Girona

futbol

girona

Les noves grades estaran a punt per a l’inici de la lliga

Vistiplau. L’Ajuntament va donar ahir permís al Girona per iniciar les obres de les noves grades, tot i que a preferent s’hauran de fer controls de prevenció abans de cada partit

Ja no és un projecte, és una realitat. L’estadi de Montilivi tindrà un aforament de 13.500 espectadors per als històrics partits de primera divisió que s’hi viuran aquest any. I és que després de més d’un mes i mig de converses, estudis i altres tràmits entre el Girona i l’Ajuntament per ampliar les grades del gol nord i de preferent, el club gironí va acceptar ahir les condicions imposades pel consistori per rebre el vistiplau del projecte després d’una reunió en la qual va assistir la directora d’operacions del Girona, Helena San José, i el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Josep Alcalà. “El club i l’Ajuntament estem en sintonia. La seguretat ha de passar per davant de tot i un cop hem explicat al Girona el que s’ha de fer, hi han estat d’acord i ja es pot tirar endavant”, assegura Alcalà.

Controls a preferent

L’ampliació de la graderia del gol nord no suposa cap problema, i l’aprovació d’obres de l’Ajuntament no preveu cap condició. De fet, ja fa dies que el Girona va fer obres darrere el gol per agilitzar l’ampliació un cop rebés el permís definitiu.

El cas de la graderia de preferent, però, és el que ha portat més problemes, ja que l’Ajuntament, que va demanar un estudi geotècnic al Girona, assegura que es troba sobre uns terrenys inestables. Per aquest motiu a la grada s’hi hauran de col·locar uns inclinòmetres (sensors que mesuren el moviment) per prevenir qualsevol canvi en les condicions del sòl i assegurar que la grada estigui sempre ben fixada. Per això, abans de cada partit a l’estadi el Girona haurà d’encarregar un control tècnic i haurà d’entregar els resultats a la comissió de seguretat que es fa sempre abans de cada jornada. Segons els resultats, que a priori totes les parts asseguren que han de ser positius, serà la comissió que decidirà si s’ha de fer alguna actuació a la grada.

Procés llarg, però a temps

El 5 de juny, un dia després d’assegurar l’ascens, el Girona va iniciar les converses amb l’Ajuntament per ampliar l’aforament de Montilivi, i s’esperava que les obres comencessin abans, però les gestions necessàries han fet que tot s’allargués. “Des del primer moment estem treballant, però dins del que és una obra a vegades hi ha dificultats, i des de l’Ajuntament hem d’assegurar que es compleixen els requisits”, valora Alcalà.

De totes maneres, aquest retard no ha d’afectar el Girona (ahir ja va retirar les tanques publicitàries i avui començarà les obres) que confia plenament que les grades estaran disponibles per al primer partit de lliga. L’únic dubte serà veure si es poden col·locar prou ràpid per tenir la grada de preferent a punt per al dia del trofeu Costa Brava –la del gol nord ho estarà segur.

MÀXIMA PREVENCIÓ

Es farà un control abans dels partits per garantir que les condicions de preferent siguin òptimes

INICI IMMEDIAT

Les obres per col·locar les noves grades es posaran en marxa aquest mateix matí per acabar a temps
En una obra hi ha dificultats i des de l’Ajuntament hem de fer complir tots els requisits
Joan Josep Alcalà
regidor d’urbanisme de girona
La seguretat passa per davant de tot i un cop hem explicat al Girona el que s’ha de fer, hi ha estat d’acord i ja es pot tirar endavant

Els Girona Fans es podran fer abonats a partir del 3 d’agost

L’espera per rebre el permís d’obres va provocar que el Girona hagués d’aplaçar el període en què tots els aficionats que disposen del carnet de Girona Fans es podien fer abonats. La idea inicial era que aquests aficionats es poguessin treure l’abonament a partir d’ahir, però finalment hauran d’esperar una setmana més. A partir del 3 d’agost el Girona obrirà el termini de noves altes, i ho farà prioritzant el número de carnet fins al 1.821 –la resta de fans de moment haurà d’esperar a saber si queden abonaments disponibles. El dijous 3 només es podran abonar fins al número 500, fins al dia 6 només els 1.000 primers, fins al 7 d’agost ja ho podran fer fins al 1.500 i ja fins al 10 d’agost ho podran fer els fans fins al número 1.821. Els qui es vulguin fer abonats podran realitzar el tràmit a les oficines del club a Montilivi (de dilluns a divendres de 9h a 18h) o en línia a través del web del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)