3a divisió FEF

Duels gironins a dojo

Lluites. Quatre dels cinc representants gironins s'enfronten entre ells en un diumenge que promet emocions. L'Olot contra el Palamós i el Peralada contra la Jonquera, els partits destacats

Aquest diumenge promet emocions fortes per als cinc representants gironins a la categoria. Quatre s'enfronten entre ells en dos duels apassionants que poden decidir l'accés al play-off d'ascens de l'Olot i el Peralada, però també el dret del Palamós a seguir somiant fer-la grossa o l'esperança de la Jonquera de salvar la categoria.

L'Olot i el Palamós es veuen les cares al municipal olotí (17.00 h). El conjunt dirigit per Ramon Calderé vol tornar a fer-se fort davant els seus aficionats després de la derrota en l'últim partit com a local contra el Sant Andreu (2-3). El fet de tenir només dos punts de marge respecte al Peralada, el segon classificat, i de disputar un enfrontament gironí contra un equip en forma com el Palamós farà estar en guàrdia uns olotins que volen recuperar el seu millor joc per esvair qualsevol possible dubte en el tram final i decisiu de la temporada. “El Palamós és un equip molt golejador, també encaixa molts gols; el partit es pot trencar i ells sortiran a totes. Volem tornar a ser protagonistes amb la pilota, cosa que ens està costant en els últims partits”, comenta l'entrenador de l'Olot, Ramon Calderé, que tindrà les baixes per lesió de Tito i Kike.

El Palamós intentarà donar la sorpresa a Olot i afronta amb optimisme el darrer partit de l'anomenat Tormalet contra els tres primers classificats: “Anem a Olot sense cap por i sabent que no tenim res a perdre. El club, l'equip i el tècnic són de categoria superior i s'ensuma l'ascens”, explica Joan Mármol, que tindrà la baixa de Narcís Barrera, amb una ruptura fibril·lar, i el dubte de David Cano, superant un procés gripal.

Duel a l'Alt Empordà

L'altre duel gironí de la jornada el disputaran el Peralada i la Jonquera al municipal peraladenc (17.00 h). Amb només tres partits com a local per jugar –un d'ells contra l'Olot–, el Peralada no pot deixar escapar cap punt si vol mantenir opcions al títol: “Si volem guanyar la lliga no podem perdre punts a casa, i menys en el partit que tindrem contra l'Olot. La Jonquera però, tard o d'hora ha de guanyar un partit i esperem que no sigui contra el Peralada”, diu el tècnic xampanyer, Arnau Sala, que afegeix: “Em va sorprendre la primera volta de la Jonquera, però també aquesta segona. Tenen equip per salvar-se però han de superar un obstacle mental”. Sala tindrà les baixes de Coro, Nacho Ruiz i Gianni, lesionats, a més d'Estellés, sancionat.

La Jonquera té poc a perdre i molt a guanyar en la seva visita al segon classificat. De moment amb Vincenzo Galli com a entrenador interí, els jonquerencs, molts amb passat al Peralada, intentaran donar un cop sobre la taula i esgarrapar algun punt que els mantingui fora del descens directe: “Som conscients de la dificultat, però hem de sumar com més aviat millor. Hem de canviar l'estil, hem de ser valents i hem d'arriscar si volem aconseguir l'objectiu” diu el tècnic Vicenzo Galli, que tindrà només la baixa per lesió de Botxi.

L'altre representant gironí, la Unió, rep la visita del Castelldefels a Vilatenim (16.30 h). Els figuerencs venen de golejar el Vilassar (4-0) i tenen com a gran objectiu encadenar dues victòries, un fet que només han aconseguit una vegada en tot el curs –ja fa una volta– quan entre les jornades onze i dotze van superar l'Europa (1-0) i el Vilassar (0-1): “El Castelldefels és un rival incòmode que té velocitat en certes posicions. Vindran de vèncer i això segur que els donarà més confiança. Estem bé a Vilatenim i els intentarem incomodar i tancar-los al seu camp per així tenir més ocasions” analitza l'entrenador del Figueres, Narcís Chicho Pèlach, que té l'única baixa de Ian Vila per lesió.

Tard o d'hora la Jonquera ha de guanyar un partit i esperem que no sigui contra el Peralada
Arnau Sala
entrenador del peralada
El Castelldefels és un rival incòmode que té velocitat en alguna posició. Serà molt complicat
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres
Hem de ser valents i hem d'arriscar si volem aconseguir l'objectiu. L'equip està animat
Vincenzo Galli
entrenador DE LA JONQUERA
Anem a Olot sense pressió ni por a res. Tant el club, l'equip com el tècnic són de categoria superior
Joan Mármol
entrenador del palamós
El Palamós és un equip molt golejador, també encaixa molt, el partit es pot trencar i ells sortiran a totes
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot

L'Olot i el Peralada podrien ser equips de ‘play-off'

Quan encara faltaran sis jornades per a la conclusió del campionat de lliga, l'Olot i el Peralada poden ser aquest cap de setmana els primers equips del grup cinquè que es classifiquen per disputar el play-off d'ascens a segona B. Els dos conjunts fa setmanes que tenen la classificació per a les eliminatòries virtualment al sac, però depenent dels resultats propis i dels seus rivals ho poden certificar també matemàticament. L'Olot serà equip de play-off si derrota el Palamós, però també si empata i el Terrassa no guanya o si perd i no guanyen ni el Terrassa ni l'Ascó. L'equip de la Garrotxa, el líder de la classificació, és l'únic que depèn d'ell mateix, i és que, perquè el Peralada sigui també equip de play-off, haurà de superar la Jonquera i esperar que l'Ascó no venci en el seu partit contra el Sant Andreu. Si empata, el conjunt de l'Alt Empordà haurà d'esperar que el Terrassa no guanyi al camp del Júpiter i que l'Ascó perdi el seu enfrontament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)