Girona

futbol

girona

L’esquelet està definit

El Girona treballa amb la idea de reforçar totes les línies a partir del patró de joc habitual de Machín, però tenint clar que no ha de ser un esquema intocable

Formarà una plantilla llarga i, amb un sol fitxatge confirmat, l’estiu serà llarg

L’arribada de Gorka Iraizoz es va convertir dijous passat en el primer moviment d’entrada del Girona de primera divisió. El club treballa des de fa mesos amb l’escenari de l’ascens, però de moment no ha anunciat cap més incorporació, perquè el mercat s’està coent a foc lent. Hi ha, això sí, ben definits l’ordre de voluntats i l’esquelet a partir del qual omplir el vestidor. Tot i que el mateix Pablo Machín ha reconegut que s’està rumiant si el 3-5-2 que va aplicar des que va arribar a Montilivi serà un sistema vàlid a primera divisió, aquest és el patró a partir del qual el Girona anirà confeccionant la plantilla de l’estrena a l’elit. Sense cap voluntat d’enrocar-s’hi, però amb la idea que Machín mirarà d’entrada de treure rendiment al sistema de joc que ha utilitzat fins ara a Montilivi.

Totes les fitxes, o gairebé

La intenció del Girona és formar una plantilla llarga. Si no s’omplen les 25 fitxes, en seran 24. Entre altres coses perquè hi ha jugadors –com Ramalho, Eloi Amagat i Sandaza– amb contracte que hi podrien acabar tenint lloc. Amb vuit jugadors que tenen la continuïtat assegurada, haurien d’arribar a Montilivi una quinzena d’incorporacions, dels quals només Iraizoz s’ha concretat.

Amb l’arribada del navarrès, la porteria és la demarcació més ben coberta. L’exjugador de l’Athletic s’afegeix a Yassine Bounou, i és possible que el Girona decideixi mantenir-se amb dos porters del primer equip, sobretot si el Peralada acaba assolint l’ascens a segona B, ja que la fórmula més òptima seria que les funcions del tercer porter del primer equip les assumís qui competís regularment amb el filial. Si el Peralada puja diumenge, per tant, René Román encara tindrà la porta més tancada.

Amb el 3-5-2, l’eix de la defensa exigeix la presència de sis jugadors. Pedro Alcalá i Juanpe tenen el lloc assegurat, i el club vol incorporar tres centrals més. El dubte és si s’acabarà quedant Jonas Ramalho. Una altra zona específica de l’esquema són els carrils. A més d’Aday, hi ha el més que probable retorn de Pablo Maffeo, però encara faltaran tres jugadors més. Al mig del camp, hi ha quatre jugadors garantits (Pere Pons, Portu, Granell i Borja García), però la idea del club és reforçar-la amb tres peces més, a part del dubte d’Eloi. La zona més buida és la punta d’atac, amb com a mínim quatre jugadors per arribar i l’interrogant de Sandaza.

Pendents de Manchester

El Girona és conscient que no serà fàcil enllestir de manera imminent diversos fronts oberts per reforçar la plantilla i que l’estiu serà llarg. Un dels condicionants principals és determinar el grau de relació que s’acabarà establint amb el Manchester City. Pendent d’acabar-ho d’aclarir, el club de Montilivi no es vol precipitar en el mercat.

SENSE PRESSA

L’espera pel grau de relació que s’acabi tenint amb el City fa que el Girona no es vulgui precipitar en el mercat
2
porters
Amb Iraizoz i Bounou, és possible que no en falti cap més, sobretot si el Peralada puja.
6
centrals
Hi ha Juanpe i Alcalá. El club en vol fitxar com a mínim tres més, amb Ramalho en espera.
5
carrilers
Amb la continuïtat d’Aday i el probable retorn de Maffeo, en falten tres més.
7
mitjos
Pere Pons, Portu, Granell i Borja són fixos. La idea és fitxar-ne tres més, amb el dubte d’Eloi.
5
davanters
L’única demarcació buida, amb l’interrogant de Sandaza. N’han d’arribar 4 o 5.

Manel, per cedir a segona A

X.M.

Després d’una molt bona temporada a segona B amb el Llagostera, el Girona no vol perdre de vista Manel Martínez, a qui va fitxar l’estiu passat. A primera no hi tindrà lloc, i el club té la intenció de cedir el davanter, si pot ser a segona A. Una de les possibilitats que agafa més força és la de continuar jugant al Llorca, que el va incorporar per disputar el play-off i amb el qual va pujar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)