Nàstic

futbol

nàstic

Un punt per sostenir-se

Nàstic. El conjunt grana empata al camp del Cadis i, tot i seguir en zona de descens, s'apropa a la salvació

El Nàstic necessita sumar amb urgència. I ho hauria de fer de tres en tres. En tardes com les d'ahir, però, aconseguir un sol punt no és del tot dolent. Primer, pel rival i pel camp. Cadis és un escenari molt exigent. Segon, perquè l'empat va arribar amb l'equip jugant amb un home menys durant vint minuts i havent vist com els locals fallaven un penal. I tercer, perquè els resultats de la jornada apropen un pèl els grana a la zona de permanència. La lectura negativa de tot plegat, però, també es pot fer, que hi ha arguments. Els de Merino mantenen la seva indolència a dalt –Stéphane Emana va fallar sol davant del porter una ocasió més clara que un penal– i, amb el punt, continuen en zona de descens.

El partit va començar amb un ensurt majúscul. En una acció directa, Álvaro va assistir Salvi, que va rematar desviat en una posició franca per superar Manolo Reina. La reacció del Nàstic va ser gairebé immediata. Així, quatre minuts després, Stéphane Emana es va plantar a l'àrea del Cadis i va obligar Cifuentes a intervenir en un xut creuat. Feia la sensació que el matx podria ser interessant quant a ocasions, però va ser un miratge. El Nàstic, que va tornar a defensar amb cinc homes, va mostrar la seva versió més rigorosa i va impedir als de casa aproximar-se amb facilitat a l'àrea de Reina. De fet, la següent ocasió perillosa va tornar a ser dels grana (11'). Sergio Tejera va servir ràpidament una falta i Àlex López va sorprendre tothom. El seu xut, però, va ser massa tou i innocent.

Contenció d'èxit

Des de l'ocasió d'Àlex López i fins al descans, els tarragonins van mantenir a ratlla el conjunt local i no es van veure gols. De fet, l'únic perill del Cadis van ser els xuts de falta d'Ager Aketxe, que té un guant a la bota i envia la pilota allà on vol. El mitjapunta basc va disposar d'un parell de llançaments llunyans, però Manolo Reina va estar atent i els va refusar amb solvència.

El segon temps va començar amb el Cadis mossegant. El seu referent ofensiu, Alfredo Ortuño, va disposar de dues grans ocasions. Primer, va rematar fregant el pal i, poc després, el seu xut va fer cap al travesser. Garrido també va rematar un córner llepant el pal. Feia la sensació que l'1-0 era a tocar i Merino va moure fitxa. Va fer entrar Jean Luc i va passar a jugar amb dues línies de quatre. L'objectiu era clar: tenir més presència ofensiva per limitar les accions d'atac del Cadis. El canvi va reactivar el Nàstic, però en el minut 72 tot va canviar. Mossa va agafar de manera descarada Ortuño dins l'àrea i l'àrbitre va assenyalar penal, ensenyant la segona groga al lateral esquerre grana. Per fortuna, el mateix Ortuño va enviar la pena màxima als núvols i el marcador no es va moure. En superioritat, el Cadis va iniciar una operació de setge sobre la porteria del Nàstic, però els grana es van defensar molt bé. De fet, en l'últim alè haurien pogut abraçar la victòria en un contraatac en què Stéphane Emana, sol com un mussol, va xutar a sobre del porter.

És un punt important i que ens reforça, ja que hem tornat a salvar una situació adversa
Juan Merino
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Sabíem que seria difícil, hem treballat bé i amb una mica més d'encert hauríem guanyat
Gerard Valentín
DEFENSA DEL NÀSTIC

cadis 0 nàstic 0

CADIS:Cifuentes; Ivan Malón, Servando, Sankaré, Luis Ruiz (Aitor García, 83'); José Mari, Garrido (Abdullah, 68'); Salvi (Nico, 61'), Aketxe, Álvaro; i Ortuño.NÀSTIC:Manolo Reina; Gerard Valentín (Suzuki, 84'), Xavi Molina, Luismi, Iago Bouzón, Mossa; Zahibo (Jean Luc, 56'), Cristian Lobato, Tejera; Álex López (Perone, 74') i Stéphane Emaná.ÀRBITRE:Ais Reig (col·legi valencià).T.G.:al local Salvi; i als visitants Iago Bouzón, Gerard Valentín i Zahibo.T.V.:al visitant Mossa (72'), per doble amonestació.PÚBLIC:13.278 espectadors.

Achille Emana, baixa a última hora

El Nàstic va jugar ahir sense el seu referent ofensiu, Ahcille Emana, que a última hora va caure de la convocatòria per problemes a la gola i febre. La seva plaça en l'onze la va ocupar el seu germà Stéphane, que va tornar a ser titular després de quatre partits i va acompanyar Álex López a la punta de llança. La notícia positiva, però, va ser la tornada al terreny de joc d'una peça clau per a l'esquema de Juan Merino: el mig Luismi, que va ser titular i va jugar els 90 minuts. El migcampista de Jerez, doncs, va recuperar sensacions després d'haver estat fora dels terrenys de joc a causa d'una lesió (no jugava des del Saragossa-Nàstic del febrer passat). Merino, això sí, el va ubicar a l'eix de la defensa, en substitució de Burno Perone, que, després d'encadenar nou jornades com a titular, va cedir el seu lloc en l'onze inicial.