Girona

El ventall es multiplica

Horaris. La lliga, que reparteix cada jornada en quatre dies diferents, mantindrà les deu franges horàries del curs passat. El Girona serà un dels candidats a jugar els divendres i els dilluns

Si ja com a equip de segona A els partits del Girona estaven supeditats a les plataformes televisives, com a equip de primera el ventall es multiplica. I és que la lliga reparteix habitualment els deu partits de cada jornada en quatre dies diferents –de divendres a dilluns– i en deu franges horàries que provoquen que cap dels enfrontaments puguin encavalcar-se. L’exclusivitat de cada matx complau cada un dels operadors televisius que disposen dels drets de la competició –Bein i Movistar, a més de Gol, l’únic que retransmet en obert i que ofereix la majoria dels partits els divendres a les 20.45 h.

Aquesta temporada diversos equips s’han repartit els horaris més intempestius dels dies entre setmana. De fet, el Girona podria ser un dels candidats a jugar força divendres i dilluns, segons unes declaracions fetes a Rac 1 per Jaume Roures, el president de Mediapro, grup que posseeix i comercialitza els drets del campionat de lliga.

El curs passat els equips que acabaven de pujar de categoria van ser alguns dels que van jugar entre setmana. En divendres, només l’Osasuna va disputar fins a tres enfrontaments –l’Alavés i el Leganés només en van disputar un cada un–, mentre que els dilluns el nombre de partits que van acabar jugant els novells de la categoria va augmentar considerablement –l’Osasuna i l’Alavés fins a quatre partits i el Leganés tres.

Els operadors de televisió escullen els partits segons l’interès dels equips que els disputen. Entre els equips que més atracció van despertar fora dels dies més comuns en què es disputen els partits, els dissabtes i els diumenges, el Betis, amb onze enfrontaments els divendres, o l’Espanyol (8) i Las Palmas, amb set els divendres i cinc els dilluns, van ser els més escollits per jugar entre setmana. Les audiències, pel nombre de seguidors que arrosseguen, i el fet que no juguin competició europea també hi va influir molt.

Divendres
Betis 11
Espanyol 8
Real Sociedad 7
Las Palmas 7
Màlaga 6
Granada 5
Deportivo 4
OSASUNA 3
Vila-real 3
Sevilla 2
Athletic Club 2
Eibar 2
Sporting 2
ALAVÉS 1
LEGANÉS 1
Dilluns
Las Palmas 5
OSASUNA 4
ALAVÉS 4
Eibar 4
València 4
Celta 3
LEGANÉS 3
Deportivo 3
Athletic Club 3
Màlaga 3
Real Sociedad 3
Granada 2
Vila-real 2
Sevilla 2
Betis 1
Sporting 1
Atlético 1
*No estan comptabilitzats els partits ajornats que s’han hagut de jugar obligatòriament entre setmana ni les jornades intersetmanals que hi ha hagut en tot el curs 2016/17
Nota: En majúscules, els equips que van pujar la temporada passada a primera divisió.
Divendres 20.45 h
Dissabte 13.00 h 16.15 h 18.30 h 20.45 h
Diumenge 12.00 h 16.15 h 18.30 h 20.45 h
Dilluns 20.45 h

Contra els més grans, dissabte o diumenge

Els equips que disputen competicions europees juguen gairebé tots els partits entre el dissabte i el diumenge per adequar els calendaris i tenir així els dies de descans mínims –en la Champions League es juguen els partits els dimarts i els dimecres i en l’Europa League els dijous–. És per això que, mentre estiguin vius en les dues competicions, el Barça, el Madrid, l’Atlético, el Sevilla, el Vila-real, la Real Sociedad i l’Athletic no jugaran partits ni els dilluns ni els divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)