2a divisió FEF

Acord de col·laboració entre el Llagostera i el València

Simbiosi. Els dos clubs, que ja havien negociat en l’etapa dels llagosterencs a segona A, aniran de la mà a partir de la temporada que ve amb un vincle enfocat principalment al futbol formatiu

El Llagostera i el València van anunciar ahir amb un comunicat oficial que han arribat a un principi d’acord de col·laboració per treballar conjuntament en el marc d’un nou projecte pensat, sobretot, per enfortir els llaços entre el futbol de base dels dos clubs. El del València és ja un dels més potents de l’estat, mentre que el llagosterenc ha tingut un gran creixement en les últimes temporades, especialment en l’última, amb set ascensos en les diferents categories. Amb aquest acord els gironins amplificarien encara més el seu poder d’atracció pel que fa a joves talents, mentre que el València tindria en el Llagostera a la seva única base de captació a Catalunya. També caldrà veure si, a més del futbol formatiu, també en pot sortir beneficiat el primer equip llagosterenc, que podria foguejar alguns dels joves jugadors ché que no tinguessin cabuda ni a primera divisió ni al filial, que actualment està disputant l’eliminatòria final d’ascens a segona A contra l’Albacete (0-1 en l’anada a Paterna).

“Estem molt orgullosos de poder anunciar aquest acord amb el València, és molt important per a nosaltres i esperem que sigui una relació fructífera que duri molts anys. Estem apostant molt fort pel futbol base i els resultats son indiscutibles, i amb aquesta nova col·laboració volem créixer encara més”, explica el director esportiu del Llagostera, Oriol Alsina, que va visitar recentment la Ciutat Esportiva de Paterna juntament amb el secretari tècnic, Gerard Escoda, per tal de conèixer de primera mà el funcionament de l’entitat ché, que ha tingut d’interlocutor a Luis Vicente Mateo, director de l’Acadèmia valencianista.

Represa de contactes

Les negociacions entre el Llagostera i el València venen de lluny, concretament des de l’etapa dels llagosterencs a segona A. Ja llavors es va estar a punt de signar un acord de col·laboració entre els dos clubs, una entesa que se’n va anar en orris després que tres càrrecs clau en els tractes –Amadeo Salvo, Rufete i Salvans– deixessin l’entitat valenciana per diferents motius. Ara finalment Llagostera i València s’han posat d’acord per iniciar un projecte conjunt que tot just està en fase inicial.

Santa Cristina, a l’espera

El Llagostera està a l’espera de poder resoldre els tràmits burocràtics amb l’Ajuntament de Santa Cristina per poder muntar el camp base al municipi baixempordanès –la idea és la de mantenir també uns quants equips formatius a Llagostera tot i la creació d’un altre club al poble–. L’entitat presidida per Isabel Tarragó ja va aprovar el canvi de seu social cap a Santa Cristina i ara només falta signar el conveni amb el consistori per tal que el projecte tiri endavant. Això permetria començar a posar fil a l’agulla en la construcció del complex esportiu que està ideat fer en uns terrenys situats entre l’actual camp de futbol i el pavelló municipal.

L’altre tema a concretar pel Llagostera és on jugarà el primer equip la temporada vinent, amb la possibilitat que sigui a Santa Cristina mateix. En aquest cas hi hauria un acord de filiació amb el Cristinenc, que té diversos equips de base i el primer equip competint a tercera catalana.

LES REACCIONS

Estem molt orgullosos d’aquest acord, és molt important per a nosaltres i esperem que sigui una relació que duri molts anys

BENEFICIS

El Llagostera tindria més poder d’atracció i el València una base de captació a Catalunya
Estem apostant molt pel futbol base i amb aquesta nova col·laboració volem créixer encara més
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)