Girona

futbol

girona

Consens amb l'ascens directe

Sis entrenadors enquestats per L'Esportiu coincideixen sobre les fermes possibilitats del Girona de pujar directament a primera divisió

La majoria dels tècnics citen el Cadis com el rival més perillós, sobretot pel partit de diumenge a Montilivi, però veuen molt difícil que cap equip pugui seguir el ritme del conjunt de Pablo Machín

Quan falten tretze jornades per al final del campionat el Girona té molt ben encaminat l'ascens directe a primera divisió. El conjunt dirigit per Pablo Machín està en una situació privilegiada, ja que és segon, amb 58 punts, i té un marge considerable respecte als seus perseguidors: 11 punts més que el Cadis (3r), 12 més que el Tenerife (4t) i l'Oviedo (5è) i 14 més que el Getafe (6è). És per això que el Girona, i evidentment el Llevant (1r, amb 65 punts), són els grans favorits per pujar directament a l'elit, un context que L'Esportiu ha volgut analitzar amb cinc entrenadors que han estat en la categoria aquest curs.

Carlos Terrazas (exentrenador del Mirandés), José Luis Oltra (exentrenador del Còrdova), José Ramón Sandoval (exentrenador del Rayo Vallecano), Fernando Soriano (exentrenador de l'Almeria), Vicente Moreno (ex-entrenador del Nàstic) i José María Salmerón (ex-entrenador de l'UCAM Múrcia) coincideixen a afirmar que el Girona difícilment deixarà escapar la segona posició i destaquen sobretot la solidesa i el gran estat de forma en què es troba l'equip de Pablo Machín. Sobre els contrincants dels gironins, la majoria dels tècnics citen el Cadis com el rival més perillós, sobretot pel partit que han de disputar els dos equips diumenge a Montilivi (18 h), al mateix temps que veuen remota la possibilitat que el Girona acabi cedint el segon lloc.

Tanmateix, els tècnics es posen d'acord a assegurar que tornar a jugar el play-off seria un cop dur per als gironins, sobretot tenint en compte els disgustos viscuts els dos últims anys.

1. Quin creu que és el perseguidor més capacitat per atrapar el Girona? 2. Creu que els duels directes de les pròximes jornades deixaran ben definits els llocs d'ascens directe? 3. Sorprèn l'avantatge que ha agafat el Girona? 4. Què valora del Girona? Què és el que més li agrada?5. Creu que perdre el segon lloc d'ascens i haver de fer el ‘play-off' seria un cop massa dur per al Girona?

“Després de tot, el Girona mereix l'ascens” (Carlos Terrazas Ex-entrenador del Mirandés)

1. Crec que el Girona, juntament amb el Llevant, és el principal candidat a l'ascens directe. Evidentment queden molts punts per disputar-se i matemàticament algun perseguidor el pot atrapar. Potser el Cadis sembla que està fort en aquest moment, però és molt complicat que l'atrapi.

2. S'està acabant la temporada i els partits que queden seran definitius. Tot i això veig complicat que se'ls escapi l'ascens.

3. El Girona, aquest curs, està recollint els fruits de la feina fet els anys anteriors. Té mèrit haver sostingut el nivell alt de rendiment durant tant de temps. Mereix l'ascens a primera després de les temporades anteriors, i de l'actual, que han estat brillants.

4. El que més m'agrada és la seva consistència. És un equip que fa molt temps que desenvolupa una manera de jugar. A més, ha sabut evolucionar en aquesta metodologia i això té molt de mèrit.

5. Segur que sí. En el cas que passés, els antecedents d'altres temporades demostren que seria un obstacle i un cop massa gran per a l'equip no pujar directament.

“El futbol té un deute pendent amb el Girona” (José Ramón Sandoval Ex-entrenador del Rayo)

1. No en veig cap de capacitat per atrapar-lo. El Girona té l'experiència de les últimes temporades i està fent les coses molt bé. Sap competir i, a segona A, això et fa estar a dalt.

2. En els duels directes el Girona, com a mínim, no perd. Si ara és capaç de superar el Cadis farà un pas de gegant, ja que escurçar tants punts en tan poques jornades és molt difícil.

3. No em sorprèn, és un equip que et porta al límit, tots els jugadors tenen molt apamat el sistema de joc, ja que fa molts anys que juguen junts i els que venen, s'hi adapten bé. A més, crec que la clau d'aquest projecte és l'entrenador, Pablo Machín.

4. El seu treball col·lectiu, no tenen cap estrella que ressalti per sobre de la resta. És un equip que ha tingut paciència tot i no pujar en els últims anys, han confiat en la feina que fan i això ha valgut més que no pas els resultats finals. El futbol té un deute pendent amb el Girona.

5. Sí, perquè seria un esforç grandíssim, tot i que aquest any veig el Girona més preparat físicament, han dosificat els esforços i tenen més fons d'armari.

