Nàstic

futbol

nàstic

El partit contra el Girona, clau per a Vicente Moreno

Nàstic. El crèdit del tècnic es podria esgotar en cas d'una derrota a Montilivi, que faria que l'equip tarragoní tanqués l'any cuer i amb només 16 punts

A l'inici de la temporada, Vicente Moreno era un dels entrenadors de segona B que partia amb més crèdit, pel fet d'haver agafat un Nàstic estancat a segona B el novembre del 2013 i haver-lo portat fins a les portes de l'ascens a primera el juny passat. És per això que, malgrat que l'equip grana ha sigut el cuer en la majoria de jornades, també en l'actual, fins ara no s'ha posat en dubte la seva continuïtat, tot i que ell mateix ha vist com fins a vuit entrenadors han estat destituïts, tots en situacions classificatòries no tan dolentes com la del Nàstic. Ara, però, la cosa està canviant. Tot i que tant la directiva, encapçalada per Josep Maria Andreu, com Promoesport, amb el director esportiu, Emilio Viqueira, són molt reticents a canviar el tècnic, la situació límit a la qual s'ha arribat, amb l'equip en l'última posició i només 16 punts, fan gairebé inevitable prendre una decisió dràstica, sobretot en cas de derrota en l'últim partit de l'any, dissabte al vespre al camp del Girona. El club veu necessari canviar el rumb d'un equip que sobre el terreny de joc mostra poc caràcter i pocs recursos. Caure a Montilivi i tancar l'any cuer amb menys d'un terç dels 50 punts necessaris per salvar-se faria que el mercat d'hivern, en què es preveu fer diversos canvis en la plantilla, no fos l'única solució.

Després de la derrota contra el Rayo Vallecano de dissabte (0-1), Moreno es va reunir amb Andreu i Viqueira, que li van reiterar la confiança però li van fer veure que, si no es tanca l'any amb un bon resultat, probablement caldrà prendre la decisió més dolorosa per al club. Un canvi a la banqueta abans de l'aturada nadalenca donaria una mica més de marge al nou entrenador.

Així, el partit de dissabte a Girona pren una gran rellevància per al Nàstic i per a Moreno. L'equip de Pablo Machín és un mal rival per als grana, ja que és un dels equips més en forma del moment i el segon classificat, tot i la derrota d'ahir a Alcorcón. Abans de caure a Santo Domingo, havia guanyat quatre partits consecutius.

La zona de salvació, a quatre punts

El Nàstic va començar la jornada a tres punts de les places de permanència i ahir la va acabar a quatre. L'únic equip de la zona baixa que va aconseguir puntuar va ser l'Almeria, que va derrotar el Mallorca en un duel directe. Així, els andalusos surten de la zona de descens, on cauen els balears. L'objectiu a curt termini del Nàstic és acabar la primera volta tant a prop com pugui dels 25 punts (ara en té 16). Falten tres partits: dissabte que ve visita el Girona i, ja el mes de gener, rebrà el Tenerife el dissabte dia 8 i jugarà a Múrcia contra l'UCAM el dissabte dia 14.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)