Girona

futbol

girona

La inspiració és cosa de tots

El Girona, amb una aportació coral, és l'equip més golejador de la categoria, amb 11 gols més que el Llevant

L'equip blanc-i-vermell és a un sol gol dels 63 amb què va acabar la lliga dels 82 punts, ha celebrat ja 16 gols més que els que va fer en tot el curs passat i només té per sobre els de la temporada de Rubi

El Girona va arribar a encadenar 291 minuts sense veure porteria. Va ser a l'octubre, en què el Reus, el Cadis i l'Oviedo van acabar imbatuts contra el conjunt blanc-i-vermell, que va trobar el camí del gol contra el Numància. Aquella sequera de més de tres partits és una excepció en una temporada molt prolífica dels gironins. En tota la segona volta, l'equip només ha acabat tres partits sense marcar, dos dels quals van ser fa tres mesos. Sense tenir cap jugador en la llista dels cinc màxims golejadors de la categoria –Samuele Longo, amb 13 gols, ocupa el vuitè lloc, superat per Roger (22), Joselu (21), Ángel (20), Ortuño (17), Jorge Molina (16), Toché (15) i Quique (14)– ni haver reforçat l'atac en el mercat d'hivern, l'equip gironí lidera amb molta claredat la classificació d'equips més golejadors, fent valer l'aportació coral. El conjunt gironí, que té cinc jugadors que han marcat més de cinc gols, ha celebrat onze dianes més que el segon màxim realitzador –el Llevant, líder i rival de dissabte– i viu, amb diferència, la temporada de més inspiració des de l'arribada de Machín a la banqueta.

Amb 62 gols en 37 jornades, la mitjana és d'1,67 gols per partit. La xifra supera el nombre de gols amb què el Girona va completar la lliga regular de sis de les vuit temporades anteriors en la categoria. Queda enrere, això sí, respecte a la primera temporada en què va lluitar per l'ascens a primera divisió. Amb Rubi a la banqueta, i gràcies a les golejades que es van fer habituals a casa, l'equip va tancar la lliga regular amb 74 gols. I en aquest punt de la temporada, n'acumulava 68, sis més que els que compta ara.

La segona vegada que l'equip va lluitar per pujar, ja amb Machín, el Girona es va enfilar fins als 82 punts en la lliga. De gols, en canvi, en va marcar 63, un més dels que acumula ara quan encara queden cinc jornades per disputar-se. Ara fa dos anys, l'equip acumulava sis gols menys un cop superades 37 jornades. Encara més baixes van ser les xifres de la temporada passada, amb 41 gols en 37 jornades –21 menys que ara– i 46 un cop tancada la lliga.

Tretze golejadors

Amb el doblet de Fran Sandaza contra l'Osca, entre el de Toledo (9) i Longo (13) superen la vintena de gols. L'altre davanter amb participació activa, Cristian Herrera, tot just n'ha fet dos. L'èxit de l'equip és l'aportació de totes les línies, amb especial èmfasi als migcampistes Borja García, Portu i Rubén Alcaraz. També s'hi va afegir, amb una fase d'inspiració majúscula, el central Pedro Alcalá, autor de quatre gols en tres partits durant el mes d'abril. El Girona té tretze jugadors que han vist porteria, dels quals onze –tots menys Coris i Kiko Olivas– han repetit experiència.

Els 62 gols d'ara superen la xifra final de sis dels vuit cursos anteriors a segona A
1,67
gols per partit
és la mitjana del Girona en la lliga, amb 62 dianes en 37 jornades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)