“La tercera serà la bona, estan molt consolidats”(José Maria Salmerón Ex-entrenador de l'UCAM)

1. Potser dels altres equips que segueixen el que veig més fort és el Cadis, però crec que les dues primeres places seran per al Llevant i el Girona, els dos equips més forts.

2. El Cadis està línia ascendent i són partits complicats, però el Girona té onze punts de marge i veig molt difícil que no ho aconsegueixi, perquè és un equip molt fort i amb una columna vertebral molt completa. Repeteixo, el Llevant i el Girona tenen les dues primeres posicions molt consolidades i són els màxims favorits a pujar directament.

3. No em sorprèn, ja que és un equip molt compensat, tant en defensa com en atac.

4. Sobretot que és un equip molt equilibrat en totes les línies. Té una gran plantilla, no només l'onze titular, i això els fa ser molt potents.

5. Sí, en les últimes temporades ja van estar a un gran nivell, tot i que al final no van pujar, però crec que la tercera és la bona, estan molt consolidats per pujar directament. Veig molt difícil que puguin sortir d'aquesta segona posició, tot i que hauran d'estar concentrats fins al final.

“És molt difícil que se'ls escapi l'ascens directe” (José Luis Oltra Ex-entrenador del Còrdova)

1. Ara mateix hi ha un marge important respecte al tercer classificat. Potser el més fiable dels que estan per sota del Girona és el Cadis, però crec que aquest any li toca al Girona, s'ho mereix perquè fa temps que fan les coses bé.

2. Ara, per exemple, hi ha un Girona-Cadis molt important, perquè si guanya el Girona, el marge ja serà molt gran i seria gairebé definitiu, però, en canvi, si perden, el Cadis es veuria encara amb possibilitats de pujar directament i canviaria una mica l'estat d'ànim de l'equip que ve pel darrere.

3. Sí, no perquè no tingui la capacitat, com també la té el Llevant, però aquesta és una categoria molt igualada i costa que hi hagi unes diferències tan grans com les d'aquest any.

4. El Girona és un equip molt equilibrat, té molta arribada i un estil de joc molt definit. Fa anys que tenen el mateix entrenador, que té les idees molt clares.

5. Tal com estan, no pujar directament seria un cop i els vindrien al cap records passats. És molt difícil que se'ls escapi, però també serien favorits en el ‘play-off'.

“Estic segur que jugaran a primera el curs vinent” (Vicente Moreno Ex-entrenador de Nàstic)

1. És molt difícil que cap equip pugui segur el ritme del Girona i del Llevant. A segona A mai se sap, però veig el Girona molt fort per deixar escapar l'avantatge que té. Ja fa temps que crec que les dues primeres places estan definides.

2. I tant. Ja no és la distància que tenen, que ja és molt important, sinó que encara hi ha pendents duels directes i això beneficia el Girona. Fins i tot l'avantage de punts es podria ampliar.

3. No estem acostumats que en aquests moments de la temporada estigui tot tan definit. El Llevant va baixar el curs passat i ha fet una plantilla per tornar a l'elit, i el Girona fa anys que fa una bona feina, tant en l'aspecte de club com en l'esportiu. Han donat continuïtat a les coses que han fet bé i han intentat millorar les altres, i això et condueix a l'èxit.

4. M'agrada tot, és un equip molt fort físicament, tenen una manera de jugar molt definida i no la canvien juguin contra qui juguin. Tenen uns mecanismes molt clars i és un equip molt sòlid.

5. Seria un cop dur, però estic segur que el Girona jugarà a primera divisió la temporada vinent.

“Crec que per fi serà l'any del Girona” (Fernando Soriano Ex-entrenador de l'Almeria)

1. Crec que no n'hi ha cap, el Girona té molt avantatge i no està donant cap símptoma de fragilitat, no et sabria dir cap equip capacitat per assolir la segona posició. El Girona és un equip amb un sistema que li funciona molt bé, té molta intensitat i moltes variants pel que fa a l'onze.

2. Sí, crec que les dues primeres posicions estan gairebé definides. No és definitiu, perquè la segona A és molt igualada, però crec que per fi serà l'any del Girona, tenen molts punts de marge respecte als seus perseguidors. Els està anant bé contra els equips de la part alta i crec que només mantenint els números de casa en faran prou per pujar directament.

3. Potser per l'igualtat de la categoria sí que sorprèn, però veus la intensitat i la plantilla que tenen i ja no tant. També ara tenen el potencial econòmic al darrere que els ajuda, ho tenen tot per poder pujar.

4. Destacaria la fe que tenen en el seu sistema i les moltes variants que ofereixen els seus jugadors.

5. Seria molt dur jugar el ‘play-off'. Poques vegades puja el tercer classificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)