Reus

L'avorriment es torna rutina

2a divisió A. El Reus mostra de nou una preocupant manca d'idees en atac i empata al camp del Rayo, que va generar més perill però va topar amb la solvència defensiva dels roig-i-negres

rayo 0 reus 0

RAYO VALLECANO:Gazzaniga; Quini, Amaya, Dorado, Nacho; Jordi Gómez (Manucho, 79'), Trashorras; Aguirre (Lass, 69'), Ebert (Clvería, 84'), Embarba; i Javi Guerra.REUS DEPORTIU:Edgar Badia; Alberto Benito, Pichu Atienza, Olmo, Ángel Martínez; Ramon Folch, López Garai; Jorge Díaz (Querol, 77'), Guzzo (Marcos Tébar, 73'), Miramón (Fran Carbia, 69'); i Máyor.ÀRBITRE:Sagués Oscoz (col·legi basc).T.G.:als locals Gazzaniga, Dorado, Ebert i Jordi Gómez; i al visitant Ángel Martínez.PÚBLIC:7.671 espectadors.

Passada la il·lusió de l'ascens i l'inici fulgurant de l'equip en una categoria que li era desconeguda, el Reus ha entrat en una fase de letargia que, tot i no tenir conseqüències preocupants en la classificació, sí que transcendeix a l'estat anímic. L'equip roig-i-negre arrossega una dinàmica tediosa d'empats. Van passant els episodis de la temporada i l'argument no avança. Les trames són repetitives. I avorrides. El bloc manté una preocupant manca d'idees cada cop que s'aproxima a l'àrea rival i, així, és molt difícil guanyar. De fet, el Reus ja encadena set jornades sense celebrar cap victòria. Per fortuna, i això a segona val un imperi, el bloc manté la solvència defensiva, fet que li permet anar esgarrapant puntets. El d'ahir a Vallecas va ser d'allò més batallat, ja que el Rayo va generar força més perill. Al final, però, la llauna va quedar-se per obrir, els del Baix Camp van sumar el sisè empat en set jornades, i es mantenen a la zona tranquil·la de la classificació. Per evitar complicacions, però, fora bo començar a sumar de tres en tres aviat. Diumenge que ve, els de Natxo González en tindran una oportunitat contra el Girona. Això sí, el repte no serà fàcil.

El Reus va sortir a pressionar el Rayo al davant, conscient que el rival, esperonat per la urgència, li buscaria les pessigolles. Així, en el primer temps, va manar l'equilibri. Hi va haver poc perill, però va estar repartit. Els madrilenys van avisar primer amb un cop de cap d'Ebert que va sortir acaronant la fusta (5'). Un minut després, en una acció molt similar, qui va rematar desviat va ser Máyor. L'inici de partit va ser prometedor, però de seguida el matx va entrar en una fase de control mutu i les ocasions van escassejar. En aquest context va ser el Rayo qui va estar més a prop d'obrir la llauna. Primer, amb una centrada de Nacho que es va anar enverinant i que Edgar va refusar a córner i, després, amb una rematada a la mitja volta de Javi Guerra que va marxar massa creuada, fregant la fusta.

Aguanten la pressió

El Rayo va sortir a mossegar després de la represa. A Edgar Badia i els seus companys de la rereguarda, doncs, els va tocar suar la cansalada. I és que els de Vallecas van assetjar la porteria visitant els primers vint minuts. De fet, en el 47' Embarba va aconseguir marcar després d'un refús en una falta, però l'àrbitre va invalidar el gol per fora de joc. Després, qui va salvar l'1-0 va ser la fusta, que va refusar una canonada llunyana d'Ebert (67'). Tot seguit, Javi Guerra va rematar de cap sol com un mussol, però la pilota va sortir desviada. El mateix protagonista va fer intervenir Edgar Badia en el 72'. La resposta del porter del Reus, com gairebé sempre, va ser impecable. Amb aquesta ocasió se li va acabar la gasolina al Rayo, i els darrers minuts, amb el Reus més fresc, els roig-i-negres van controlar sense gaires dificultats.

Desgraciadament, però, tampoc no van poder aprofitar aquesta fase de domini per obrir la llauna. Tot i que Natxo va buscar alternatives amb els canvis, va tornar a faltar que hi hagués idees en atac i no es va veure cap gol. Només Ramon Folch, amb una bona canonada llunyana, va estar a punt de canviar un desenllaç que s'ha tornat repetitiu.

Era un partit molt perillós per a nosaltres i sumar un punt aquí és important. En sortim reforçats, sobretot defensivament
En l'últim tram el partit se'ns ha posat bé. Amb una mica més de calma hauria pogut arribar el gol
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS
Hem fet el partit que volíem contra un rival al qual és difícil generar-li tant de perill
‘Míchel' Sánchez
entrenador del rayo

Máyor torna a l'onze inicial

Després de jugar vint minuts el cap de setmana passat, en el seu retorn de la lesió que el va tenir apartat dels terrenys de joc un mes, Máyor va tenir ahir més protagonisme i va ser el referent ofensiu del Reus en l'onze inicial, rellevant d'aquest paper Querol, que era qui havia ocupat aquesta plaça. De fet, el reusenc, que aquesta setmana havia renovat, va començar el partit a la banqueta.