2a divisió FEF

Fase d’ascens a 2a divisió A

Golejant en paral·lel

La competència entre Dani Romera (18 gols) i Marc Cardona (17 gols) ha mantingut el Barça entre els millors durant tot el curs

Tots dos, jugant junts, van aparèixer en el moment oportú fent un doblet cadascun contra el Racing (1-4)

L’un petoneja l’escut i l’altre dedica el gol a la graderia. Les celebracions són l’únic que canvia quan Marc Cardona (Lleida, 1995) i Dani Romera (Almeria, 1995) es posen la samarreta del Barça. L’olfacte de gol és el mateix (17 i 18 gols aquest curs respectivament), un doblet cadascun contra el Racing de Santander, similars problemes amb les lesions, mateixa demarcació i, fins i tot, un origen similar (el futbol andalús). La crua competència entre tots dos ha donat vida a un Barça B que ha fiat bona part del seu èxit a l’encert dels davanters per celebrar un ascens a segona A que ha de rematar diumenge (20.15 h).

Qui va dir que en l’esquema clàssic del Barça –el 4-3-3– no hi caben dos ariets, purs animals d’àrea? Ni Cardona ni Romera s’han criat en l’estil blaugrana, àvid a l’hora de versatilitzar els seus atacants des de petits, sinó que les seves carreres han estat enganxades, sense matisos, al bell mig de l’àrea. Per això tots dos van iniciar el curs amb una consigna clara: s’havien de disputar l’única plaça de davanter centre. Així, entre lesions (Romera es va perdre els tres primers mesos i Cardona n’ha estat de baixa quatre), Gerard López ha pogut anar alternant-los sense que el registre golejador es notés. Però en el moment decisiu el tècnic va decidir combinar-los tots dos en l’onze titular. I tan bé li va sortir que, diumenge contra el Racing, van marcar un doblet cadascun i van encarrilar l’ascens a segona A (1-4). “Durant la setmana hem treballat jugant tots dos junts i ha sortit de manera immillorable”, comentava Dani Romera. “Ens adaptem a tot. Som jugadors als quals ens agrada arribar a l’àrea, i per això tirem les desmarcades cap a dins i, de passada, deixem espais als laterals perquè puguin fer les centrades”, admet Cardona, sobre un aspecte tàctic –les incursions de Palencia i Cucurella– que, contra el Racing, va ser diferencial en l’atac blaugrana.

Competència sana

Durant tota la temporada, els dos jugadors han mantingut una competència ferotge per ser el màxim golejador de l’equip. Van acabar la temporada regular amb 15 gols cadascun, però Romera n’ha fet tres en la promoció d’ascens i Cardona, dos. “És un frec a frec sa, el que tenim. No tenim cap competició, ens dediquem a fer la nostra feina i ho fem pel bé de l’equip”, comentava Cardona, sempre vehement i demostrant el seu cor blaugrana en cada celebració. “És molt bon davanter i hem demostrat que podem jugar junts. Me n’alegro molt per ell, perquè el seu encert també em fa millorar a mi en un any que, en general, no ha estat fàcil”, afirmava Romera, que, igual que Cardona, està plenament integrat al futbol català després de tota la seva vida en el futbol andalús.

A banda de compartir registres golejadors, problemes amb les lesions i, fins i tot, l’origen del seu futbol, tots dos han demostrat una obsessió per marcar. “Tots dos diuen que no existeix aquesta competitivitat, tot i que m’agrada perquè augmenta l’exigència”, afirmava durant aquest curs el tècnic Gerard López: “Tenim molts jugadors amb capacitats diferents i capaços d’adaptar-se a diverses posicions d’atac, i el millor és que estan responent amb gols, que va ser un hàndicap que vam tenir el curs passat.”

35
gols
entre Romera (15+3) i Cardona (15+2) durant aquesta temporada.
10
titularitats
han compartit Romera i Cardona al llarg d’aquest curs (8 partits en la lliga regular i 2 en la promoció d’ascens).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)