2a divisió FEF

El gust per la combinació

El rival del Barça B. La Cultural Leonesa és un conjunt fet gairebé des de zero l'estiu passat que aposta pel joc de toc i és perillosíssim: ha estat l'equip més golejador de tots els grups

Un milió d'euros per fer un equip poderós. Els petrodòlars de Qatar han permès a la Cultural Leonesa, que dissabte vinent visitarà el Miniestadi en l'anada de la fase de campions (19h), fer un pas de gegant endavant. El club té enguany un pressupost de dos milions, i la meitat d'aquests recursos han anat a parar a la configuració de la plantilla del primer equip. Quan Rubén de la Barrera va arribar l'estiu passat, doncs, va tenir marge per confeccionar un bloc de quirats. De fet, la plantilla és nova de trinca. Només queden tres futbolistes de la temporada passada. Tota la resta, jugadors contrastats de segona B i homes amb experiència en el futbol professional. Una aposta amb un pèl de risc, ja que l'equip s'havia de conjuntar, però tot i això va rutllar de seguida. En la jornada 10, els lleonesos ja eren líders, i des de llavors han estat gairebé tota la temporada ocupant la primera posició.

Rubén de la Barrera és un tècnic que aposta de manera clara pel joc de combinació, amb una clara vocació ofensiva. Aquest curs el tècnic gallec ha alternat el 4-2-3-1 –sistema utilitzat sobretot en el primer tram de la temporada– amb el 4-3-3. El bloc, amb tot, ha aconseguit un gran equilibri atac-defensa, tot i que destaca sobretot per la facilitat golejadora. La Cultural, de fet, és el conjunt més golejador dels quatre grups de segona B: ha marcat 86 gols. El seu gran referent en atac és un vell conegut de la parròquia blaugrana: Benja Martínez. El davanter de Sant Cugat, que va jugar al Barça B del 2008 al 2011, ha fet aquesta temporada 24 dianes. Una barbaritat.

Benja, però, no està sol. El vallesà disposa d'un parell d'escuders que aquesta temporada han exhibit desequilibri i han desfermat passions en el grup primer. També són futbolistes reconeguts per l'aficionat català: l'exjugador del Cornellà Àlex Gallar (17 gols) i també Julen Colinas, que el curs passat estava al Lleida i ha marcat 10 gols a Lleó.

Frec a frec fins al final

Tot i que la Cultural ha estat gairebé tota la temporada ocupant la primera posició –en 25 de les 38 jornades–, el conjunt lleonès arriba a la fase d'ascens en tensió competitiva, ja que ha mantingut un gran frec a frec amb el Racing i el Celta B pel títol de lliga. Al final, de fet, els cantàbrics han acabat amb els mateixos punts (86) i compartiran amb la Cultural el rècord històric de puntuació de la categoria. Més enllà del títol de lliga, la temporada es recordarà enguany a Lleó per l'eliminatòria de setzens de final de copa contra el Real Madrid, en els de De la Barrera es van endur un parell de correctius (un 1-7 i un 6-1).

EL RIVAL DEL BARÇA B EN NÚMEROS

86
punts
ha assolit la Cultural en la lliga. És el rècord, i el comparteix amb el Racing, que va acabar segon.

DATA CONFIRMADA

86
gols
ha marcat l'equip en la lliga. El seu pitxitxi, l'exblaugrana Benja Martínez, n'ha fet 24.
25
jornades líder.
El conjunt lleonès ha estat gairebé tota la temporada ocupant la primera posició.
El partit d'anada al Miniestadi es disputarà aquest dissabte a les set de la tarda

De la Barrera vaticina que hi haurà pocs gols

El Barça B i la Cultural són els dos equips de segona B que han marcat més gols aquesta temporada. Rubén de la Barrera, però, vaticina “una eliminatòria amb pocs gols tot i la facilitat golejadora dels dos equips”. L'entrenador del conjunt lleonès, d'altra banda, allibera de pressió els seus homes i no dubta a afirmar que el favorit a l'ascens és el Barça B: “Aquesta és la realitat.” També destaca el perfil dels blaugrana: “La necessitat de pujar els ha convertit en un filial atípic, que s'han reforçat amb jugadors que en condicions normals no estarien en un filial.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)