Futbol

Segona divisió A

El Girona s'hi posa molt tard

Els de Machín es bloquegen al camp del líder després d'una nova ensopegada col·lectiva de tots els perseguidors i deixen escapar una oportunitat grandiosa per arribar dissabte a Montilivi depenent d'ells mateixos per celebrar l'ascens

Dues greus badades, una de Cifu i una altra de Granell, van ser l'avantsala dels dos gols dels locals (7' i 64')

El 2-1 de Longo (76') va alimentar esperances de remuntada, però només va servir perquè el Llevant no s'assegurés el títol matemàticament

LLEVANT 2 GIRONA 1

LLEVANT:Oier; Pedro López, Chema, Postigo, Toño; Rober Pier, Lerma; Morales (Abraham, 76'), Casadesús (Natxo Insa, 85'), Jason (Iván López, 88'); i Roger. GIRONA:Bounou; Ramalho (Felipe Sanchón, 76'), Alcalá, Juanpe; Cifu, Pere Pons, Granell (Eloi Amagat, 68'), Aday (Mojica, 58'); Portu, Borja García; i Longo. GOLS:1-0 (7') Morales. 2-0 (64') Rober Pier. 2-1 (76') Longo.ÀRBITRE:Sagués Oscoz, del col·legi basc.T.G.: als locals Abraham (83'), i als visitants Ramalho (42'), Granell (68'), Eloi (83').T.V.: cap.PÚBLIC:12.658 espectadors al Ciutat de València, amb uns 700 seguidors del Girona a les grades.

Definitivament, el Girona no sap jugar quan té tots els astres ben alineats i l'oportunitat de sentenciar l'ascens. Potser els de Machín haurien estat uns altres si ni el Getafe ni el Cadis haguessin ensopegat divendres ni el Tenerife ahir. Però és millor no saber-ho, perquè tampoc cal temptar tant la sort. De moment, aquest cap de setmana les alegries han estat nombroses, però totes alienes. I si els gironins mantenen el coixí de set punts a quatre jornades del final –això és un matalàs, es miri com es miri– és perquè els rivals fallen més que una escopeta de fira. Els blanc-i-vermells van estar lluny de profanar el Ciutat de València, tot i que el Llevant va acabar demanant l'hora. Es van haver de conformar amb el trist consol d'evitar que el líder fos ahir mateix el campió. Ho hauria estat amb el 2-0, però no pas amb el 2-1. El Girona va acabar el partit jugant a l'àrea local, però va tenir el problema que s'hi va posar a deshora. Entre molt i massa tard. Li va costar la derrota i també que no pugui afrontar el duel de dissabte contra l'Alcorcón depenent d'ell mateix per assolir la primera divisió.

Poca tensió

El Girona tenia motius de sobres per sortir a menjar-se la gespa, però la seva posada en escena no va ser ni de bon tros la que s'esperava d'un equip que ja ha iniciat el compte enrere per tancar un ascens a primera. Els de Machín van sortir a contemporitzar i quan van aterrar al Ciutat de València ja anaven a remolc del Llevant. Per acabar-ho d'adobar, els visitants van posar més de la seva part que no pas els locals en l'1-0, perquè l'assistència enrere de Cifu cap a Morales va ser una d'aquelles accions que no es poden permetre. El carriler, que s'havia guanyat la titularitat després de dos bons partits, va ensorrar part de la feina feta en els 180 minuts precedents contra el Lugo i l'Osca.

A banda d'aquesta acció puntual, el problema del Girona en la primera part va ser més global. No sortir amb la tensió mínima exigible li va costar l'1-0, però el gol tampoc no va servir perquè l'equip s'espavilés a l'instant. Durant molts minuts de la primera meitat va fer la impressió que jugaven dos equips als quals ja els estava bé un partit de ritme més aviat baix i que ja accelerarien puntualment. Quan va ser el Llevant qui va prémer el gas i va trepitjar l'àrea visitant va haver d'emergir Bounou per fer dues o tres aturades providencials que van salvar el Girona del 2-0 i del 3-0. I quan van ser els gironins qui es van acostar a l'àrea d'Oier va faltar sempre precisió, tant en la passada final com en la rematada. De fet, el porter local, ben al contrari que Bounou, no va haver ni d'intervenir.

Millora insuficient

El Girona havia de fer un pas endavant, però li va costar agafar les regnes del partit. El Llevant, ben posicionat, no es va deixar aclaparar. I els carrils no eren profunds. No va tardar Machín a fer entrar Mojica –Aday fa setmanes que ha perdut guspira–. Cifu arribava a tres quartes parts del camp, però les seves centrades no inquietaven.

El partit se li va fer una muntanya al Girona amb el 2-0. Una pèrdua de Granell en zona de risc va generar una acció molt ràpida entre Roger i Rober, que no va perdonar. Si fer un gol al Llevant ja és complicat, marcar-li'n dos era ja una missió per a escollits. Machín va jugar les cartes d'Eloi –Granell, mig fora del partit, va veure la desena groga just abans del canvi– i de Felipe Sanchón. El barceloní va entrar per un central, en un canvi per intentar inclinar definitivament el camp cap a la porteria d'Oier.

