Nàstic

futbol

nàstic

Pas de gegant per salvar-se

Nàstic. L’equip grana derrota el Tenerife gràcies a un gol d’Uche (60’) i a la capacitat de sofriment i depèn d’ell mateix per lligar la permanència: un empat en l’última jornada li servirà

TENERIFE 0 NÀSTIC 1

TENERIFE:Dani Hernández; Cámara, Germán, Jorge, Iñaki (Carlos Ruiz, 31’); Aitor Sanz, Shibasaki; Tyronne (Suso Santana, 73’), Vitolo, Aarón (Amath, 61’); Lozano.NÀSTIC:Reina; Gerard Valentín, Luismi, Molina, Mossa; Juan Muñiz (Lobato, 71’), Madinda (Zhaibo, 76’), Tejera, Delgado; Uche (José Carlos, 83’) i Barreiro.GOLS:0-1 (60’) Uche.ÀRBITRE:Gorostegi Fernández-Ortega (col·legi basc).T.G.:als locals Tyronne i Amat; i als visitants Reina, Mossa, Juan Delgado, Madinda, Juan Muñiz, Tejera i Barreiro.PÚBLIC:19.347 espectadors.

Salvar-se ja no és per al Nàstic cap quimera. És una possibilitat molt real i del tot a l’abast de l’equip tarragoní, que afrontarà la darrera jornada en una posició de privilegi entre els que aspiren a la permanència: en farà prou sumant un punt al Nou Estadi contra l’UCAM. Un panorama que, atesa la situació de l’equip fa tan sols deu dies, és gairebé idíl·lic. Per ser perfecte, només hauria calgut que l’Alcorcón hagués perdut, ja que l’equip s’hauria salvat ahir mateix, però això no va passar i ara tocarà rubricar la permanència dissabte que ve a Tarragona. Tot plegat, gràcies a una victòria per la mínima en un escenari exigent com Tenerife. Els grana, que van saber tancar-se i suportar el setge dels canaris, van avançar-se amb un gol d’Uche (60’) i van fer-se forts en defensa. La recompensa dels tres punts no va escapar-se i ahir, al vestidor dels visitants de l’Heliodoro Rodríguez López, tot eren rialles.

Com qui no vacil·la i vol demostrar el seu poder, el Tenerife va començar el partit assetjant el Nàstic. Els grana van veure’s desbordats per l’atac local i van sobreviure gairebé de miracle. Primer va avisar Choco amb un xut creuat que va aturar Reina (2’). Quatre minuts després, Aarón va enviar una falta al travesser. Tot seguit, el mateix futbolista tindria l’ocasió més clara del conjunt chicharrero en tot el partit. Va aprofitar una errada de Luismi, que va voler donar sortida a la pilota com si fos un futbolista cadet i va perdre-la, per plantar-se davant de la porteria i xutar a pler. Per fortuna, sobre la línia de gol, hi havia Xavi Molina, que va refusar la rematada.

El cicló ofensiu del Tenerife no podia durar eternament i el joc va calmar-se a partir del minut 15. El Nàstic va defensar-se bé, tot i que li va mancar profunditat en atac. Només Uche, amb un xut massa llunyà, va posar a prova Dani Hernández.

Amb un gol n’hi ha prou

El segon temps va començar d’una forma molt similar al primer: amb el Tenerife atacant sense mesura. De fet, d’entrada, el descontrol va ser total i hauria pogut passar qualsevol cosa. Tyronne ja va avisar en el 49 i, tot seguit, Reina i Tejera van ser salvadors en una doble oportunitat de Shibisaki i Aaarón, després d’una pífia difícil de perdonar de Madina. La resposta grana va ser un xut de Manu Barreiro massa creuat (51’) després d’una recuperació. En una acció similar arribaria l’únic gol del matx. Aquest cop, Delgado va ser qui va xutar i Uche qui, caçant el refús del porter, va obrir la llauna. El davanter, que està en estat de gràcia, va tornar a ser decisiu. Quedava mitja hora i tocaria patir. Això és el que va fer el Nàstic. I ho va fer bé, ja que el Tenerife va pecar de precipitació i va topar amb el rigor defensiu dels tarragonins. Així, no hi va haver cap gol més. I això que l’àrbitre va entestar-se a posar-hi salsa traient-se del barret set incomprensibles minuts de temps afegit.

Ens serveix un punt però no parlaré en clau d’empat. En l’última jornada buscarem el triomf
Nano Rivas
entrenador del nàstic
Hem fet un gran partit i depenem de nosaltres mateixos per salvar-nos. No ens podem relaxar
Ikechukwu Uche
DAVANTER DEL NÀSTIC

ELS VESTIDORS

El guió ha sortit tal com l’havíem escrit. Calia evitar la seva velocitat al davant, hem sabut sofrir i en una recuperació ha arribat el gol
¡
Aquesta és una victòria de molt de prestigi, que ens permet dependre de nosaltres mateixos per salvar-nos, en un partit a casa

Els càlculs són senzills: un punt serveix

La victòria del Nàstic, unida als resultats que es van produir ahir, que han enviat l’Elx i el Mallorca a segona B, fa que els grana afrontin la darrera jornada depenent d’ells mateixos. Si sumen un punt a casa contra l’UCAM, un altre rival de la part baixa, la salvació serà un fet. Val a dir, això sí, que havent-hi un parell d’equips més en aquesta batalla, el Nàstic podria salvar-se fins i tot perdent. És el que passaria sempre que o bé l’Almeria perdés contra el Reus, o bé l’Alcorcón no guanyés contra el Lugo. Això sí, ni el Lugo ni el Reus s’hi juguen res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)