Girona

futbol

girona

Pablo Machín passa fluix

Un partit de sanció. El comitè estima parcialment les al·legacions del Girona, però imposa el mínim càstig a l'entrenador “per una conducta contrària al bon ordre esportiu”

L'àrea tècnica de davant la banqueta en el Girona-Cadis de diumenge serà per a Jordi Guerrero, ja que Pablo Machín no podrà ser a peu de camp i haurà de veure el duel des d'un altre indret, probablement una de les cabines de premsa. El tècnic de Gómara va ser castigat amb un partit de suspensió “per una conducta contrària al bon ordre esportiu”. Machín va tenir sort, ja que corria el risc de rebre una sanció més severa després que Figueroa Vázquez reflectís en l'acta que el va expulsar “per donar una puntada de peu de manera desmesurada a una ampolla de plàstic d'aigua d'1,5 litres amb aigua al seu interior en direcció a la zona on hi havia el quart àrbitre, al qual va esquitxar a la cara”.

El Girona va basar les argumentacions en un error manifest de l'àrbitre a l'hora de redactar l'acció. El club va exposar que la puntada de peu a l'ampolla va ser “instintiva i per desfogar-se de la tensió acumulada durant el partit, i com una celebració per haver guanyat”. També matisa que l'ampolla “no anava en direcció a la zona on estava el quart àrbitre ni hi havia cap intencionalitat que fos així”.

“Hi ha altres formes”

El comitè va coincidir amb el Girona que l'acció de Machín al final “no pot ser considerada ni com una protesta ni com una actitud de menyspreu o desconsideració cap a l'àrbitre”, però també va assenyalar que no considera correcta la conducta del tècnic: “Hi ha maneres molt més sensates i raonables de desfogar-se de la tensió acumulada i de celebrar el triomf de l'equip”, va fer constar el comitè en la resolució.

Un partit a Alcalá i Rubén Alcaraz

Era evident que, sense al·legacions per part del club, la cinquena groga del curs de Pedro Alcalá i la vermella que va veure Rubén Alcaraz significarien un partit de suspensió per als dos futbolistes del Girona. El comitè va ratificar les dues sancions –Alcalá i Alcaraz es perdran el partit contra el Cadis– i també va fer públics la resta de càstigs. Deu futbolistes més de segona A es perdran la jornada del cap de setmana. Guaita (Getafe) ja ha estat suspès amb dos partits i els nou restants, amb un: Alejo (Alcorcón), Pita i Carlos Hernández (Lugo), Toche (Oviedo), Provencio i Eguaras (Mirandés), Edu Ramos i Aguza (Còrdova) i Quini (Rayo Vallecano). Pel que fa als tècnics, Raül Agné (Saragossa) ha estat castigat amb dos partits per la seva expulsió a Còrdova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)