Girona

De quatre en quatre cap al sostre

El Girona torna a tenir a l'abast calcar la sèrie més alta de jornades consecutives guanyant, després de dos assalts frustrats aquest mateix curs

L'equip acaba d'igualar les tres sèries de quatre triomfs que va completar en el curs dels 82 punts

La millor sèrie de victòries consecutives a segona A es manté inalterable des de fa sis anys, però aquell rècord segellat amb una victòria molt recordada contra el Granada, amb Montilivi ple a vessar, torna a estar amenaçat de perdre l'exclusivitat. El conjunt blanc-i-vermell, que va començar a marcar a partir del final del primer terç de lliga un ritme accelerat que l'ha dut a acumular fins a onze punts d'avantatge en la lluita per l'ascens directe, tindrà diumenge la tercera oportunitat de la temporada d'igualar els cinc triomfs seguits. És un al·licient més per a un equip que sap que igualar aquest sostre serà sinònim de tenir encara més encarrilat l'anhelat ascens, perquè qui el visita diumenge és el Cadis, tercer classificat, que quedarà amb 14 punts menys que els de Machín si surt derrotat de Montilivi.

Amb la victòria al camp del Reus, el Girona va aconseguir la tercera sèrie de dotze punts de dotze possibles de la temporada. Són les mateixes amb què va tancar el curs 2014/15, el dels 82 punts, en què tot i batre molts rècords no hi va haver manera d'atrapar el quinze de quinze del 2011 amb Raül Agné. En tota la temporada passada, els blanc-i-vermells només van arribar a enllaçar tres jornades celebrant el triomf. Aquesta, en canvi, l'equip s'ha habituat a les alegries en cadena, tot i que la cinquena victòria seguida s'ha frustrat dues vegades. L'ensopegada al camp de l'Alcorcón (2-1) i la derrota a última hora a Elx (1-0) van evitar el repòquer. En el tercer intent, el Girona té l'avantatge que juga a Montilivi, que s'ha convertit en tota una fortalesa on els de Machín no han perdut en tota la lliga i encadenen vuit victòries, més que mai a segona A. A més, el públic s'ha engrescat de valent i, després de la millor entrada contra el Getafe –7.360 espectadors–, la previsió és que l'afluència sigui encara més alta. Les entrades s'han exhaurit i tot dependrà de la resposta dels 7.000 abonats. “L'afició ens ajuda molt. Ja ho va fer a Reus, on semblava que viuríem un partit de 0-0 i la força dels seguidors també va contribuir a obtenir els tres punts, i a Montilivi ni en parlem. Espero i crec que el camp s'omplirà”, assenyala Jonas Ramalho. “Veure l'estadi tan ple de gent i amb un ambient de luxe és una gran alegria. Al camp, ens ajuda en moments difícils. I a la graderia, és bo que disfrutin amb el moment i la temporada de l'equip”, afegeix Kiko Olivas.

El Llevant i el Cadis

L'únic equip que ha superat les quatre victòries seguides és el Llevant, líder autoritari, que va encadenar cinc jornades guanyant que es van convertir en sis comptant-hi partits ajornats. Amb quatre victòries seguides, a més del Girona i del Sevilla Atlético, hi ha el Cadis, ara mateix el perseguidor principal dels blanc-i-vermells. L'Oviedo i el Getafe han encadenat tres alegries com a màxim. I el Tenerife, tot i ser quart –amb dotze punts menys que el Girona–, no ha obtingut ni tres victòries seguides en tota la lliga. Els aspirants a prendre el segon lloc d'ascens directe a primera al Girona saben que necessiten sèries molt productives i que s'encallin els de Machín, que no han perdut dos partits seguits i, des del 23 d'octubre, no han encadenat dues jornades sense cap triomf.

ENCARA PERDURA

Tot i haver acumulat molts rècords després, la millor ratxa a 2a A és de fa sis anys
6 TRIOMFS SEGUITS
Llevant (*)
4 TRIOMFS SEGUITS
Cadis, Sevilla Atlético i Girona (3 sèries)
3 TRIOMFS SEGUITS
Getafe, Oviedo, Còrdova, Nàstic, Lugo i Numància
2 TRIOMFS SEGUITS
Tenerife, Valladolid, Rayo Vallecano, Osca, Saragossa, Reus, Alcorcón i UCAM Múrcia
Sense sèrie
L'Elx, el Mallorca, el Mirandés i l'Almeria no han encadenat dos partits guanyats en tota la lliga
(*) El Llevant va encadenar sis victòries comptant dos partits ajornats, contra el Rayo i l'UCAM Múrcia. De jornades seguides guanyant, en va encadenar cinc.

FACTOR MONTILIVI

El Girona viurà per primer cop a casa l'oportunitat d'enllaçar la cinquena victòria

ELS PERSEGUIDORS

El Cadis també ha enllaçat quatre triomfs; l'Oviedo, tres i el Tenerife, només dos
Les dues sèries de quatre triomfs del curs actual s'han tallat amb una derrota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)