2a divisió FEF

Un any de patiments

Llagostera. El conjunt llagosterenc va tancar el cap de setmana passat una temporada molt irregular en què ha hagut de lluitar pràcticament fins al final per aconseguir la permanència

Dissabte passat el Llagostera va cloure la temporada amb una victòria a casa contra el Prat (2-1) que va deixar els llagosterencs en catorzena posició amb 47 punts. La posició final en la taula i el marge respecte del descens –a nou punts del directe i a cinc de la plaça de promoció de descens– poden fer pensar que els gironins han tingut una temporada plàcida, però ben al contrari: l'any del retorn a segona B ha estat d'allò més convuls. I és que el Llagostera, amb plantilla suficient per aspirar a cotes més altes a principi de curs, ha hagut d'esperar pràcticament fins al final de la lliga per segellar la permanència (els d'Oriol Alsina van evitar matemàticament el descens directe en l'antepenúltima jornada i la promoció en la penúltima).

“Vam fer un projecte a tres anys i sabíem que el més difícil seria el primer, però és veritat que tampoc esperàvem patir tant. Ja sabíem que jugar el play-off d'ascens seria complicat perquè en la lliga hi ha molt de nivell, vam començar malament i a partir de la segona volta l'objectiu ja era clarament el de la salvació, i al final l'hem aconseguit”, explica Oriol Alsina, que després de setze anys dirigint l'equip ha decidit deixar la banqueta –el rellevarà Òscar Álvarez– per centrar-se exclusivament en la direcció esportiva del club. Amb la temporada ja acabada, Alsina ja treballa en la planificació del curs que ve, en el qual el Llagostera té moltes esperances dipositades: “Aquesta temporada la plantilla era gairebé tota nova i això no ha ajudat, però ara ho tindrem millor per planificar, hem après dels errors i tenim molts jugadors amb contracte.”

Els joves, la nota positiva

Tot i la temporada irregular, no tot ha estat negatiu al Llagostera. Individualment ha destacat per sobre de tot i de tothom el davanter cedit pel Girona Manel Martínez, que ha acabat el campionat amb 14 gols, molts dels quals decisius, i recentment s'ha incorporat al Llorca per disputar la fase d'ascens a segona divisió A.

A més, al club llagosterenc estan molt satisfets amb l'aportació dels joves jugadors procedents del filial, com és el cas de Pol Gómez, Joan Maynau, Pol Busquets, Marc Gelmà, Jordi Maymí o Eloi Zamorano, tots ells amb participació en el primer equip aquest curs (també van debutar a segona B Soufiane, que està cedit al Csikszereda Miercurea romanès, i Carlos Cano, desvinculat del club al gener). “Estem molt contents amb tota la feina del futbol de base, des de les categories inferiors fins al filial. Segurament cap més equip de les nostres característiques pot dir que ha fet debutar tants joves jugadors a la categoria. Molts d'aquests futbolistes ens serviran per a la temporada vinent”, conclou Alsina.

Que la plantilla fos gairebé tota nova no ha ajudat, però ara ho tindrem millor per planificar
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera
Classificació
14è amb 47 punts
Punts com a local
33
Punts com a visitant
14
Gols a favor
40
Gols en contra
47
Màxim golejador
Manel Martínez (14 gols)
Jugador amb més partits
Jose Moragón (37 partits)
Jugador de camp amb més minuts
Manel Martínez (3.135 minuts) El porter Moragón, 3.330
Jornades en descens
3 (j. 8, 20 i 28)
Jornades en plaça de promoció de descens
2 (j. 26 i 27)
Millor resultat
3-0 (contra l'Ebre i el Cornellà) i 0-3 (amb el Sabadell)
Pitjor resultat
4-0 (amb Mallorca B i Barça B)
Targetes
104 de grogues i 3 de vermelles
Jugadors utilitzats
32
Vam fer un projecte a tres anys i sabíem que el més difícil seria el primer, però és veritat que tampoc esperàvem patir tant
Per plantilla el Llagostera aspirava a cotes molt més altes que no pas salvar la categoria
La temporada també serà recordada per la decisió d'Oriol Alsina de deixar la banqueta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)