Girona

Kiko Olivas tancarà el cercle

El Girona reactiva les negociacions amb el central andalús, que té molt propera la renovació del seu contracte

Amb la del defensa, el club tindrà lligada la continuïtat de tots els jugadors amb protagonisme, a part dels cedits

En plena lluita per l'ascens a primera divisió, amb onze jornades al davant i vuit punts de marge respecte al tercer classificat per defensar, el Girona tindrà la tranquil·litat que tots els jugadors es podran centrar de ple en un objectiu tan llaminer com transcendent. Tenir el futur lligat de la gran majoria dels jugadors era una prioritat de l'àrea esportiva, que ja tenia molta feina avançada abans de començar la temporada i que la va acabar d'accelerar amb els acords de renovació de Rubén Alcaraz, Aday, Coris i Borja García. Dels que tenen protagonisme a l'equip, només faltava entendre's amb Kiko Olivas. I tot i que les negociacions s'havien refredat, el club les ha reactivat i l'acord amb el central és imminent. La idea del club és tancar i anunciar ben aviat l'entesa perquè Olivas renovi el seu contracte per dues temporades més, fins al juny del 2019.

Kiko Olivas va arribar a Montilivi l'estiu del 2016, procedent del Sabadell, amb un contracte per dues temporades. L'andalús va oferir un rendiment molt òptim en la seva primera campanya com a blanc-i-vermell, en què va participar en tots els partits –els 42 de lliga i els quatre de les eliminatòries d'ascens– i només es va perdre els últims quinze minuts del Girona-Còrdova de la 16a jornada. En la seva segona temporada, marcada per una lesió que se li va complicar més del compte, ha perdut molta continuïtat. El club va començar les converses per a la renovació del contracte, però es va trobar amb la negativa del jugador, que no tenia pressa per lligar el seu futur. De fet, les negociacions es van arribar a estancar. I amb la majoria dels jugadors renovats –entre ells, els també centrals Jonas Ramalho, Pedro Alcalá i Juanpe Ramírez–, tampoc feia la sensació que la falta d'entesa amb Olivas fos cap gran contratemps per al club. En qualsevol cas, les dues parts han reprès els contactes els últims dies, i el més probable és que l'acord es tanqui i s'escenifiqui ben aviat. El defensa malagueny farà 29 anys a l'agost.

Només dos

Un cop confirmi la continuïtat de Kiko Olivas, el Girona tindrà amb contracte com a mínim per a la temporada vinent tots els jugadors amb un mínim de protagonisme. Els únics que acaben el lligam al juny són Richy Álvarez i Felipe Sanchón, que ja tenen assumit que la seva etapa a Montilivi toca a la seva fi. Richy tenia una clàusula de renovació automàtica per partits jugats, però continua lluny de poder reaparèixer. I Felipe tampoc ha jugat ni un minut en tota la lliga. De fet, el barceloní no participa en la lliga des del 24 de gener del 2016. Més enllà de Felipe i Richy, acaben el seu lligam a Montilivi i els jugadors que hi juguen com a cedits. Hi ha, això sí, una excepció, perquè l'acord entre el Manchester City i el Girona per a la cessió de Pablo Marí era, d'entrada, per dues temporades.

Kiko Olivas havia donat allargues en els primers contactes, però ha canviat de parer
Tenir garantit el futur serà d'ajuda perquè la plantilla centri tot l'esforç en l'objectiu
Felipe i Richy, a més dels cedits, seran els únics que acabaran el lligam al juny

Cinc partits en dos mesos, com en tota la primera volta

X.M.

Kiko Olivas no va començar la temporada amb la mateixa solvència amb què havia rendit en tota l'anterior. Substituït en el descans en la tercera jornada a Valladolid, va mantenir la titularitat, fins que es va lesionar a Palma, en el cinquè partit de lliga. La lesió una –afectació al peroné i en tres lligaments del turmell– se li va complicar més del compte, i el jugador no va estar a punt fins a mitjan de gener. Aprofitant la sanció de Jonas Ramalho, Kiko Olivas va reaparèixer el 5 de febrer, a Montilivi contra el Valladolid (2-1). Des d'aleshores, l'exjugador del Sabadell ha acumulat quatre partits més, tots sencers, en les set últimes jornades. En un d'aquests partits, contra el Getafe, va obrir la llauna (5-1). Des que va reaparèixer, Kiko Olivas ha jugat en dos mesos els mateixos partits que en tota la primera volta (5), amb 450 dels 784 minuts que acumula. I, encara sense Ramalho, mantindrà dissabte la titularitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)