Reus

El vent i el xiulet

Reus. L'equip roig-i-negre salva un punt gràcies a Edgar (69') contra un Getafe que havia marcat primer (35'), en un duel marcat pel vendaval i les decisions arbitrals: dos penals i tres expulsions

reus 1 getafe 1

REUS:Edgar Badia; Campins (David Haro, 90'), Atienza, Babic, Ángel; López Garai, Ramon Folch; Querol, Miramón (Ricardo Vaz, 86'), Fran Carbia (Marcos Tébar, 46'); i Edgar Hernández.GETAFE:Alberto García; Damián, Cata Díaz, Juan Cala, Molinero; Sergio Mora; Chuli (Peña, 81'), Paul Anton, Lacen, Buendía (Faurlin, 92'); i Jorge Molina (Facundo, 86').GOLS:0-1 (35') Jorge Molina, de penal. 1-1 (69') Edgar Hernández, de penal.ÀRBITRE:Gorostegui Fernández Ortega.T.G.:als locals Edgar Hernández i Atienza, i als visitants Sergio Mora, Paul Anton, Chuli, Alberto García i Peña.T.V.:dues grogues al local López Garai (42') i als visitants Juan Cala (76') i Molinero (77'). Expulsat també el tècnic visitant, Pepe Bordalás (77').PÚBLIC:3.376 espectadors.

El vent és el principal enemic del futbol. Si bufa com ahir a Reus, adéu a l'espectacle. De fet, els dos tècnics van dir després del duel que haurien preferit que se suspengués. L'enorme dificultat a l'hora de trenar jugades va fer impossible que es veiés un joc continuat i el més destacat van ser les decisions d'un àrbitre que no va agradar a cap dels dos equips: dos penals i tres expulsions. En la primera part, el beneficiat va ser el Getafe, que va tenir un penal a favor, transformat per Jorge Molina (35'), i que va veure com el Reus es va quedar amb deu per la doble amonestació a López Garai (42'). En la segona part, en canvi, l'àrbitre va assenyalar un penal a favor del Reus, provocat i marcat per Edgar Hernández (69'), i va deixar el Getafe amb nou per les expulsions seguides de Cala (76') i Molinero (77'), molt protestades pels visitants. En els últims minuts al Reus li va faltar decisió per aprofitar la superioritat numèrica, tot i que pot fer una valoració positiva de l'empat, que abans del gol d'Edgar semblava difícil i que el manté en la zona tranquil·la de la classificació i amb la personalitat competitiva intacta.

Concentració, intuïció i ímpetu. És el que s'ha de tenir en cada acció per no fer del vent un obstacle insalvable, i per això un partit com el d'ahir fatiga molt els futbolistes. Abandonats a la imprevisibilitat de cada acció, la preferència és no arriscar i la majoria d'accions d'atac van ser a pilota aturada, en la primera meitat molt repartides. Del primer acte, el protagonista va ser López Garai, primer perquè va cometre penal en agafar de la samarreta Paul Anton just quan entrava a l'àrea i, després, perquè va veure la segona groga per una entrada dura. L'àrbitre va sentir camí dels vestidors l'escridassada de l'afició local, descontenta amb les seves decisions. També hi va haver un gol anul·lat a Edgar Hernández per una falta prèvia, poc abans del gol dels madrilenys.

El segon acte no convidada a l'optimisme per al Reus, amb un jugador menys, un rival amb ofici i el vent, que beneficia el que no ha de construir. Però quan l'equip roig-i-negre, que ho intentava combinant però que no trobava forats, semblava més ofuscat, Edgar va protegir bé una pilota dins l'àrea, va sentir l'empenta del Cata Díaz i va caure. L'àrbitre va assenyalar penal i el mateix davanter centre no va fallar. I després que, en un tres i no res, Cala i Molinero veiessin la segona targeta groga, el panorama es va posar encara més de cara per al Reus, però per culpa d'un partit canviant, intens i lleig ja no li quedava sang freda per aprofitar-ho i només va tenir forces per reclamar un penal sobre David Querol.

Teníem el partit controlat amb 0-1, però després les decisions arbitrals ens han perjudicat
Pepe Bordalás
entrenador del getafe
Estic satisfet pel punt en un partit difícil pel rival, pel 0-1, per haver jugat amb deu i pel vent
Natxo González
entrenador del reus

Sis baixes i l'estrena de Marcos Tébar

El Reus va tenir més baixes de les previstes en la prèvia, ja que Máyor i Vitor, amb molèsties importants, es van perdre el partit d'ahir a última hora i es van unir a les absències d'Alberto Benito, Chrisantus i Albistegui per lesió i de Jorge Díaz per sanció. A més, Edgar Hernández, l'únic davanter centre disponible, va jugar infiltrat ja que arrossegava des de feia alguns dies unes molèsties a l'esquena. Natxo González va agrair després del partit l'esforç del futbolista, que va ser l'autor del gol dels roig-i-negres. Per altra banda, l'expulsió de López Garai en el minut 42 va precipitar el debut del reforç d'hivern, Marcos Tébar, que va sortir després del descans per ocupar el buit deixat pel basc en el doble pivot. “Ha estat a l'altura del que requeria el partit”, va dir d'ell Natxo González.