Girona

Una altra cita d'altura

El duel de demà contra el Cadis tancarà les visites dels equips de la zona noble a Montilivi, amb la festassa contra el Getafe com a episodi més recent i enlluernador

El rècord d'espectadors de fa quinze dies, que superava el primer gran esdeveniment del curs a l'estadi, contra el Llevant, fa tota la pinta que se superarà demà

Hi haurà encara un grapat de partits d'enorme interès i transcendència a Montilivi, perquè el camí cap a primera divisió ho mereix, però un cop superat el partit de demà, el Girona ja haurà rebut tots els equips de la part capdavantera. Quedaran el Rayo, l'UCAM, l'Osca –setè, és a temps d'accedir a la zona de play-off d'ascens–, l'Alcorcón i el Saragossa. Abans d'aquests visitants, però, arriba demà el Cadis, que té la missió d'intentar fer tremolar els gironins, ferms en la convicció que, aquest any sí, acabaran trobant el premi gros. Montilivi viurà demà (18 h) una altra cita de molta altura, un duel entre el segon i el tercer classificat que pot impulsar encara més el conjunt de Pablo Machín.

El Cadis és l'últim dels sis primers classificats que trepitjarà Montilivi en aquesta lliga. Els primers van ser l'Oviedo i el Tenerife, que van treure un empat de l'estadi blanc-i-vermell. Tots dos equips van jugar a Girona durant el primer terç del campionat, i ni ocupaven encara la zona noble ni visitaven un rival ja en llocs d'ascens directe. L'1-1 contra el Tenerife, de fet, va precedir la primera gran ratxa dels gironins i va ser l'últim partit en què els de Machín van cedir punts a Montilivi. Des d'aquell 5 de novembre, el Girona ha celebrat amb els tres punts els vuit partits que ha jugat davant la seva afició.

La primera gran cita del curs a l'estadi va ser la visita del líder, el Llevant. L'equip gironí, que ja arribava al duel envalentit i com a segon classificat, es va desfer dels valencians, que només van reaccionar al final –Martins va fer el 2-1 (89')– després dels gols de Longo (44') i Ramalho (70'). Montilivi, que superava per primera vegada els 6.000 espectadors (6.086) va vibrar amb l'equip, que encadenava per primera vegada quatre victòries.

Imparable com a local, el Girona es preparava a consciència per començar de manera òptima un mes de març exigent. La cita contra el Getafe, a la qual els gironins arribaven amb un avantatge de vuit punts respecte al tercer, prometia, però difícilment algú hauria pogut imaginar un guió tan plàcid. Els blanc-i-vermells es van treure de sobre el conjunt madrileny, que en poc més de mitja hora ja havia rebut tres gols. La festa va acabar amb cinc gols –feia més de tres anys que l'equip no ho aconseguia– i amb deu punts de marge respecte al tercer classificat –dotze més que el Getafe, ja molt despenjat– i amb 7.360 espectadors a l'estadi, el rècord de la temporada. Un cúmul de xifres positives que l'equip es veu amb cor de superar demà, en un altre partit ple d'atractius.

Les dues millors entrades han coincidit amb triomfs contra el Llevant i el Getafe
L'Oviedo i el Tenerife hi van arrencar un empat quan encara no eren a dalt

La resposta dels abonats condicionarà el ple

X.M.

Després de superar per primera vegada els 7.000 espectadors contra el Getafe, Montilivi té tots els números d'assolir demà la millor entrada de la temporada. Serà el primer partit un cop el club va tancar l'aixeta dels nous abonaments (7.000) i ni tan sols hi haurà entrades a la venda a taquilles, perquè el Girona va anunciar dimecres que les havia exhaurit totes. L'afició del Cadis, de les més nombroses, omplirà també la zona reservada al públic visitant, que poques vegades queda plena. Per tot plegat, i tenint en compte que s'enfronten el segon contra el tercer, seria estrany que demà no se superessin els 7.360 espectadors que hi va haver contra el Getafe. Per acostar-se al ple, però, farà falta que els abonats responguin i decideixin assistir a l'estadi. Amb 7.000 socis, el club no té manera de compensar les absències dels que tenen dret a seient però no van a l'estadi, tot i que probablement hi hauria hagut força aficionats (també del Cadis) disposats a comprar entrades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)