Girona

futbol

girona

Trampolí de plata

Coris reconeix que la decisió del Girona de buscar-li un equip de segona A li fa més el pes que no pas haver-se trobat en la llista de futbolistes amb un interrogant

El carriler s’estima més començar la pretemporada amb el que serà el seu nou equip que fer-ho amb el Girona i haver de tancar l’operació a contrarellotge

Sebas Coris no jugarà la temporada vinent al Girona, però el club no se’n vol desprendre perquè considera que el tossenc, de 24 anys, no ha explotat del tot i li veu molt de recorregut per fer. Quique Cárcel el va posar en una llista on només hi ha ell i Rubén Alcaraz, que és la de les cessions. “Millor que no pas a la de les baixes o la dels interrogants”, va admetre Coris, que veu amb molt bons ulls rodar-se en un altre equip. Això sí, sempre en la divisió de plata. “Vull jugar a segona A. L’estranger? En principi no em passa pel cap.”

La seva situació no és gaire diferent a la del curs passat, en què Coris també va dur l’etiqueta penjada que acabaria cedit, tot i que al final es va fer un lloc a la primera plantilla i va acabar disputant 27 partits (s’ha perdut els set últims, però per culpa de la lesió al colze que es va fer en el Girona-Osca i de la qual li falten un parell de setmanes per fer completament net). “És cert que em vaig acabar quedant, però ara no vull córrer aquest risc. M’estimo més començar la pretemporada amb l’equip on jugaré la temporada vinent per poder conèixer el club i els companys i per mirar d’adaptar-m’hi tan ràpid com sigui possible. El meu somni, evidentment, seria quedar-me a la plantilla del Girona, però el que no vull és que l’operació de cessió no es tanqui fins tard i sortir amb desavantatge respecte als altres futbolistes”, raona.

Un sistema diferent

Machín ha adaptat Coris al 3-5-2 a la posició de carriler. El futbolista, que ha hagut de treballar molt físicament en una posició especialment exigent, assegura que es veu jugant més avançat en un altre equip. “M’estimaria més un altre dibuix. El 4-4-2 d’interior, el 4-3-3 d’extrem o el 4-2-3-1 de mitjapunta. De lateral ho descarto, perquè defensivament tinc mancances”, va exposar el tossenc.

Vagi on vagi, Sebas Coris té clar que el seu objectiu a curt termini serà tornar la temporada 2018/19 al club de Montilivi. “Per fer-ho he de tenir partits i protagonisme allà on vagi”, va comentar el futbolista, a qui Machín ha utilitzat tant a la dreta com a l’esquerra (un cas similar al d’Aday). “Si em veia jo al lloc d’Aday? No. Ell ha fet una molt bona temporada i mereixia que li diguessin que continuava segur. Estic segur que a primera jugarà molts partits. A mi m’ha faltat més continuïtat.” En tres temporades al Girona, Coris s’ha enfilat fins als 71 partits. És el 29è jugador (dels 131 futbolistes que ha alineat el Girona a segona A) que ha disputat més partits.

Sebas Coris no té cap preferència sobre si el seu destí ha de ser un club dels importants a segona A o si en fa prou anant a un equip de perfil més baix però que li garanteixi minuts. “Aquí ningú garanteix res. Acabi on acabi, si vull minuts me’ls hauré de guanyar dia a dia en els entrenaments. Això ho tinc claríssim.” Coris només ha marcat un gol en tres cursos a segona A –aquesta temporada a Montilivi contra el Valladolid– i espera poder fer, en l’aspecte realitzador, un salt endavant.

REACCIONS

Estic bé del colze, però la lesió em va arribar en un molt mal moment, perquè hauria pogut ajudar a l’ascens de l’equip des de la gespa

CANVI DE ROL

Al carril m’hi he adaptat, però per circumstàncies. Preferiria anar a un equip que jugués un 4-4-2, un 4-3-3 o un 4-2-3-1
M’agradaria fer la pretemporada amb el meu nou equip, perquè la idea és integrar-m’hi tan ràpid com sigui possible
L’objectiu és tornar al Girona, però l’única manera de fer-ho és tenint més protagonisme
Sebas Coris
JUGADOR DEL GIRONA
Sebas Coris
TEMPORADA 2014/15
Partits 27 (26+1) Minuts 1.245 (1.200+45) Targetes grogues / vermelles 2/0 Gols 0 (*) (Lliga regular+‘play-off‘ d’ascens)
TEMPORADA 2015/16
Partits 17 Minuts 556 Targetes grogues / vermelles 0/0 Gols 0 (*) (No va jugar partits del ‘play-off’)
TEMPORADA 2016/17
Partits 27 Minuts 1.331 Targetes grogues / vermelles 1/0 Gols 1
TOTALS
Partits 71 Minuts 3.132 Targetes grogues / vermelles 3/0 Gols 1
El tossenc té clar que vol un equip amb un sistema de joc diferent al de Machín per jugar més a dalt

“He fet un salt inimaginable”

La temporada 2011/12, Sebas Coris estava enrolat al juvenil de divisió d’honor del Girona. En el seu primer curs de sènior, el 2012/13, el tossenc estava jugant amb el Girona B a segona catalana, cinc graons per sota de segona A. I la temporada 2013/14, amb el filial del Girona a primera catalana (a la foto, en un partit contra el Granollers a Vilablareix). “Passar de segona catalana a ser un dels protagonistes d’un ascens a primera és un salt inimaginable. I viure la festa que vam viure a la ciutat, ni en el millor dels somnis.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)