Girona

Un estadi de poques alegries

Precedents. El Girona no ha guanyat mai al Ciutat de València, on ha jugat sis enfrontaments, tres dels quals a segona A, dos en l'època actual

Llevant 1 girona 1

LLEVANT:Reina, Molinero, Yago, Ballesteros, Ángel, Gorka Larrea, Samuel, Jorge Pina (Pallardó, 83'), Parri (Xisco Nadal, 68'), Geijo i Miguel Pérez (Adrián, 60').GIRONA:Rafa Ponzo, Jose, Rangel (Xumetra, 45'), Cañas, Migue, Matamala, Serra, Gabri (Jito, 90'), Manga, Arnal (Chechu, 35')i Raúl Martín.GOLS:1-0 (23') Parri, de penal. 1-1 (85') Chechu.ÀRBITRE:Pino Zamorano.T.G.:a Larrea, Molinero, Geijo i Yago; a Cañas, Manga i Serra.T.V:directa a Adrián (64') i Geijo (93'), del Llevant.PÚBLIC:4.161 espectadors.

Llevant 3 girona 2

LLEVANT:Manu Herrera, Cendrós, Serra, Ballesteros, Dani Carril, Samuel (Marc Mateu, 62'), Iborra (Cerra, 81'), Xisco Nadal (Gorka Larrea, 74'), Juanlu, Rubén i Javi Guerra.GIRONA:Jorquera, Galán, Tortolero, Migue, Jose (Marc Bernaus, 58'), Matamala, Dorca, Chechu (Xumetra, 71'), Moha (Juanma, 79'), Peragón i Kiko Ratón.GOLS:0-1 (10') Kiko Ratón. 1-1 (20') Xisco Nadal. 1-2 (25') Tortolero. 2-2 (27') Rubén. 3-2 (56') Javi Guerra.ÀRBITRE:Trujillo Suárez.T.G.:a Samuel, Iborra, Serra i Carril; a Galán, Peragón, Bernaus i Tortolero.T.V.:cap.PÚBLIC:4.762 espectadors.

Sigui en la categoria que sigui, el Llevant sempre és un aspirant a objectius ambiciosos, i, per tant, un equip complicat de batre. El Girona ho ha viscut en primera persona sempre que s'ha hagut de desplaçar al Ciutat de València, i és que, en els sis precedents que ha jugat contra els granotes, el conjunt gironí no s'ha pogut emportar mai cap victòria al sarró. Ja en la campanya 1948/49, a segona A, els dos equips es van veure les cares. A València, el Llevant va golejar el Girona (4-0), un duel que va tenir venjança gironina en la tornada (5-1).

Seixanta anys després, els dos equips que enguany han dominat la categoria es van tornar a trobar en la categoria de plata. Va ser en un duel delirant, sobretot per a l'equip dirigit llavors per Raül Agné. Parri va fer avançar els blaugrana de penal, però en el minut 40 Manga i en el 64 Migue van errar dues penes màximes per remuntar. Al final, i encara gràcies, Chechu va igualar el matx en el minut 85 establint l'1-1 definitiu.

La temporada següent, els dos equips es van tornar a trobar a segona A –el Llevant acabaria pujant al final de la campanya– i al Ciutat de València es va tornar a veure un enfrontament mogut. El Girona, llavors entrenat per Narcís Julià, va avançar-se dues vegades en el marcador –amb el 0-1 de Kiko Ratón i amb l'1-2 de Tortolero–, però els dos avantatges van ser efímers per als blanc-i-vermells, que van veure com en els primers minuts de la segona part els valencians els remuntaven el partit, amb un gol de Javi Guerra. Al final del partit, Albert Jorquera va assumir la responsabilitat de l'1-1 local, en el que va ser una mala tarda del bescanoní sota els pals. El d'aquell dissabte de novembre va ser el darrer precedent del Girona al Ciutat de València, un camp inexpugnable per als gironins, i enguany, per a tots els equips.

Tres precedents més a segona B

A més dels tres precedents a segona A, els dos equips s'han vist les cares tres vegades més a segona B. De manera consecutiva entre les temporades 1992/93 i 1994/95, els dos clubs van militar en la categoria de bronze. En aquests precedents, el Llevant va aconseguir dues victòries en les dues primeres campanyes –4-1 en el curs 1992/93 i 2-1 en el 1993/94–, mentre que els de Montilivi van esgarrapar un punt en la jornada 33 del curs 1994/95 (2-2). L'empat al llavors camp del líder va servir de poc a la plantilla dirigida per Alfons Muñoz, i és que el Girona va acabar baixant a tercera després d'una temporada pèssima.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)