Reus

López Garai penja les botes i serà l’entrenador del Reus

El relleu de Natxo. El club roig-i-negre sorprèn amb la tria del fins ara migcentre, que tindrà Xavi Bartolo com a segon entrenador. “És una aposta arriscada, però bonica”, afirmen

El Reus vol que el substitut de Natxo González garanteixi la continuïtat del projecte i mantingui la personalitat de l’equip, i és basant-se en aquesta idea que ha pres la decisió que el nou tècnic sigui Aritz López Garai. El fins ara jugador roig-i-negre, i un dels capitans de la plantilla, penjarà les botes amb 36 anys per fer el salt per al qual s’ha estat preparant els últims anys. Això sí, serà un salt amb vertigen, ja que debutar a segona A i haver de millorar la bona temporada que ha fet el Reus és tot un repte. Xavi Bartolo, el membre del cos tècnic de Natxo González encarregat de la preparació física i també de diverses qüestions tàctiques, serà el seu ajudant.

“És una aposta arriscada, valenta, però bonica i potent”, van coincidir a afirmar el president, Xavier Llastarri; el màxim accionista, Joan Oliver, i el director esportiu, Sergi Parés, en la compareixença de premsa que van fer ahir per anunciar el nou cos tècnic. Amb Garai de vacances, la presentació oficial es farà la setmana que ve. “Quan una persona té fusta, es veu. Domina molts aspectes, com ara el lideratge, té carisma, fa un parell d’anys que és aquí i coneix el club i el model, i li donarà continuïtat”, va explicar Parés, que recorda que no és una aposta innovadora, la de convertir jugadors en entrenadors, i va recordar els casos d’Unai Emery i Luis Aragonés. Segons Sergi Parés, Xavi Bartolo tindrà un pes important en aspectes com ara la metodologia, els entrenaments, la planificació i la idea de joc.

Joan Oliver assegura que han rebut moltes propostes d’entrenadors contrastats, que han estudiat i que han arribat a seleccionar-ne un grup reduït. “Sentíem que no eren millors que el que teníem al club. Per tant, no hem fet aquesta aposta perquè no hàgim trobat ningú de fora. No és un cos tècnic per ser menys ambiciosos; creiem que és el que donarà millors resultats.”

Aritz López Garai, nascut fa 36 anys a la ciutat basca de Barakaldo, va passar pel planter de l’Athletic i ha jugat al Conquense, el Salamanca, el Castelló, el Celta, el Còrdova, l’Sporting i el Reus, al qual va arribar el gener del 2016. El curs passat va disputar 19 partits entre lliga i fase d’ascens i aquesta temporada, 37 a la lliga. Segons va explicar Parés, la seva idea sempre ha estat fer d’entrenador un cop penjades les botes, i de fet ja té el carnet. “Ell en té moltes ganes. Quan li ho vam proposar vam quedar parats del seu convenciment i la seva il·lusió. Ho té claríssim”, afirma Parés. Es dona la circumstància que López Garai va ser renovat l’abril passat per tres temporades, amb la idea que allargués la carrera com a futbolista fins que volgués i que, llavors, s’integrés en l’estructura tècnica del Reus. Finalment, però, tot plegat s’ha acabat precipitant.

LES FRASES

Quan una persona té fusta, es veu. Domina molts aspectes, com ara el lideratge, té carisma, és molt positiu i coneix el projecte
Hem rebut moltes propostes de tècnics però hem prioritzat la continuació del model i la cohesió
Sergi Parés
director esportiu del reus
No és un cos tècnic per ser menys ambiciosos; creiem que és el que donarà millors resultats
Joan Oliver
MÀXIM ACCIONISTA DEL REUS

Sense el doble pivot titular

Aritz López Garai i Ramon Folch han estat aquesta temporada la parella habitual en el doble pivot del Reus, i cap dels dos continuarà vestint la samarreta roig-i-negra, amb el basc com a nou entrenador i el reusenc que canviarà d’equip. Sergi Parés va assegurar ahir que ja fa temps que treballen per reforçar aquesta demarcació, conscients que era complicat retenir Ramon Folch i que López Garai hauria tingut menys protagonisme si hagués continuat en actiu. Parés també va explicar que estan molt a prop de tancar la renovació de Jorge Miramón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)