2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

Tallen la sagnia

Respiren. Victòria revitalitzadora del Llagostera contra l'Ebre que permet als d'Oriol Alsina sortir del descens i tallar una ratxa de vuit partits sense guanyar. Manel (2) i Marc Fernández van ser els golejadors

LLAGOSTERA 3 EBRE 0

LLAGOSTERA:Moragón, Javi Chica, Diego Jiménez, Samu, Valentín, Vivi, Nando Quesada (Pablo Sánchez, 82'), Colorado, Manel, Rafa Jordà (Masó, 63') i Manu Gavilán (Marc Fernández, 92').EBRE:Montoya, Cristian Márquez (Kevin, 45'), Pajarero, Maureta, Eneko (Alain, 75'), Sergio, Iván Forte, Moustapha, Valero (Chupe, 45'), Txema Pan i Gabarre.GOLS:1-0 (7') Manel. 2-0 (61') Manel. 3-0 (92') Marc Fernández.ÀRBITRE:Parra Górriz.T.G.:als locals Samu i Valentín; i als visitants Iván Forte, Pajarero, Chupe, Maureta.T.V.:per doble targeta groga al visitant Moustapha (89').PÚBLIC:223 espectadors al Palamós-Costa Brava.

El Llagostera, amb moltes urgències i necessitats, necessitava guanyar com fos l'Ebre, i ho va aconseguir amb una victòria que va tenir com a gran protagonista Manel Martínez, autor de dos gols (Marc Fernández va marcar el definitiu 3-0 en el temps afegit). El triomf va permetre al conjunt dirigit per Oriol Alsina sortir de la zona de descens i tallar una nefasta sèrie de vuit partits seguits sense guanyar que feia molt mala pinta. El partit no va ser dels més vistosos –la forta tramuntana que ahir bufava al Palamós-Costa Brava tampoc hi va ajudar–, però va servir perquè el Llagostera agafés aire i confiança de cara als següents compromisos.

El partit va començar a jugar-se sota un fort vent, fet que no va impedir que el duel fos vibrant des de bon principi. L'Ebre va ser qui primer ho va intentar, amb un xut des de dins l'àrea de Txema Pan que va aturar Jose Moragón, només dos minuts abans que Manel marqués el primer gol del partit (7'). El davanter va lluitar una pilota dividida que entre el porter Montoya i la defensa rival no van saber rebutjar, cosa que va permetre que Manel conduís tot sol la pilota i l'introduís a plaer dins la porteria. Va ser una diana molt celebrada en el Llagostera, que s'espolsava part de la pressió per a la resta del partit. Després del gol el conjunt llagosterenc va continuar ben col·locat damunt del terreny de joc, practicant un innovador 4-3-3 amb Vivi jugant per davant dels centrals, Nando Quesada i Colorado una mica més avançats i un trident atacant format per Manel, Rafa Jordà i Manu Gavilán, ahir titular per primera vegada aquest curs juntament amb Quesada. L'Ebre, de la seva banda, practicava un joc intermitent, arribant amb comptagotes a l'àrea rival –Gabarre ho va provar sense fortuna, primer amb un xut des de dins l'àrea i després amb un cop de cap desviat.

A poc a poc el partit va anar baixant de revolucions, sense que cap dels dos equips disposés d'ocasions clares per marcar, més enfeinats a gestionar la incomoditat del vent que no pas a buscar solucions pràctiques per arribar a dalt amb perill. Tot i així, el Llagostera va inquietar l'Ebre abans del descans amb una centrada de Diego Jiménez que, primer, Rafa Jordà i, després, Manu Gavilán van estar a punt d'endreçar a porteria, mentre que Quesada també va arrancar els aplaudiments dels pocs seguidors de l'estadi palamosí (ahir només 223) amb detalls de qualitat. Mentrestant, els d'Emilio Larraz basaven gran part del seu joc en les bandes –l'Ebre jugava amb un sistema 3-5-2, amb dos carrilers avançats–, però els visitants no van evitar marxar a la mitja part amb desavantatge en el marcador –Moragón va aturar dues rematades llunyanes de Valero i Eneko abans del xiulet de l'àrbitre.

La sentència

La segona meitat va començar amb l'Ebre introduint dos canvis i passant a jugar amb una defensa de quatre homes, mentre que el Llagostera ara tenia el vent a favor. Pel que fa al joc, era travat i amb la possessió dividida. Però, tal com havia passat en la primera part, Manel va tornar a marcar ben aviat per als locals amb un potent xut des de dins l'àrea, aprofitant una centrada per la banda dreta de Javi Chica (61'). Amb el 2-0 el partit es va posar molt de cara per als llagosterencs, que van passar a controlar còmodament el matx amb un plantejament més conservador (Masó va substituir Rafa Jordà).

Segurament fruit de la tranquil·litat del resultat, els d'Oriol Alsina estaven cada vegada més còmodes damunt del camp, combinant amb precisió i mantenint la intensitat defensiva necessària. Els de la Costa Brava tampoc renunciaven a l'atac, amb un xut de Colorado rebutjat per Montoya que Masó no va saber rematar en segona instància, i més endavant amb una altra rematada enverinada de Manu Gavilán. De l'Ebre, ben poca cosa, a excepció d'una tímida arribada de Gabarre i d'una doble i enrevessada ocasió que va acabar en no res. Qui no va perdonar va ser Marc Fernández en el temps afegit, que va marcar el definitiu 3-0 en la primera pilota que tocava amb un xut ras després d'un contraatac conduït per Pablo Sánchez.

Victòria revitalitzadora del Llagostera, que diumenge vinent intentarà continuar amb la seva progressió i sumar tres punts més al camp de l'Atlètic Saguntí (a les 17 h).

NOMÉS COMENÇAR

Manel va aprofitar una errada de la defensa rival per marcar l'1-0 a plaer (7')

MANEL HI TORNA

L'atacant va fer, poc després del descans (61'), el 2-0 que donava la tranquil·litat

EL 3-0

Marc Fernández va posar la cirereta en l'afegit marcant en la primera pilota que tocava

Quesada i Manu Gavilán, titulars per 1a vegada

Oriol Alsina va decidir revolucionar l'equip titular a la recerca d'una reacció, introduint quatre novetats respecte de l'últim onze. Samu San José va entrar per Pol Gómez en la posició de central i Vivi va ocupar el lloc de Jordi Masó en el mig del camp, mentre Nando Quesada i Manu Gavilán van substituir Pablo Sánchez i Marc Fernández, respectivament. Va ser la primera titularitat tant de Quesada com de Gavilán, aquest últim fitxat recentment de l'Eldenc i que la passada jornada ja havia debutat uns minuts al camp de l'Espanyol B. En la segona meitat van entrar de refresc Masó (va rellevar Jordà ja amb 2-0 en el marcador), Pablo Sánchez (va entrar per Nando Quesada, que va rebre una ovació del públic) i Marc Fernández, autor del 3-0.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)