El Girona es va trobar de sobte dins el partit amb un gol de Longo al més pur estil Salinas. Hi va haver temps perquè els visitants s'animessin –també el sector de la graderia blanc-i-vermella–, però al Girona se li va acabar escapant el temps. Els problemes de posar-s'hi tard. Ni amb Juanpe a dalt ni bombardejant l'àrea local, els de Machín van trobar el 2-2. La sort van ser, un cop més, els perseguidors.

MINUT A MINUT:

2' Lerma prova el xut des d'uns cinc metres de la frontal, però li surt molt mossegat i centrat, i Bounou l'atura sense cap dificultat.

4' Centrada de Pedro López, Bounou no calcula bé la sortida i Ramalho ha d'enviar amb el cap a córner per evitar mals majors. El servei de cantonada s'executa sense cap conseqüència.

7' 1-0. Cifu envia una passada enrere que es converteix en una magnífica assistència per a Morales, que des de la frontal de l'àrea bat Bounou amb un xut amb la cama dreta que entra molt ajustat al pal.

9' Borja García serveix un córner i Aday, venint des del darrere, connecta una rematada que es perd mig metre a la dreta de la porteria d'Oier.

17' Lerma torna a recollir una pilota a la frontal i el seu xut amb la cama dreta s'escapa un metre per sobre el travesser.

21' Alcalá fa un canvi de joc cap a Longo, que després de controlar en posició d'extrem esquerre s'inventa una acció individual descomunal, deixa dos jugadors enrere i guanya la línia de fons. La passada de la mort de l'italià, però, no pot ser culminada en l'1-1 per Portu, que no arriba a la pilota d'un pèl.

23' Morales es queda sol davant Bounou, però el porter li salva una rematada amb segell de gol. La pilota queda solta dins l'àrea i l'acaba rebutjant Alcalá, que evita la rematada de Roger a porteria pràcticament buida.

28' Roger fa la paret amb Casadessús, però Bounou la llegeix bé i s'anticipa al golejador local.

33' Portu guanya la línia de fons i la seva centrada la remata Borja García amb la cama esquerra. El seu xut, ras i col·locat, però un xic massa fluix, l'atura Oier estirant-se a la seva esquerra.

36' Roger guanya l'esquena a Juanpe i des de dins de l'àrea, tot i que una mica escorat, etziba una rematada impecable que Bounou refusa amb una aturada prodigiosa quan ja es cantava el gol.

40' Centrada enverinada de Jason a la qual no arriba Roger i Ramalho l'acaba rebutjant abans que posi la punta del peu Morales.

43' Victor Casadessús prova una rematada des de dins de l'àrea i Bounou ha de volar per rebutjar una pilota que anava en direcció a la xarxa.

54' Bona acció de Toño García, que després de guanyar la línia de fons posa la pilota a l'àrea petita per a Víctor Casadessús, però entre Bounou i els centrals del Girona allunyen el perill.

57' Longo posa la punta de la bota aprofitant una cessió molt deficient cap enrere d'un defensa del Llevant, però Oier rebutja la pilota amb el cos i evita l'empat. L'acció continua amb una volea de Borja que es perd a fora per poquíssims centímetres.

59' Borja García serveix un córner al segon pal i Alcalá és empès per Chema dins l'àrea. El defensa reclama penal, però l'àrbitre fa continuar el joc.

64' 2-0. Granell perd una pilota en zona de risc, Roger posa la directa i quan arriba a la línia de fons fa una centrada enrere cap a Rober Pier, que marca el segon venint des del darrere.

73' Bicicleta de Mojica i rematada alta del colombià en el seu intent de sorprendre Oier.

76' Rematada massa creuada de Portu que es perd per la línia de fons.

77' 2-1. Acció a empentes i rodolons a l'àrea del Llevant que acaba amb un gol de Samuele Longo amb la cama esquerra.

82' Imprecisió de Cifu en el rebuig, que deixa en situació òptima Casadesús, que remata al lateral de la xarxa quan ja es cantava el gol.

83' Passada de la mort de Portu i quan Felipe es disposa a rematar és empès a l'àrea. L'àrbitre tampoc no hi veu res sancionable.

84' Borja García cargola un córner que Juanpe remata de cap, però massa centrat, i Oier atura sense problemes.

90' Centrada de Portu que remata Juanpe de cap amb potència, però Oier s'estira al seu pal dret i bloca la pilota.

93' Eloi posa la pilota a l'àrea en l'última acció, però molt tova, sense cap problema per a Oier.

ADORMITS

El Girona no va sortir amb la tensió mínima exigible i en el minut 7 ja perdia

ASSISTÈNCIA LETAL

L'1-0 va ser una greu errada de Cifu, que es va mantenir en l'onze a costa de Maffeo

LA PRIMERA PART

No van ser 45 minuts de ritme alt, però el líder va crear més perill que el Girona

CAU EL 2-0 (64')

Una pèrdua de Granell en zona de risc va posar les coses encara més complicades

MACHÍN MOU PEÇA

Amb l'1-0 havia fet entrar Mojica, i amb el 2-0 va donar minuts a Eloi i Felipe

L'ESPERANÇA

Quan l'afició local feia l'onada, Longo va fer tornar el Girona al partit amb el 2-1

L'EMPENTA FINAL

Els visitants van bombardejar amb centrades l'àrea d'Oier, però el Llevant va resistir

EL COIXÍ ES MANTÉ

No és la primera vegada que les alegries venen per les errades dels rivals directes