2a divisió A

futbol

girona

El Manchester City dóna ales

El Girona obté la cessió de Maffeo i Angeliño, laterals de molta projecció que han debutat en la Champions

El barceloní ja va jugar a Montilivi entre el gener i el juny

El gallec, esquerrà de molt recorregut, fa temps que agrada a Girona

En l'entrenament que el Girona farà aquesta tarda, el primer després del parèntesi per vacances, hi haurà dues cares noves. No s'ha ni obert el mercat d'hivern i el club ja té tancades dues incorporacions, que presentarà aquest matí. La connexió amb el Manchester City ha permès reforçar els carrils, amb el retorn a Montilivi de Pablo Maffeo i l'arribada d'Angeliño Tasende, un altre jove de molta projecció. En zona d'ascens directe, el Girona vol augmentar la competència i el nivell per tenir més garanties d'èxit, i el City s'hi posa bé.

Tot i que tenen característiques diferents al terreny de joc, el perfil de Maffeo i Angeliño és molt comparable. Nascuts tots dos el 1997, van ser fitxats fa anys pel City com a perles per desenvolupar. I tots dos, internacionals en categories inferiors de la selecció espanyola, han acabat arribant al primer equip, amb el qual han debutat aquesta temporada en la lliga de campions. Angeliño, que prometia des de molt petit, va estar sis anys al Deportivo, i el 2012, amb interès dels principals clubs de la lliga espanyola, va preferir fitxar pel City. El gallec va continuar creixent als equips inferiors del club citizen, que el va fer jugar amb l'equip que té en la MLS americana la temporada passada. A l'estiu, es va integrar a l'activitat del primer equip –va jugar un partit de la copa de la lliga i un de Champions–, que alternava amb participació en partits del filial.

L'esquerrà, més ofensiu

El Girona ja s'havia interessat l'estiu passat per Angeliño, que té unes característiques que es poden adaptar molt bé al carril. L'exjugador del Deportivo, que al gener farà 20 anys, destaca per les seves aptituds amb la cama esquerra i per la profunditat que pot aportar a la banda. Té una vocació més ofensiva que Maffeo, que destaca molt més per la seva intensitat defensiva. El barceloní tindrà l'avantatge que, a diferència de fa un any, arribarà a Montilivi amb les peculiaritats del sistema de joc de Pablo Machín ben assimilades. A l'exjugador de l'Espanyol li va costar tenir protagonisme al carril dret, però va acabar acumulant força minuts. Especialment en la recta final de la lliga regular i en la fase d'ascens, en què va jugar tres dels quatre partits (dos de sencers). Maffeo va tancar la segona volta a Montilivi amb 542 minuts i va ser molt útil sobretot quan Machín apostava per un carril més centrat en la intensitat defensiva que en l'arribada fins a la línia de fons. El barceloní, com van fer l'estiu passat Ramalho, Sandaza i Cifu, comença avui la seva segona etapa com a jugador del Girona.

Dos llocs, cinc homes

Pablo Maffeo i Angeliño Tasende jugaran com a cedits pel Manchester City –s'afegeixen a Pablo Marí, que va arribar a l'estiu per la mateixa via– fins a final de curs. L'arribada dels dos joves jugadors fa augmentar la competència que tindran Aday, Sebas Coris i Cifu a les ales del Girona. El club veu bé tenir cinc homes per a dues posicions de molta exigència física i no vol córrer el risc d'arribar a final de temporada massa minvat. La sortida de Saúl García estava cantada, després de només 204 minuts que no satisfan ni el jugador ni el club que el va cedir, el Deportivo. A més dels cinc homes que han de lluitar pels carrils, hi ha Juan Cámara, que només ha jugat 24 minuts i a qui els tècnics no acaben de veure al carril. El jugador cedit pel Barça haurà de decidir si es veu a Montilivi fins a final de curs o si prefereix marxar.

Pablo Maffeo
Sant Joan Despí (Barcelona), 12-07-1997 (19 anys) Lateral dret
Alçada:
1,73 m
Pes:
68 kg
FORMACIÓ
Llevant Les Planes, Espanyol i Manchester City
TRAJECTÒRIA
12/13
Espanyol B (2a B)
1 p. 0 g.
13/14
Man. City U18-U21
14/15
Man. City U18-U21
15/16
Man. City U18-U21
15/16
Girona (2a A)
13 p.
16/17
Manchester City (1a)
0
Al City, aquesta temporada: 2
partits de Champions League: M. City-Celtic (62') i City-Steaua (90')
1
partit de la copa de la lliga: Manchester United-Manchester City (90')
3
partits amb el filial (sub-23) en la Premier League 2
2
convocatòries en la Premier League. sense arribar a jugar
A diferència de fa un any, Maffeo tindrà molt més assimilat el patró de joc de Machín
Com Ramalho, Sandaza i Cifu, el barceloní viurà la segona etapa al club de Montilivi
Angeliño Tasende és des del 2012 al City i necessita els minuts que no té al primer equip
Els dos carrils queden molt poblats, amb Aday, Coris, Cifu i els dos reforços
José Ángel Esmorís Tasende, ‘Angeliño'
Coristanco (la Corunya) 4-01-1997 (19 anys) Lateral esquerre
Alçada:
1,70 m
Pes:
68 kg
FORMACIÓ
EF Luis Calvo Sanz, Deportivo, Manchester City
TRAJECTÒRIA
12-14
M. City sub-18 i filial
15/16
New York City (MLS)
14 p.
15/16
Man. City
0
16/17
Man. City
0
Al City, aquesta temporada: 1
partit de Champions League: M. City-Steaua (30')
1
partit de la copa de la lliga: Swansea-Manchester City (58')
6
partits amb el filial (sub-23) en la Premier League 2

Desequilibri i rapidesa, perfil del davanter

Amb els dos carrils reforçats, la gran prioritat de la direcció esportiva del Girona és la incorporació d'un davanter, com han reconegut des de fa temps tant Quique Cárcel com l'entrenador, Pablo Machín. El Girona busca un perfil de davanter diferent als que té (Longo, Sandaza i Cristian Herrera), als quals vol complementar amb un jugador que destaqui més per la rapidesa i la capacitat de desequilibri. Rubén Sobrino fa temps que és a dalt de tot d'una llista que s'ha reduït a tres futbolistes. El club veuria bé el retorn del futbolista de l'Alavés i, tot i que molts clubs de segona A el voldrien, el Girona tindria prioritat pel jugador, propietat del City. Una altra cosa, però, és que el jugador s'avingui a tornar a la categoria de plata, malgrat que ha tingut un protagonisme residual a Vitòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)