Reus

Dur desenllaç a l'Anxo Carro

Reus. El conjunt roig-i-negre manté a ratlla el Lugo en un partit gairebé sense ocasions, però veu com una bona rematada de Yelko Pino en el minut 86 l'acaba condemnant a la derrota

lugo 1 reus 0

LUGO:Roberto; Calavera, Carlos Hernández, Djaló, Kravets; Seoane, Sergio Gil (Pita, 72'); Damià Sabater (Caballero, 63'), Campillo, Fede Vico (Yelko Pino, 80'); Joselu.REUS DEPORTIU:Edgar Badia; Melli, Pichu Atienza, Olmo, Migue García; López Garai, Ramon Folch; Ricardo Vaz (David Haro, 76'), Miramón (Fran Carbia, 56'), Guzzo (Vítor, 67'); i Máyor.GOLS:1-0 (86') Yelko Pino.ÀRBITRE:Arias López (col·legi cantàbric).T.G.:als locals Kravets i Damià Sabater.PÚBLIC:3.562 espectadors.

Esperar al darrere i buscar fer mal al contracop. És una aposta clàssica i molta gent dirà que és una estratègia poc arriscada. En realitat no ho és. Sobretot si tens problemes crònics en atac. Ahir, en el Lugo-Reus, va quedar ben palès. El conjunt del Baix Camp va abrigar-se bé i va esperar la seva oportunitat. Una idea que semblava funcionar fins que, a quatre minuts del final, Yelko Pino va connectar sol com un mussol una centrada llunyana de Pita. Edgar Badia té molt bons reflexos, però aquella rematada era impossible d'aturar. 1-0 i cap a casa sense cap recompensa. A aquest ritme costarà assolir la tranquil·litat definitiva.

Els partits del Reus segurament són atractius per a la resta d'entrenadors i per a tots aquells tecnòcrates del futbol que llegeixen manuals tàctics, assisteixen a conferències i disfruten veient pissarres amb mil fletxes. En canvi, per a l'aficionat mitjà, el que alterna el seu seient a lateral i el tamboret de la barra del bar depenent d'on jugui l'equip, poden arribar a ser un autèntic suplici. En dies com ahir, en què el matx va coincidir amb la sobretaula, no sucumbir a la becaina té un mèrit enorme. I és que sobre la gespa de l'Anxo Carro no hi va haver emocions.

Quan juga a camp contrari, el Reus és expert a aconseguir que passin poques coses. És el que li convé i el que li ha funcionat fins ara. Així, en el partit d'ahir es va veure allò que estava previst i que ja van avançar els dos entrenadors en la prèvia. El Lugo va agafar la batuta i va combinar, mentre que els roig-i-negres es van tancar al darrere, ben ordenats, esperant alguna imprecisió dels gallecs. Els de Natxo González, això sí, van fer-ho amb una defensa que no havia jugat mai plegada fins ara, ja que Melli va ocupar el lateral dret, una posició òrfena a causa de les lesions d'Alberto Benito i de Campins. El resultat de tot plegat en els primers 45 minuts va ser un pobre bagatge ofensiu dels dos equips. Només hi va haver una ocasió destacable –per dir-ho d'alguna manera– per cap. En el minut 22, Joselu va veure com Edgar Badia acabava blocant un xut seu després que Atienza no refusés una precisa centrada de Jordi Calavera. Cinc minuts després, la rèplica va ser una rematada forçada amb el taló de Máyor, fàcil per al porter.

El clatellot, al final

El tedi de la primera part va continuar en el segon temps. Al Reus gairebé li va sortir bé l'estratègia d'esperar i caçar el rival amb alguna acció al contraatac. I és que Máyor va conduir sol una contra, però no va saber concretar. Se li va fer de nit i ni va assistir Miramón ni va xutar amb perill. Ocasió d'or que va quedar en no res. Aquesta va ser l'única acció de perill clara dels roig-i-negres en tot el segon temps. El Lugo, per la seva banda, tampoc no va arribar a generar gaires oportunitats. Això sí, va tenir força més presència ofensiva. Així, Edgar Badia va haver d'intervenir per salvar un xut de falta de Fede Vico i Olmo va resultar providencial refusant a córner un xut de Joselu.

Tal com es va arribar al tram final del partit, es flairava un 0-0 que, vist el que es va veure, hauria estat ben positiu per al Reus. Llavors, però, va caure la clatellada. En un desajustament defensiu dels que no sol tenir l'equip roig-i-negre, Yelko Pino va rematar lliure de marcatge al segon pal una centrada des de la dreta de Pita. El gol va arribar en minut 86 i als del Baix Camp ja no els va quedar temps per reaccionar.

Mai no renunciem a la pilota i busquem imposar-nos amb la possessió, desgastant el rival
Luis César
ENTRENADOR DEL LUGO

Era més fàcil que el gol caigués del costat del Lugo que no pas del nostre. Ells no han generat gaires ocasions, però han insistit més
La defensa del Lugo s'ha imposat amb facilitat. Si no marcàvem, sabíem que era difícil sumar
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS

Vítor juga els darrers vint- i-cinc minuts

La nota positiva del partit d'ahir va ser el retorn als terrenys de joc del mitjapunta Vítor Silva, que enguany ha viscut un martiri a causa dels problemes al genoll i fins ara només havia tingut presència quatre estonetes. El portuguès, que no jugava des del 28 de gener, va entrar al camp en el 67' en substitució de Raphael Guzzo i va disputar els darrers 25 minuts del partit. Tot i que encara li falta ritme de competició, l'experimentat futbolista roig-i-negre va associar-se bé i va agafar la responsabilitat en alguna acció a pilota aturada.