Nàstic

Futbol

Segona divisió A

La desesperada és la bona

Nàstic. El club tarragoní ha salvat una temporada complicada, bona part de la qual l’ha passat en les places de descens, gràcies a l’impuls final de l’equip amb el tercer entrenador

La temporada 2016/17 del Nàstic serà recordada pel penal aturat per Manolo Reina a Jona en l’últim partit, pel pas de tres entrenadors per la banqueta i pel patiment des del principi fins al final. Ha estat la temporada de la desil·lusió de passar, en un any, de les portes de primera a les de segona B; la temporada de la mala planificació i de la improvisació contínua per salvar-la. Al final, l’última solució, la desesperada, ha estat la bona. El Nàstic es va arriscar canviant el tècnic a tres jornades del final, i li va sortir bé.

Vicente Moreno va pagar el fet de tenir una plantilla menys competitiva, amb menys fons d’armari, que la temporada passada, i les lesions i la confiança decreixent de l’equip, que veia com tot allò que solia sortir bé el curs anterior ara es torçava, hi van fer la resta. Va deixar el Nàstic en l’última posició, a sis de la zona de permanència, després d’haver sumat només un 28% dels punts (16 de 57). Amb el nou any van arribar el nou tècnic, Juan Merino, i quatre reforços d’hivern –Emana, Luismi, Perone i Barreiro–, que van millorar la plantilla, de la qual van marxar jugadors amb poc rendiment, com ara Maloku, Rharsalla i Lopo. Amb Merino, el Nàstic va millorar ràpidament els números –un fet que al final també ha estat clau per assolir la permanència– i va aconseguir treure l’equip de la zona de descens gràcies a tres victòries entre les jornades 26 i 28. Però l’equip no va donar continuïtat a la reacció. A més, les doloroses derrotes al Nou Estadi contra l’Elx, l’Almeria i el Reus, i algunes alineacions controvertides van restar molt crèdit a Merino, que va ser destituït després de la jornada 39 malgrat un bon coeficient de punts: 27 de 60. Nano Rivas, que coneixia la plantilla perquè va ser l’ajudant de Moreno la temporada passada, en va fer prou encomanant tranquil·litat a l’equip i posant-hi sentit comú per guanyar els tres partits dirigits.

NANO RIVAS

100%
dels punts
va obtenir el tercer tècnic grana, que va guanyar els tres partits que va dirigir (9 de 9)

MOLT AL POU

El Nàstic ha estat 25 jornades en la zona de descens, de les quals 20 en l’última posició

JUAN MERINO

45%
dels punts
va aconseguir l’andalús, amb el qual el Nàstic va sumar 27 punts de 60 (20 partits)

VICENTE MORENO

28%
dels punts
va aconseguir el tècnic valencià, que va sumar 16 punts dels 57 possibles (19 partits)

Uche i Reina, decisius, Tejera, el més regular

En les tres victòries finals del Nàstic, les que li van servir per aconseguir la permanència, han sobresortit dos noms propis: Ikechukwu Uche, que va fer dos gols contra el Girona (3-1) i el de Tenerife (0-1), i Manolo Reina, que va aturar un penal amb 0-0 contra l’UCAM que hauria pogut condemnar els grana al descens. Tot i això, el futbolista més regular ha estat Sergio Tejera (3.170 minuts i 6 gols); el més utilitzat, Mossa (3.447 minuts) –també han tingut pes en aquest aspecte Suzuki, Valentín i Xavi Molina–, i els principals golejadors, Uche (8 gols), Sergio Tejera (6), Manu Barreiro (5) i Juan Delgado, Achille Emana i Juan Muñiz (4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)