Nàstic

futbol

2a divisió b

Desconnexió mig arreglada

Nàstic. L'equip grana, que s'havia avançat abans del descans gràcies a Delgado, encaixa dos gols en dos minuts de permissivitat defensiva i inspiració d'Ivi, però Emana acaba salvant un punt

sevilla at. 2 nàstic 2

SEVILLA ATLÉTICO:José Antonio; David Carmona, Bernardo, Diego, Matos (Álex Muñoz, 36'); Fede San Emeterio, Yan Eteki (Pozo, 54'), Cotán; Curro (Borja Lasso, 81'), Ivi i Marc Gual.NÀSTIC:Reina; Suzuki, Perone, Iago Bouzón; Lobato (Valentín, 77'), Xavi Molina, Tejera, Cordero (Madinda, 54'), Mossa; Delgado (Manu Barreiro, 72') i Achille Emaná.GOLS:0-1 (44') Delgado. 1-1 (55') Ivi. 2-1 (57') Ivi. 2-2 (71') Achille Emana.ÀRBITRE:Alberola Rojas.T.G.:Al local Bernardo i als visitants Cordero i Xavi Molina.PÚBLIC:5.206 espectadors a l'estadi Sánchez Pizjuán de Sevilla.

El Nàstic no va poder mantenir ahir al Sánchez Pizjuán el ritme de victòries de les últimes setmanes, però si més no va tornar a Tarragona amb un punt que li permet continuar sumant i que farà bo si divendres derrota l'Elx al Nou Estadi. Els grana van demostrar l'estat de gràcia actual en la primera meitat, ja que els locals van dominar i van tenir més i millor ocasions, però el gol el van signar els visitants, en un bon xut de Juan Delgado (44'). Però en la segona meitat el Nàstic va permetre dos contraatacs en dos minuts en què la connexió entre Marc Gual, passador, i Ivi, executor, va aprofitar la falta de contundència defensiva per capgirar el marcador (55' i 57'). Achille Emana, però, va acabar salvant un punt per al Nàstic amb un xut afortunat des de fora de l'àrea (71').

Ivi, a més de marcar els dos gols locals, va fer anar de corcoll la rereguarda grana. En la primera meitat, la seva mobilitat era la punta de llança d'un Sevilla Atlético que tocava la pilota amb amplitud i que va anar guanyant en perillositat fins que, entre el minut 20 i el 30, va disposar de bones oportunitats de gol. Reina va haver de rebutjar els xuts propers d'Ivi i Curro i va veure com el travesser repel·lia una volea de Matos després d'un bon control orientat amb el pit. El Nàstic, un altre cop amb el ja habitual 3-5-2, li costava agafar protagonisme. Més assentat en l'últim fase de la primera meitat, es va apropar a l'àrea rival en dues accions que van acabar amb els xuts desviats de Cordero i Emana, i va marcar gràcies a una acció d'estratègia, una de les habituals fonts de productivitat ofensiva dels grana: Tejera va servir una falta des de l'esquerra en curt per a Delgado, que va sorprendre José Antonio Caro amb un xut col·locat. El gol havia arribat en un minut psicològic i permetia als grana afrontar la segona meitat amb més tranquil·litat i confiança.

Però les coses no van trigar a torçar-se, perquè dues pilotes perdudes pel mig del camp grana van permetre a Marc Gual protagonitzar dues accions seguides en què va conduir la pilota i va fer bones passades a un Ivi que va demostrar un gran encert en la definició, primer controlant la pilota i posant-se-la a la cama esquerra per superar Reina amb un xut creuat i després aprofitant la indecisió de Suzuki i tornant a batre el porter andalús per baix. El Nàstic, però, és ara un equip més fort anímicament i va tenir capacitat de reacció malgrat veure's, de cop i volta, al darrere en el marcador. Després d'una rematada alta de Mossa en un córner, Emana va conduir la pilota en atac i, abans d'entrar a l'àrea i després d'una finta, va connectar un xut que va tocar en Álex Muñoz i va fer que la pilota descrivís una paràbola impossible per al porter local. La pilota va tocar el pal abans d'entrar. Després del gol, el Nàstic es va mantenir agressiu en atac, gràcies sobretot a la profunditat per la banda dreta que va guanyar amb l'entrada de Gerard Valentín, i Tejera va fer lluir-se José Antonio amb un xut proper. Però en els últims minuts, el filial va pressionar i va acabar el partit amb més intenció ofensiva, amb un xut de Marc Gual com a acció més destacada.

Ells han estat millor que nosaltres en la primera meitat. Hem anat a més i quan semblava que ho teníem controlat ells han fet els gols
És un punt positiu perquè continuem sumant. Ara es tracta de fer-lo bo contra l'Elx
Xavi Molina
migcampista del nàstic

Un punt fora de casa sempre és important, i més tenint en compte que anàvem perdent. Hem reaccionat bé després del 2-1
No pot ser que ens facin dos gols a la contra jugant fora de cosa, en pèrdues de pilota evitables
Juan Merino
entrenador del nàstic

La ratxa es talla però la situació no canvia

El Nàstic va trencar ahir amb l'empat a Sevilla la ratxa de tres victòries consecutives, però els números des de l'arribada de Juan Merino a la banqueta continuen sent molt bons, amb només una derrota en deu partits. Malgrat que el Nàstic no va poder aconseguir els tres punts, la seva situació a la zona baixa és la mateixa que abans de començar la jornada: es manté en la quinzena posició i té la zona de descens a tres punts i l'últim classificat, a quatre. En la propera jornada, el Nàstic rebrà l'Elx al Nou Estadi, divendres a les 8 del vespre. L'equip de la franja verda només té tres punts més que els tarragonins.