Tot seguit, Benito i Máyor van estar a punt de sentenciar el duel en uns minuts oberts. El Reus va aconseguir que el duel no es tornés a esvalotar i només un córner en l'últim minut, rematat pel porter Caro, el va inquietar.

El Reus se situa de moment en el tercer lloc

El Reus, primer equip a vèncer el Sevilla Atlético al seu terreny de joc, va aconseguir una victòria que, sobretot, li serveix per redreçar el rumb, ja que havia tingut una desacceleració en les sis jornades anteriors, en què només havia aconseguit la victòria contra el Nàstic. Després del derbi, el Reus va empatar al camp del Saragossa i va perdre a casa contra el Còrdova, la setmana passada. Ahir, però, va tornar-se a mostrar com un equip sòlid i efectiu, i va aconseguir la setena victòria de la temporada, que el situa de manera provisional en la tercera posició, amb els mateixos punts que el Sevilla Atlético i el Getafe, però amb millor goal average general que tots dos.

Folch: “És una gran victòria”

La plantilla del Reus estava eufòrica pel 0-1 aconseguit al Sánchez Pizjuán. El capità, Ramon Folch, va assegurar en un missatge a les xarxes socials que la d'ahir havia estat “una gran victòria en un estadi històric” i que ara espera “rematar un any inoblidable” en el pròxim partit, divendres que ve contra l'Elx al municipal. Per la seva banda, Edgar Badia va destacar el gran treball de tot l'equip per aconseguir vèncer “en un camp complicat” i mantenir-se a la zona alta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)