Futbol

Segona divisió A

La feina ja estava feta

Ensopegada intranscendent del Girona a Còrdova per acomiadar nou temporades seguides a segona A

El davanter, el millor amb diferència de l’equip, va avançar els gironins amb un golàs (49’) en el seu darrer partit de blanc-i-vermell

Els locals van accelerar després del 0-1 i van capgirar el resultat aprofitant l’esfondrament físic, previsible, dels de Machín

CÒRDOVA 2 GIRONA 1

CÒRDOVA:Razak; Antoñito, Caro, Deivid, Mena (Rodri 67’); Edu Ramos; Alfaro, Markovic (Carlos Caballero 59’), Javi Lara, Javi Galán; i Piovaccari (Jordi Ortega 69’). GIRONA:René; Ramalho, Alcalá, Kiko Olivas; Cifu, Eloi (Portu 76’), Granell, Cámara, Aday (Mojica 67’); Felipe i Sandaza (Longo 69’). GOLS:0-1 (49’) Felipe. 1-1 (54’) Piovaccari, de penal. 2-1 (74’) Carlos Caballero.ÀRBITRE:De la Fuente Ramos, del comitè de Castella i Lleó.T.G.: cap.T.V.: cap.PÚBLIC:11.234 espectadors al Nuevo Arcángel.

La feina estava feta. I molt ben feta. Perfectament feta. L’enfrontament d’ahir s’havia de jugar perquè la lliga no pot quedar coixa de partits, però era previsible que el Girona, després d’una setmana de festes i celebracions non stop i de ben pocs entrenaments es deixés anar. No va ser una baixada de braços absoluta, però sí que les cames van acabar pesant com mai. Lògic i normal. I el Còrdova, que també havia celebrat, tot i que no tant, la permanència, va acabar remuntant un partit que gairebé tenien l’obligació de guanyar després d’una temporada ben galdosa i per quedar bé davant una afició que ni en els partits de costellada els abandona.

Felipe Sanchón va ser l’home del partit. I el golàs que va marcar va ser el final perfecte. El 0-1 no va acabar servint per puntuar, però va tenir tots els ingredients perquè sigui recordat de per vida. Per la bellesa: una vaselina perfecta. Per la celebració: deu companys abraçant el davanter com animals, com si hagués fet el gol de l’ascens. Per la dedicatòria: el petó de Felipe a l’escut del club de la seva vida mentre assenyalava, amb els ulls plorosos, la vintena d’aficionats que van embogir amb el golàs. Per tot.

Partit de perfil baix

Pablo Machín va premiar jugadors com Felipe i Cámara amb la titularitat –la primera del curs per a tots dos– a Còrdova en un onze amb cinc canvis respecte el duel a Saragossa però que no es va desviar en absolut del dibuix habitual a partir de la defensa de tres. La primera part no va passar tant lentament com la de diumenge passat, però déu-n’hi-do. Els dos equips no van posar ni de bon tros les revolucions al límit, però a diferència del darrer partit ahir van mirar la porteria. Que la trobessin, això ja van ser figues d’un altre paner.

Sense que cap dels dos equips fes una pressió asfixiant, quan el Girona va tenir la pilota la va intentar moure amb criteri. Felipe va tenir més protagonisme que ningú entre línies, un pèl més endarrerit que Sandaza. Va buscar espais per rebre, va fer dues bones últimes passades i va buscar el gol. El Girona, que es va desplegar més pel carril de Cifu que no pas pel d’Aday, va tenir fases de possessió i domini. El Còrdova també ho va intentar, sempre a partir de Javi Lara, un futbolista d’exquisida tècnica, amb una dreta de seda i molt de criteri a l’hora d’organitzar. René, però, no va haver d’intervenir en tota la primera part perquè els centrals van estar diligents i el Còrdova també es va voler recrear massa quan va trepitjar l’àrea.

Els gols ho animen

La segona part va començar amb el golàs de Felipe, que va servir perquè el partit sortís de la letargia i també despertés el Còrdova. I si els locals s’hi posaven, estava clar que físicament acabarien passant pel damunt d’un rival que ha tingut altres prioritats durant la setmana, com celebrar la gesta de l’ascens les vegades que fes falta. Molta festa i poc descans i entrenament. Si el Girona-Saragossa va desaparèixer de les apostes la setmana passada, ahir més d’un va fer quatre cèntims apostant a la derrota dels gironins.

El Còrdova es va trobar de seguida amb l’empat, un penal –penalet– de Granell sobre Alfaro que Piovaccari va transformar en l’1-1. Pocs minuts després, i malgrat els intents de Pablo Machín d’oxigenar l’equip amb la sortida de Portu, Mojica i Longo, els locals van fer el 2-1 en un contraatac de tiralínies que Carlos Caballero va culminar amb un xut precís que va entrar per l’escaire de René. El Girona va acabar jugant amb quatre a darrere i avançant Alcalá de davanter per veure si empaitava alguna centrada a l’àrea, però els gironins pràcticament no en van penjar ni una. De fet, feia estona que esperaven el xiulet final.

