Reus

Un equip de mal doblegar

Reus. Els roig-i-negres, que enllacen tres empats en situacions adverses, són, amb el Girona, els únics que sempre que cauen ho fan per la mínima. “No perdem mai l'equilibri”, destaca el tècnic

El Reus s'ha sabut treballar aquesta temporada, la del debut a segona A, una personalitat molt definida sobre la qual sustenta la seva bona trajectòria: és un equip sòlid, compacte i regular, que no es desconnecta passi el que passi en els partits i que sempre competeix.

Els tres últims duels, en què ha igualat el gol del rival i ha acabat empatant amb idèntic resultat (1-1) després de superar situacions adverses, en són un bon exemple. Contra el Mallorca, al municipal, el Reus va començar malament el partit, amb el penal fallat per Miramón i el gol rebut de Lekic, però va anar a més i va empatar en l'últim quart d'hora gràcies a Máyor. Contra el Numància, el Reus va anar una hora a remolc d'un rival que el va dominar, però la bona tasca defensiva i la capacitat de sofriment van permetre al Reus arribar al tram final només un gol per sota. Querol, set minuts abans del final, va fer l'empat. I diumenge passat, contra el Getafe, en un partit de mal jugar pel vent, va rebre dos cops en la primera part –el gol del visitant Molina i l'expulsió de López Garai–, però es va refer i també va acabar amb un punt al sarró gràcies a un penal transformat per Edgar Hernández. Sense ser un gran botí, els tres punts obtinguts en aquests tres partits li permeten mantenir-se ben situat, més a prop de dalt que de baix.

“No perdem mai l'equilibri, mantenim la sensatesa, no ens tornem bojos davant situacions adverses”, explica el tècnic, Natxo González, en referència al que més orgullós el fa estar del seu equip. Són virtuts que fan del Reus un rival de molt mal derrotar. “Sempre tenim possibilitats d'obtenir els tres punts. És el nostre gran valor”, deia el davanter Edgar Hernández després del partit contra el Getafe.

Sempre que ha perdut –set cops– ho ha fet per un gol, un fet que a segona A només iguala el Girona. Només tres equips –el Còrdova a casa i l'Osca i el Saragossa a camp contrari– li han marcat dos gols, i és un dels equips amb més empats (nou). Costa que li facin gols, però també és cert que no en marca amb facilitat. Així, els partits del Reus són els de segona A en què es veuen menys gols, 40. El Reus n'ha fet 21 –xifra que només empitjora l'Alcorcón– i n'ha rebut 19, una estadística que tan sols el líder, el Llevant, millora.

AMBICIÓ

Edgar: “Sempre tenim possibilitats d'obtenir els tres punts. És el nostre gran valor”

POQUES DIANES

Els partits del Reus són els de menys gols de segona A: 40 en les 24 jornades

López Garai i Atienza, sancionats

El Reus afronta ara dos partits seguits a camp contrari, contra el Numància i el Cadis. Per a la visita a Sòria, Natxo González tindrà les baixes dels sancionats López Garai –expulsat contra el Getafe– i Atienza –va veure la cinquena targeta groga–, la qual cosa donarà la titularitat, en principi, a Marcos Tébar i Babic, respectivament. A més, González manté les baixes dels lesionats Chrisantus, Benito i Albistegui, i en principi tampoc podrà comptar amb Vitor, que no es treu de sobre unes molèsties. En canvi, recupera Jorge Díaz, que s'ha perdut els dos últims partits per sanció, i Máyor, baixa per precaució contra el Getafe.