Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Torna Achille Emana

Nàstic. El club tarragoní tanca el retorn del camerunès, que haurà de liderar la reacció de l'equip grana. Era un desig que semblava complicat i que s'ha desbloquejat en les últimes hores

El Nàstic, ancorat en l'última posició i sense símptomes de millora, va donar ahir un cop d'efecte per fer pujar la moral d'un entorn més que preocupat. El club grana va fer oficial el fitxatge d'Achille Emana, un dels jugadors més destacats del Nàstic en la brillant temporada passada i que torna a Tarragona sis mesos després de marxar amb el repte, gens senzill, de liderar la reacció de l'equip. Ja feia uns dos mesos que el Nàstic, que el trobava a faltar i que veia com el camerunès no s'adaptava al futbol japonès, desitjava el seu retorn, però la seva vinculació per dos anys amb el Tokushima Vortis, amb unes xifres econòmiques molt superiors a les del Nàstic, ho feia difícil. Finalment, les últimes derrotes del Nàstic i la necessitat imperiosa de reforçar l'equip amb futbolistes il·lusionants, sumat a les ganes del mateix Emana, que no ha estat gens còmode al Japó i que enyorava els bons mesos viscuts a Tarragona, han permès desbloquejar la situació de manera ràpida en les últimes hores, amb la desvinculació d'Emana del club japonès i l'acord entre el jugador camerunès i el Nàstic. De totes maneres, Emana no firmarà el contracte de manera oficial fins al 2 de gener, que és quan s'obre el mercat d'hivern. El mitjapunta, de 34 anys, signarà per al que queda de temporada, amb una més d'opcional.

La idea és que Achille Emana estigui a punt per al primer partit del 2017, el 8 de gener contra el Tenerife al Nou Estadi. Per això, Emana es començarà a entrenar ja sota les ordres de Vicente Moreno –en principi avui ja participarà en l'entrenament, que tindrà lloc a Salou– per aprofitar al màxim les tres setmanes en què haurà de millorar la condició física i adaptar-se de nou a l'equip.

Achille Emana va ser un dels jugadors més destacats del Nàstic la temporada passada, amb 39 partits disputats, 9 gols marcats i molta jerarquia i presència en atac gràcies a la seva experiència, qualitat i potència física. El club grana va intentar retenir-lo a l'estiu, però va ser impossible davant l'oferta, molt més atractiva econòmicament, del Tokushima Vortis, de la segona divisió japonesa. La seva adaptació al futbol nipó no ha estat l'esperada i ha jugat molt poc en una temporada que es va acabar fa un mes. Tenia un curs més de contracte, però finalment no el complirà.

A PUNT PER AL DIA 8

Emana signarà el contracte quan s'obri el mercat de fitxatges, és a dir, el 2 de gener

POC VIST AL JAPÓ

El camerunès, un dels líders grana el curs passat, ha jugat molt poc al Tokushima Vortis

El central Bruno Perone, a prova

El fitxatge d'Emana no serà, ni de bon tros, l'únic que farà al gener el Nàstic, que vol reforçar totes les línies. De moment, ahir va anunciar que s'entrenarà uns dies a prova el central de 29 anys Bruno Perone, brasiler amb passaport italià, que va jugar al Xerez la temporada 2010/11 i que prové del Wilmington Hammerheads dels Estats Units. La de central és una de les posicions a reforçar en part perquè Djetei ha de participar en la copa d'Àfrica, del 14 de gener al 5 de febrer. També hi serà Madinda, i per això es busca un mig centre, a més de jugadors ofensius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)