Reus

La solidesa, la clau de volta

Reus. L'equip roig-i-negre, el tercer menys golejador, té clar que és el rigor defensiu el que li permetrà continuar la bona línia. A Sevilla va tornar a mantenir la porteria a zero i va guanyar

“En les últimes jornades estem encaixant massa gols, més d'un per partit. Amb aquesta mitjana no podem sobreviure perquè tampoc som un equip que n'acabi marcant 60. Perdre el rigor defensiu, que és la nostra base, ens penalitza.” Ho va dir Natxo González abans de l'últim partit de lliga del Reus, al camp del Sevilla Atlético, i després d'haver-ne rebut quatre en dos partits, contra el Saragossa i el Còrdova, en què només va sumar un punt. El missatge de Natxo González va tenir efecte i l'equip va tornar a mantenir la porteria a zero al Sánchez Pizjuán, d'on va sortir amb els tres punts gràcies al gol de Jorge Díaz en la segona part.

La bona trajectòria del Reus es basa en la solidesa defensiva i en el fet de rendibilitzar les dianes que fa, i en aquest sentit les estadístiques són clares. Cap equip no ha rebut menys gols que el Reus, que, per altra banda, és el tercer equip menys golejador. Ha encaixat només 14 gols en les 18 jornades disputades i n'ha marcat 17, per sota del gol per partit. És l'equip en els partits del qual es veuen menys gols. Que el treball defensiu és la base de les victòries de l'equip de Natxo González es demostra amb el fet que en sis dels set triomfs ha mantingut la porteria a zero. I cinc han estat per la mínima. Només la victòria al terreny de joc de l'UCAM Múrcia va ser per més d'un gol de diferència (0-2).

Si els partits del Reus són sinònim de pocs gols, els de l'Elx, rival de demà dels roig-i-negres al municipal, solen tenir més efectivitat en atac. L'equip del Baix Vinalopó està entre els equips més golejadors (ha fet 26 gols, superat només per l'Osca, el Lugo i el Girona) i, també, entre els més golejats: ha rebut 26 gols, una xifra que només empitjora en el cas de dos equips de la zona de descens, el Mirandés i l'UCAM. L'Elx és el dotzè classificat, amb quatre punts menys que l'equip roig-i-negre.

EL FORRELLAT, CLAU

L'equip reusenc ha mantingut la porteria a zero en sis de les set victòries

L'ALTRA CARA

L'Elx, rival de demà, està entre els equips més golejadors i els més golejats

Babic, consolidat amb Atienza

Srdjan Babic va trigar a debutar, però de seguida s'ha consolidat com a titular a l'eix de la defensa fent parella amb Pichu Atienza, el central més utilitzat per Natxo González, ja que només s'ha perdut un partit. Babic, que encadena sis titularitats i ha marcat un gol, de cap en un córner, va entrar a l'equip aprofitant la lesió de Jesús Olmo. El barceloní, un futbolista que agrada molt a Natxo González, sobretot per la sortida que dóna a la pilota, ja està recuperat, però tot i això Babic es manté com a titular. La titularitat del serbi no ha coincidit amb la millor ratxa de resultats del Reus, però Natxo González ha premiat el bon nivell que ha mostrat mantenint-lo a l'onze. La victòria contra el Sevilla Atlético premia l'aposta del tècnic grana.

Pel que fa als laterals, Benito ho ha jugat tot a la dreta i, a l'esquerra, l'habitual Ángel Martínez es perdrà el partit de demà contra l'Elx per sanció, ja que va veure la cinquena targeta groga a Sevilla. Migue, que ha jugat poc fins ara, tornarà a la titularitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)