Nàstic

futbol

nàstic

Recuperació al gener

Nàstic. El rendiment fallit de la majoria de fitxatges de l'estiu explica en part la mala situació de l'equip tarragoní i que s'hagi decidit retocar sensiblement la plantilla en el mercat d'hivern

Quan un equip és cuer després de divuit jornades, són diverses les causes que expliquen la mala trajectòria. En el cas del Nàstic, una és el baix rendiment de la majoria de fitxatges que es van fer a l'estiu. El fet de no fer els deures quan tocava obligarà la direcció esportiva a anar a recuperació al mes de gener. Està prevista una petita revolució en la plantilla grana durant el mercat d'hivern, amb cinc o sis incorporacions i diverses baixes, possiblement més que no pas fitxatges. Caldrà retocar totes les línies, sobretot l'atac. L'arribada d'Emana és tot just la primera d'unes quantes.

De les dotze cares noves de l'estiu, només tres han tingut fins ara un paper destacat en l'equip. Els porters Saja i Dimitrievski i el davanter Uche són els tres fitxatges més utilitzats, tot i que només ocupen de la novena a l'onzena posició en la classificació de minuts jugats de la plantilla grana. Saja va començar jugant com a titular per substituir Reina, lesionat de gravetat al final de la pretemporada, però el bon rendiment de Dimitrievski el va relegar a la suplència després de deu jornades i la recuperació de Reina el deixa ara a la graderia. L'argentí marxarà al gener. Pel que fa a Uche, és el desè jugador amb més minuts, ha participat en setze dels divuit partits, deu com a titular, i ha fet quatre gols.

Hi ha dos futbolistes, amb poca incidència fins ara, que en els últims partits han jugat de titulars, l'extrem José Carlos i l'extrem Djetei, als quals Moreno està donant oportunitats. En canvi, jugadors com ara Cordero, Delgado, Lopo, Zahibo i Kakabadze no han aconseguit fer-se un lloc en l'equip inicial i són poc més que relleus per donar descans o recanvi als titulars. Finalment, Rharsalla va tenir sobretot participació en les segones parts fins que va ser apartat de l'equip –segons el club– per haver-se negat a prendre part en una sessió de recuperació, mentre que Maloku és el que menys ha jugat. Segurament marxaran al gener.

-
Partits (i minuts) dels fitxatges de l'estiu, ordenats segons la seva posició en la classificació de minuts jugats del global de la plantilla, després de 18
jornades:
9. Saja
10
(900)
10. Uche
16
(866)
11. Dimitrievski
8
(720)
16. Cordero
7
(483)
17. Delgado
7
(451)
18. Lopo
5
(450)
19. Djetei
5
(389)
20. Zahibo
6
(363)
21. Kakabadze
6
(317)
22. Rharsalla
8
(275)
23. José Carlos
5
(216)
25. Maloku
3
(73)

HI HAURÀ SORTIDES

Rharsalla, encara apartat, i Maloku tenen molts números de marxar al gener

POCS SE'N SALVEN

Només Uche i els porters, sobretot Dimitrievski, han tingut fins ara un paper destacat

EN PROGRESSIÓ

Vicente Moreno està donant últimament l'oportunitat a Djetei i José Carlos

Achille Emana, entre la pressa i la paciència

El primer reforç d'hivern del Nàstic, Achille Emana, ja es va entrenar ahir a les ordres de Vicente Moreno, malgrat que la firma oficial no serà fins al 2 de gener i que no podrà debutar fins al dia 8, contra el Tenerife al Nou Estadi. Però no es vol perdre temps ja que, amb el poc ritme de competició que va tenir al Japó, es fa necessari un temps per tal que millori l'estat de forma i s'adapti a l'equip. Després de l'entrenament, Madinda va expressar la satisfacció de la plantilla amb l'arribada d'Emana, ja que estan convençuts que els donarà un salt de qualitat. El gabonès considera que a Emana no se l'ha de pressionar més del compte i que cal tenir-hi una mica de paciència al principi, tot i que admet que, amb la situació delicada que viu el Nàstic, les aportacions dels nous fitxatges, i sobretot d'un home de la qualitat del camerunès, han de ser tan ràpides com sigui possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)