2a divisió FEF

Dues desgràcies anunciades

De cap a tercera. El Prat i l'Espanyol B van consumar diumenge el descens després de fer una segona volta desastrosa, en què han empitjorat els números d'un primer tram ja negatiu

Després de tota una temporada flirtejant amb el perill, el Prat i l'Espanyol B van consumar diumenge el descens a tercera divisió. No és una notícia agradable, ni baixar entra en els plans de ningú, però les inèrcies que els dos equips han portat aquesta campanya han fet inevitable un desenllaç que, a mesura que passaven les jornades, semblava anunciat. Ni la fogonada d'orgull final del Prat ni el talent dels futbolistes de l'Espanyol B –encara verds– han pogut evitar que la jornada 37 acabés entre llàgrimes al Sagnier i a la ciutat esportiva Dani Jarque.

La segona experiència del Prat a segona B ha estat efímera: ha durat un any. Al conjunt del Baix Llobregat l'han penalitzat molts factors, però la contenció econòmica ha acabat sent clau. A l'estiu es va mantenir el gruix de la plantilla de l'ascens, que era una selecció dels millors futbolistes de tercera divisió. Molts d'ells, però, no tenien experiència a segona B, i això ha pesat. Així, els potablava, que van fer una gran arrencada però s'han anat diluint, han signat una segona volta nefasta: han sumat 13 punts de 54, lluny dels 22 del primer tram de lliga.

“Baixar entrava dins de les nostres possibilitats, ja que no som professionals”, diu Pedro Dólera, orgullós dels seus: “Estem molt tristos però s'ha de felicitar els jugadors, que hi han deixat l'ànima. Hem fet un treball acurat.” El tècnic del Prat, que lamenta que “s'hagin escapat 10 punts del minut 90 al 95”, també assenyala els arbitratges com a factor determinant: “El tracte que hem rebut tot l'any ha estat infame.”

Dinàmica decadent

A l'Espanyol B la tendència ha estat similar, si bé la diferència entre les dues voltes no ha estat tan gran (20 punts en la primera i 16 en la segona, a falta d'un partit). El fet que homes importants com Aarón, Marc Roca, Marc Navarro o Melendo hagin entrat en la dinàmica del primer equip, la immaduresa de la plantilla i, sobretot “la falta d'encert de tot el curs”, tal com assenyala el tècnic David Gallego, han desembocat en el descens. L'entrenador blanc-i-blau, molt afectat per la derrota després del derbi, va voler deixar clar que el canvi de categoria tindrà uns efectes limitats. “En formació baixar és igual, els Bermejos, els Álex López i companyia competiran igual, tindran el mateix talent i creixeran igual a tercera que a segona B”, va dir Gallego, que creu que baixar pot afectar-lo a ell: “L'entrenador és el perjudicat d'aquestes situacions i, en aquest sentit, estic orgullós i content del treball que he fet. A partir d'aquí, que prenguin les decisions que hagin de prendre.”

LA XIFRA

13
punts
ha sumat el Prat en la segona volta. L'Espanyol B, 16. En la primera volta en van aconseguir 22 i 20, respectivament.

LES FRASES

El balanç no pot ser bo, però baixar entrava dins de les nostres possibilitats: no som professionals
Pedro Dólera
ENTRENADOR DEL PRAT
Els bons jugadors creixeran igual i tindran el mateix talent a tercera que a segona B
David Gallego
ENTRENADOR DE L'ESPANYOL B

L'Hospi manté encara vives les esperances

L'altre català que hauria pogut baixar era l'Hospitalet, però els riberencs van vèncer i mantenen vives les possibilitats de salvar-se. Això sí, hauria de ser a través de l'eliminatòria de permanència. L'equip del Barcelonès no depèn d'ell mateix, ja que té el filial del Llevant, que és qui jugaria aquesta fase, un punt per sobre. L'Hospi té el ‘goal average' guanyat, així que assoliria la setzena posició si aconseguís una victòria i el filial granota no guanyés el Badalona en l'última jornada. També serviria una derrota del Llevant B i un empat de l'Hospitalet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)