El partit d’ahir (i el de la setmana passada contra el Saragossa) també va ser la constatació que en el futbol tothom ha de mirar per ell i que dependre de tercers, és com jugar a la ruleta russa. Es pot ser anti-Betis o anti-Sporting perquè se n’és de tota la vida, però no pas perquè fa dos anys aquests dos equips fessin un nyap de partit que va perjudicar el Girona. A algú va sorprendre el 0-3 del Villamarín? A algú va sorprendre la derrota d’ahir dels gironins per 2-1 a Còrdova? A algú va sobtar que el Deportivo, ja ascendit, perdés a Montilivi (3-1) el dia que el Girona va certificar fa tres anys la permanència. Algú dubtava que ahir, amb tres partits amb el descens en joc, l’equip que baixaria a segona B sortiria del partit entre el Nàstic i l’UCAM? En una lliga de 42 partits, deixar-ho tot per a última hora té de vegades un risc altíssim. I va fer molt bé, el Girona, de tancar-ho tot fa una setmana.

MINUT A MINUT:

5’ Piovaccarri rep a la frontal, posa la directa i intenta un retall en comptes del xut, però Alcalá, molt atent, posa la punta de la bota i li pren la pilota.

9’ Felipe posa una molt bona pilota interior a Cámara, però Razak llegeix bé la jugada i s’anticipa al futbolista del Girona, que s’hauri quedat sol.

11’ Triangulació del Còrdova a dins de l’àrea, però Javi Galán es queda amb poc angle i la seva rematada s’estavella al lateral de les xarxes.

12’ Aday recull un canvi de joc de Cifu i després de controlar al vèrtex de l’àrea prova un xut que s’escapa un parell de pams per sobre el travesser..

15’ Bona passada interior de Felipe sobre Sandaza, però el xut del davanter el tapa un defensa local i envia la pilota a córner..

15’ Granell treu el servei de cantonada i Aday posa la pilota amb el cap per a Alcalá, que remata massa altt.

23’ Felipe prova de sorprendre Razak amb un xut sense mirar porteria des d’uns 40 metres que s’escapa finalment molt pocs centímetres per sobre de la porteria local.

26’ Javi Lara inicia una acció des de camp propi i envia una passada llarga per Piovaccari, que primer es desfà de Ramalho però finalment s’acaba embolicant i el seu xut final, forçat, acaba en córner després de rebotar en un jugador del Girona.

36’ Markovic acaba rematant de cap alt una centrada de Mena després d’una llarga acció d’atac dels locals que s’havia iniciat per la banda esquerra a partir d’una gran acció individual de Javi Galán desfent-se de Ramalho.

42’ Felipe ressegueix la frontal de l’àrea però xuta desviat, massa alt..

49’ 0-1. Felipe Sanchón, amb la piilota controlada a la frontal, sorprèn Razak amb una vaselina perfecta que es cola per tot l’escaire.

51’ Xut molt dur des de la frontal de Markovic que René, ben col·locat, atrapa amb seguretat..

54’ 1-1. Alfaro entra a l’àrea i retalla Granell, que li fa falta, tot i que el jugador local hi posa més pa que formatge. Piovaccari transforma el penal amb un xut duríssim, impossible per a René. .

67’ Conducció de Juan Cámara que arriba a la frontal de l’àrea i etziba un xut duríssim que Razak atrapa en dos temps i algunes dificultats..

74’ 2-1. Gran acció ofensiva del Còrdova, amb una passada llarga de Javi Lara a Javi Galán i una centrada perpendicular d’aquest a la frontal des d’on Carlos Caballero, venint des de darrere, etziba un xut amb la cama dreta que es cola per l’escaire de la porteria de René..

81’ Rodri entra a dins l’àrea i entre René i un defensa li fan penal que l’àrbitre no sanciona. L’acció, però, continua i Alcalá salva el 3-1 des de sobre la línia després d’una rematada de Javi Lara que semblava letal.

87’ Rematada tova amb el cap de Longo que bloca sense problemes Razak.

89’ Rodri rep la pilota a la frontal de l’àrea, fa un bon control orientat i el seu xut amb rosca amb la cama esquerra s’estavella al pal dret de la porteria de René.

LA PRIMERA PART

Hi va haver poca punteria i cap dels dos porters pràcticament va haver d’intervenir

FELIPE SANCHÓN

El davanter, que ho va fer tot bé, ja va estar a punt de sorprendre Razak des de 40 metres

GOL PER EMMARCAR

Vaselina perfecta, petó a l’escut i celebració de pell de gallina amb tots els companys

REACCIÓ LOCAL

El pas endavant del Còrdova es va traduir en els gols de Piovaccari (54’) i Caballero (74’)

PARTIT MOLT LLARG

La descompressió i les celebracions durant tota la setmana es van notar a les cames

UN ESPRINT FLUIX

L’equip ha acabat celebrant l’ascens immers en la pitjor ratxa del curs (2 punts de 15)

FINS AL FINAL

El Girona va buscar el 2-2 amb Alcalá situat de davanter centre, però no hi van haver ocasions