Girona

Accelerant per tenir les noves graderies

Avui, reunió. L’Ajuntament donarà llum verd a la grada del gol nord i proposarà la col·locació d’uns sensors a preferent per tenir més seguretat

Una de les grans preocupacions que té el Girona ara mateix és desencallar d’una vegada per totes el projecte per a l’ampliació de l’aforament de l’estadi de Montilivi. Fins ara el club gironí no havia obtingut el permís municipal de l’Ajuntament per començar la construcció de les noves graderies del gol nord i de preferent –el consistori havia tombat el primer estudi geotècnic–, cosa que va fer ajornar el període d’altes d’abonaments per als fans que s’havien d’ubicar en aquestes zones (s’ha ajornat fins a la setmana vinent). Tot i així, sembla que la problemàtica està a punt de solucionar-se, i és que avui ambdues parts mantindran una reunió que podria ser definitiva per accelerar-ne tot el procés. En la trobada s’espera que l’Ajuntament doni llum verd a la nova graderia del gol nord, ja que considera que el projecte que ha presentat el Girona compleix tots els paràmetres necessaris, al mateix temps que proposarà la col·locació d’uns sensors de moviment a la zona de preferent per tal de controlar, setmanalment i abans de cada partit, possibles moviments de l’estructura. Amb aquests sensors el consistori considera que es garantiria la seguretat de la instal·lació, tal com afirma el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà: “Per nosaltres, el més important sempre ha estat garantir la seguretat i hem accelerat al màxim els terminis per les necessitats del club, amb qui hem treballat colze a colze.” Si el Girona accepta els requisits tècnics proposats pel consistori, les obres de construcció de les noves graderies començaran de manera immediata.

La nova gespa, imminentment

Paral·lelament a la polèmica de les noves graderies, a l’estadi de Montilivi continuen els treballs per adequar el terreny de joc, que per anar bé hauria d’estar disponible a mitjans d’agost per poder rebre l’últim partit amistós de pretemporada –seria el torneig Costa Brava, amb el rival encara per confirmar– i, pocs dies després, el primer partit de lliga contra l’Atlético de Madrid. En aquest sentit, s’espera que en els dies vinents es comenci a col·locar la nova gespa híbrida que ha de cobrir el terreny de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)