Girona

Feina feta amb antelació

El rival. El Llevant, que ja ha aconseguit l'ascens a primera un any després de descendir, ha demostrat ser el clar dominador de la categoria imposant un ritme vertiginós i molt regular

Amb la tranquil·litat de la feina feta i l'objectiu lligat amb molta antelació. Així és com afrontarà el partit el Llevant, el pròxim rival del Girona en la lliga. El conjunt valencià s'ha convertit en el gran dominador de la categoria. Sota la direcció des de la banqueta de Juan Ramón López Muñiz, l'equip granota és actualment el millor com a local, amb 48 punts, vuit més que el Girona, el Getafe i l'Oviedo, els altres clubs que han destacat pels seus números davant la seva pròpia afició. A més, els blaugrana són el millor equip a domicili amb 29 punts, precisament un més que el Girona (28); en global, unes xifres brillants que van permetre a l'entitat pujar amb sis jornades encara per disputar-se.

El Llevant s'ha sobreposat de meravella al trasbals que provoca un descens de primera a segona. Amb l'obligació de refer mitja plantilla, però amb la seguretat de quedar-se amb futbolistes de qualitat per no esperar a fer el salt de nou a la màxima categoria, els valencians han apostat per jugadors amb experiència a segona A com ara Natxo Insa, Montañés o Espinosa, joves amb una projecció assegurad, com per exemple Chema i Campaña, a més dels valors del propi planter, com ara Jason Remeseiro o el retorn de Roger Martí, que s'ha confirmat com un dels golejadors més letals de la categoria.

El davanter format en les categories inferiors del València i el Llevant va jugar cedit al Saragossa i el Valladolid mentre l'equip competia a primera. A segona A, Roger s'ha enfilat, de moment, fins als 22 gols i encapçala la llista de màxims golejadors amb una diana més que Joselu (Lugo). I és que l'atacant de Torrent serà el principal perill del conjunt dirigit per Muñiz, que, juntament amb José Campaña –dubte per al partit contra el Girona–, Insa i Lerma en la creació, i els extrems amb arribada com ara Casadesús, Morales i Jason, aquest últim segon màxim golejador de l'equip amb deu dianes, conformen un bloc perillós i sòlid. Precisament el confort defensiu que atorguen centrals poderosos com per exemple Chema i Postigo, a més de Toño i Pedro López, dos laterals solvents, han permès fer un pas de qualitat definitiu per obtenir l'ascens. Molt a prop del Reus (25), el Llevant és el segon equip que menys gols ha encaixat (27), i això que curiosament han utilitzat fins a quatre porters en la lliga: Raúl Fernández, el titular indiscutible (30 partits), Remiro (4), Koke (1) i Oier (1), debutant tot just la jornada passada.

El Girona intentarà ser el primer equip que guanya a casa del Llevant, un triomf que podria valer més de mig ascens.

EL MILLOR A CASA

El Llevant ha sumat 48 punts al seu estadi, vuit més que el Girona, el Getafe i l'Oviedo

EL MILLOR A DOMICILI

Els valencians (29) han aconseguit un punt més que el Girona (28), el segon millor a fora

ROGER MARTÍ

L'atacant ha fet 22 dianes aquesta lliga i encapçala la llista de màxims golejadors del curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)